Хайде на HD каналитеее...

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Re: Хайде на HD каналитеее...

Мнение от sawo »

DVB-T - цифрова, която се хваща с антена, DVB-C - цифрова, която идва по кабел.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Ейииии.. ц, ц, ц. То голяма гъзрия HD-то. Не очаквах чак такава разлика. Впечатлен съм наистиниа, нищо че каналите не са от тези, които гледам.
Аватар
stivans
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от stivans »

Видове цифрови тунери:

(DVB – Digital Video Broadcasting)

DVB-T- (terestria) – за наземна, ефирна, цифрова телевизия.

DVB-S – (satelite) – сателитна телевизия.

DVB-C – (cable) – за цифрова телевизия от кабелен оператор.

DVB-H – (hendheld) – от мобилни и преносими апарати.
Стара Загора
Аватар
PoSSeSSeD
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от PoSSeSSeD »

Искам да попитам нещо, което може би е свързано с темата. Минах на цифрова телевизия вкъщи и ми дадоха един приемник с карта, обаче телевизора ми има от страни CI слот, та ако си купя CI модул, дали ще мога да сложа картата в него и да премахна приемника. По принцип знам, че е хубаво да се обърна към кабеларката, ама понеже съм им дал пари за приемника съм почти сигурен, какво ще ми отговорят.
Аватар
spiralkinda
Потребител
Потребител

Мнение от spiralkinda »

PoSSeSSeD написа:Искам да попитам нещо, което може би е свързано с темата. Минах на цифрова телевизия вкъщи и ми дадоха един приемник с карта, обаче телевизора ми има от страни CI слот, та ако си купя CI модул, дали ще мога да сложа картата в него и да премахна приемника. По принцип знам, че е хубаво да се обърна към кабеларката, ама понеже съм им дал пари за приемника съм почти сигурен, какво ще ми отговорят.
Ако си на DVB-C – (cable) – за цифрова телевизия от кабелен оператор. (например blizoo) можеш да го направиш,аз у нас съм така. Модула преди около две години струваше около 90-100 лева, сега не знам как е. Пък приемника стария ми си е в кухнята и като ми се догледа нещо докато готвя си вземам картата, и бегом към кухнята. :)
Аватар
PoSSeSSeD
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от PoSSeSSeD »

spiralkinda написа:
PoSSeSSeD написа:Искам да попитам нещо, което може би е свързано с темата. Минах на цифрова телевизия вкъщи и ми дадоха един приемник с карта, обаче телевизора ми има от страни CI слот, та ако си купя CI модул, дали ще мога да сложа картата в него и да премахна приемника. По принцип знам, че е хубаво да се обърна към кабеларката, ама понеже съм им дал пари за приемника съм почти сигурен, какво ще ми отговорят.
Ако си на DVB-C – (cable) – за цифрова телевизия от кабелен оператор. (например blizoo) можеш да го направиш,аз у нас съм така. Модула преди около две години струваше около 90-100 лева, сега не знам как е. Пък приемника стария ми си е в кухнята и като ми се догледа нещо докато готвя си вземам картата, и бегом към кухнята. :)
Ами приемника е вързан към телевизора чрез SCART и гледам нещата през AV- порта, но така или иначе телевизора си поддържа DVB-C, така че предполагам няма да е проблем да бодна кабела директно в него :)
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Щом поддържа DVB-C - приемника целия в шкафа (или коша). И се раждаш като мен.
Аватар
Lexx
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Lexx »

Пробвай да сканираш иТВ ще ти намери каналите.Има някой друг свободен за да видиш дали ти бачка като хората.Кодировката на Близу е CONAX.И да нямаш модул пак ТВ то ще хване каналите.
Аватар
PoSSeSSeD
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от PoSSeSSeD »

Lexx написа:Пробвай да сканираш иТВ ще ти намери каналите.Има някой друг свободен за да видиш дали ти бачка като хората.Кодировката на Близу е CONAX.И да нямаш модул пак ТВ то ще хване каналите.
Ето този отговор не очаквах, пробвах и взе че се получи. Благодаря ти :) Не знам дали си въобразявам, но сега имам чувството че гледам друга кабелна и че ми излезнаха малко повече канали :)

ПС: Кабелната не знам дали ми е на Blizoo, но ми върви в пакет с интернета към Optic-com (Софийска фирма за интернет). Забелязах обаче, че като се влезе в менюто на приемника навсякъде в него си пише Blizoo.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Aз съм махнал приемника и съм забол кабела в ТВ-то. Много съм доволен, с изключение на една дразнеща подробност. На Дискавъритата и HBO -то имам перфектна картина, но звука им прекъсва. Прави го произволно, без няква зависмост, но съдейки по рекламите го прави на едни и същи места. Прсто звука изчезва за 250 мс, ама се усеща и на моменти толкова учестява, че не можеш да хванеш изречението, а понякъга е незабележимо. Всички други канали са ОК (Особено Lounge HD :cheers: ). Някой друг има ли подобен проблем или идея как да го оправя. Телевизора е 32" Филипс на 2-3 години, ама е full HD. Нещо той ме съмнява и по-точно компютърната му "мощ".
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Ако само звука прекъсва, по-вероятно е нещо по самата мрежа - не достига капацитет може би. Това е което съм наблюдавал при телевизия, която обаче използва IP протокол за предаване.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Само звука е. Да рабирам ли че няма чалъм да го оправя. Интересно, като е с приемник - няма проблем.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Може приемника да компенсира като прави някакъв вид буфериране на сигнала, но поне аз не мисля че от твоя страна има нещо което може да се направи.
Аватар
Lexx
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Lexx »

Я виж за нов firmware за твоя ТВ на сайта на Филипс.Приятел имаше проблем с приемането на цифрови канали - от време на време картината засеца и става черна за секунда и после пак тръгваше.Досадно беше но проблема се оправи с ъпдейт на софта на ТВ то
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Ъпдейтнах го преди седмица. :cry:
Интересното е, че HD каналите вървят перфектно, а само на Дискавъритата и HBO чезне звука.
Публикувай отговор