0-100 за колко ги правите и как(обороти, предавка...)
- emzo
- Старо куче медалист
Re: 0-100 за колко ги правите и как(обороти, предавка...)
Ей ква реклама направи на доускорението на HDI-то 

диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
-
- Потребител
ХДИ-то изобщо не ги отразява тез пазарски колички... Рееев, рееев, рееев... и като погледна - 80... Какъв спорт, каква гордост е това?!? Я турбодизела от 80 като смачкам 5тата да видиш какви нещастни физиономии правят.
Точността гарантира единствено, че ще направиш грешката си навреме.
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
- nasenceto
- келеш
И аз на моята турбо-дизеларка като ръгна 6-тата на сто и още повече им провисват ченетатаnenoneno написа:ХДИ-то изобщо не ги отразява тез пазарски колички... Рееев, рееев, рееев... и като погледна - 80... Какъв спорт, каква гордост е това?!? Я турбодизела от 80 като смачкам 5тата да видиш какви нещастни физиономии правят.

- realprofesora
- Старо куче медалист
Аз също жените за доста неща не ги разбирамnasenceto написа: А ако смятате тва за проява на "мъжество"... наистина съвсем не ви разбирам...
Popopopopo
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Айде да не превръщаме темата отново в дизел срещу бензин, газ, метан и т.н.
Дизела има голям въртящ момент, но тук говорим за 0-100 - бензина има доста сериозно преимущество в бързото достигане на скорост от спряло или почти спряло положение. Всяко гориво си има своите преимущества, иначе щеше да се ползва само едно гориво. Реално в средния клас 0-100 няма почти никаква разлика дали си с турбодизел или бензин.
За сравнение може да дадем моята mazda 323f 90hp 1.5 16V и peugeot 406 110hp 2.0 hdi на nenoneno- при мен конете са по-малко, но и купето е със 300kg по-леко от неговото. В крайна сметка mazdata е с около половин секунда по-бърза, което в реални условия не значи почти нищо.
Мисля че при еднакви показатели коне/тегло разликата щеше да е даже още по-малка. Все пак говорим за чисто техническата част на нещата - това, че хората си орезиляват автомобилите с бурии, рязане на пружини и тем подобни извращения е съвсем отделна тема. Просто е глупаво на автомобил, който 0-100 ги прави за времето за което ги прави една средностатистическа семейна кола да му се слагат някакви имитации на спортен тунинг.
В по-високия клас автомобили обаче е съвсем друга работа - преди няколко седмици една вечер минавахме по Ген. Столетов мисля беше точно над езиковата гимназия по посока 9-ти септ. и пред нас имаше едно доста интересно ауди доста нов модел нямам идея какъв беше, не бях виждал такова досега. Точно до езиковата мина през някаква дупка, явно не я видя понеже не беше от Ст. Загора, сигурно се изнерви защото настъпа газта и след около 2 секунди вече беше на поне 50 метра без да се чуе никакъв шум, просто го нямаше - това прави под 4 секунди за да дигне от 20-100... Това вече е сериозна скорост

Дизела има голям въртящ момент, но тук говорим за 0-100 - бензина има доста сериозно преимущество в бързото достигане на скорост от спряло или почти спряло положение. Всяко гориво си има своите преимущества, иначе щеше да се ползва само едно гориво. Реално в средния клас 0-100 няма почти никаква разлика дали си с турбодизел или бензин.
За сравнение може да дадем моята mazda 323f 90hp 1.5 16V и peugeot 406 110hp 2.0 hdi на nenoneno- при мен конете са по-малко, но и купето е със 300kg по-леко от неговото. В крайна сметка mazdata е с около половин секунда по-бърза, което в реални условия не значи почти нищо.
Мисля че при еднакви показатели коне/тегло разликата щеше да е даже още по-малка. Все пак говорим за чисто техническата част на нещата - това, че хората си орезиляват автомобилите с бурии, рязане на пружини и тем подобни извращения е съвсем отделна тема. Просто е глупаво на автомобил, който 0-100 ги прави за времето за което ги прави една средностатистическа семейна кола да му се слагат някакви имитации на спортен тунинг.
В по-високия клас автомобили обаче е съвсем друга работа - преди няколко седмици една вечер минавахме по Ген. Столетов мисля беше точно над езиковата гимназия по посока 9-ти септ. и пред нас имаше едно доста интересно ауди доста нов модел нямам идея какъв беше, не бях виждал такова досега. Точно до езиковата мина през някаква дупка, явно не я видя понеже не беше от Ст. Загора, сигурно се изнерви защото настъпа газта и след около 2 секунди вече беше на поне 50 метра без да се чуе никакъв шум, просто го нямаше - това прави под 4 секунди за да дигне от 20-100... Това вече е сериозна скорост

- nasenceto
- келеш
Eй за тва говорим. И аз пея същите неща ама...
- belata
- Старо куче медалист
Дърто Роверче(93г) 114GTI от 0 до 100 за 8,5 сек.до 3 скорост при 4000об.,на бат Живко Аудито(2010г) А4 автомат 2.0 би-турбо бензин с включени системи на спортен режим и 4x4 от 0 до 100 за 7 сек.
- realprofesora
- Старо куче медалист
И аз точно за това говорехbelata написа:Дърто Роверче(93г) 114GTI от 0 до 100 за 8,5 сек.до 3 скорост при 4000об.,на бат Живко Аудито(2010г) А4 автомат 2.0 би-турбо бензин с включени системи на спортен режим и 4x4 от 0 до 100 за 7 сек.

И едно нещо от мен да знаете...запомнете го добре .Кой каквото ще да ви казва, на Билата до Мототехника във фризера на Загорка-Хайнекена е изстуден най-добре от всички магазини в града. Ако не ви се вярва мога да се хвана на бас-точно сега се целувам с една зелена хубавица с червена звезда на етикета -Наздраве и Весело посрещане на Новата Година!!!

А тва за високите скорости-заебис(руски израз)-онзи ден(като валеше) се въртях на един завой(като се влиза в СтЗагора от Раднево, левия завой преди мототехника сервиза дето ставаше пазара за коли) и само господ ме отърва от помляна кола.Направих 360* + още полвин оборот.
Popopopopo
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
А някой забелязвал ли е последните дни, например снощи имаше някои места (кръстовището на билла, началото на ген. Гурко от Димчо Стаев), където асфалта е бил мокър поради някаква причина и явно е замръзнало доста сериозно - дори с чисто нови качествени гуми се усеща че колата поднася плашещо лесно.
- nasenceto
- келеш
Balck Ice (rock)
- mupk0
- Потребител
Нено като не знаеш не коментирайnenoneno написа:Ей заради подобни на Миро спортисти сериозно се замислям да сложа теглич... Два пъти вече ме удрят отзад, добре че се оказа здраво пежото.
Относно темата - 100 ги вдигат Астри и Голфове - да. Ама до там. От 100 нататък - нито стабилност, нито доускоряване на висока предавка, пък и разхода скача до небесата. Еле пък разните му там газови и метанови изпълнения.

Отделно за почти 4год и 90 000км по родните пътища това ми е първото ПТП

- niks
- Потребител
Никой не е застрахован.
Все пак приказвайте си за ускорение.
Примернооо астра 1,8 115hp 0-100 8 сек. 1-2 скорост
Вектраа 2,0 101hp 10-11 сек.
Сега съм с вектра 2,2 125hp не съм засичал все още но по осещане ще е 8-9 някъде, като ми дойде мерака да засичам ще пиша
Сега съм с вектра 2,2 125hp не съм засичал все още но по осещане ще е 8-9 някъде, като ми дойде мерака да засичам ще пиша

-
- Потребител
Като им прибавиш на всички по 1.5-2сек. горе-долу ще станат реалниniks написа:Никой не е застрахован.

- realprofesora
- Старо куче медалист
Опааа, май ще се мерят чур..ки.GLS написа:Като им прибавиш на всички по 1.5-2сек. горе-долу ще станат реалниniks написа:Никой не е застрахован.

Аре да видим на кой е по,по..
Popopopopo
-
- Потребител
Ааа не, колега! Стар съм вече да си меря .....с младите.
Просто посочих с колко се различават тези данни от каталожните.

Просто посочих с колко се различават тези данни от каталожните.