Ами щеше да е леко странно да ти вдигнат колата, заедно с теб и с шефа ти. В повечето случаи нещата са до разбиране между двете страни. Ако подходиш правилно предполагам, че и те ще проявят разбиране, ама си е и доста крайно директно да дойдат и да прибират. Мен ми се е случвало пред вкъщи, живея в синята зона и си спирам да се кача за 1 мин до вкъщи и докато слезна вече да са извадили скобите. Ама с малко молби и показване на личната карта, само ме предупредиха. Но ми става доста тъпо да ми казват, ми гледай сега плащай си да спираш пред вас...nasenceto написа:Аз пък лятото имах друга случка. Спираме пред ДСК на паркинга с шефа и чакаме един човек. Предупредих го да пусне талон (щото съм си принципен и ми тъка), а той вика - ей ся тръгваме. Колата е със софийски номера и ги гледам тея пичове се задават, като очаквам прави към нас да се засилят, че сме почти сами на паркинга. Идват онея ("рекетьорите") и най-учтиво ми заявяват "Господа, паркинга е платен" и ми показват машината за талончетата. Аз излизам и се засилвам към нея, а униформения виква след мен, че ако сме за малко, да не пускаме талон, но за друг път да знаем ако ще спираме за повече. Та това са същите тея - "рекетьорите".
Относно "рекетьорите" с паяка
- PoSSeSSeD
- Старо куче медалист

- Обратна връзка:
Re: Относно "рекетьорите" с паяка
-
strballer
- Потребител

- Обратна връзка:
PoSSeSSeD до колкото помня пред твоя блок имаше двор, в който може да се вкара колата, но може и да се бъркам. Както и да е, като се спира на забранено място дори и за 1 минута, като изключим, че може да се затруднява движението, си поемаш риска да бъдеш глобен... и се радвам, че донякъде поне си вършат работата, не че съм на тяхна страна, но закона е направен да се спазва, като не го спазваш си поемаш отговорността.... 
http://www.plastmasoviprodukti.com/ - Производство на пластмасови изделия. Проектиране и изработка на шприцформи.
- PoSSeSSeD
- Старо куче медалист

- Обратна връзка:
Абе, че има двор си има, ама е дълго и широко да обясня, колко неприятно е да вкарваш колата вътре и да я изкарваш отново, при положение, че трябва да бързаш за нещо. А никой не може да ме обеди, че не му се е случвало да трябва да бърза за нещо. Както и да е, от една страна е добре, че са решили да събират пари с тея сини зони, защото друго приложение не им виждам аз, от друга пък е неприятно начина по който работят... Друга тема е, че това нещо е организирано по нелеп начин. Ако това нещо е направено с цел регулиране на трафика, ограничаване на паркираните коли или вдигане на неправилните коли, съм твърдо за. Ама аз имам преки наблюдения как работят и нещата въобще не са правилни.strballer написа:PoSSeSSeD до колкото помня пред твоя блок имаше двор, в който може да се вкара колата, но може и да се бъркам. Както и да е, като се спира на забранено място дори и за 1 минута, като изключим, че може да се затруднява движението, си поемаш риска да бъдеш глобен... и се радвам, че донякъде поне си вършат работата, не че съм на тяхна страна, но закона е направен да се спазва, като не го спазваш си поемаш отговорността....
Следния случай... Седя си на терасата и си пуша, гледам един тип се разкарва на горе надолу по Руски и наблюдава кой и къде паркира. Спира една жена пред блока ми, там където е входа за въпросния ни паркинг, като тя го блокира от това да се влиза и излиза от него. Отива по нагоре и си купува талонче, като пуска алрамата на колата и изчезва. Малко по надолу спира един тип и отива до обущаря, който е в блока. През това време тоя дето обикаля по улицата, се обажда и паяка идв и започва да закопчава колата на мъжа, а той излиза от входа и започва някаква разправия. Може би е имал същия край с някво плащане на място или го пуснаха, ама за малко да си отиде колата му. След всичкото това, паяка си замина, а колата на "мацката" остана паркирана пред голямата табела с надпис "ПАРКИРАНЕТО ЗАБРАНЕНО"...
-
strballer
- Потребител

- Обратна връзка:
Поуката от случая е, че както каза не си вършат както трябва работата, трябвало е и двете коли да бъдат вдигнати. Просто се старайте да спазвате правилата, а ако ви се наложи да ги нарушите и бъдете глобени не се оплаквайте както направи plamen4u, а си понасяйте последствията. Аз винаги се старая да не прече на другите шофъори и да не паркирам на забранени места, до сега не ми се е случвало да ми вдигат колата, но са ми писали актове за превишена скорост например, на изключително глупаво място с глупаво ограничение, но в крайна сметка съм нарушил закона и си платих глобата....
http://www.plastmasoviprodukti.com/ - Производство на пластмасови изделия. Проектиране и изработка на шприцформи.
- nasenceto
- келеш

Естествено че щеше да е тъпо да ни дигнат с колата. Просто давам за пример случка, в която се държаха учтиво и с разбиране.PoSSeSSeD написа:Ами щеше да е леко странно да ти вдигнат колата, заедно с теб и с шефа ти...nasenceto написа:...
- HoCuS
- Потребител

- Обратна връзка:
Правилата си важат за всички, знаците си имат еднозначно значение, без изключение.
И на мен са ми вдигали колата, поради недоглеждане от моя страна, но какво да се прави.
Когото спиран за кратко, пак си взимам талонче и ако ми остава повечко време като тръгвам се огледам, ако видя че някой спира му го давам, за да не взима и той.
Все пак да има колегиалност.
И на мен са ми вдигали колата, поради недоглеждане от моя страна, но какво да се прави.
Когото спиран за кратко, пак си взимам талонче и ако ми остава повечко време като тръгвам се огледам, ако видя че някой спира му го давам, за да не взима и той.
Все пак да има колегиалност.
Don't drink and drive!!!
Don't drive and drink!!!
Don't drive and drink!!!
- sawo
- Site Admin

- Обратна връзка:
Само аз ли съм стиснат и ако трябва спирам на 500 метра, само и само да не плащам за билет?
Колата са ми вдигали само веднъж, още когато си я купих, събрахме се с приятели да отпразнуваме, то пък съвпадна и със събиране на бившия ни клас, събиране на фирмата... доста тежка вечер се заформи и накарах едно момче което не беше пило да я закара пред ДСК, но ми излезе от ума, че другия ден беше Събота, а тогава до 14ч. е платено и като се сетих за нея на другия ден към 16ч. беше доста късно.
Като отидох на паркинга се заприказвахме с човека на портала и му обясних какво е станало, той даже се зарадва че съм я оставил вместо да я прибирам пиян и записа, че е стояла само един час на паркинга, реално беше стояла поне 5 часа и цената щеше да е доста солидна... Според мен хората тук са разбрани и понякога даже и когато си в нарушение проявяват разбиране, стига да има основание. Веднъж бях видял случайно един човек спря пред банката която е над планета, точно минаваха хората на паяка от там, той се помоли каза, че закъснявал вече за работа, спира само да изтегли пари от банкомата за минута и изчезва, хората казаха няма проблем и си продължиха.
Колата са ми вдигали само веднъж, още когато си я купих, събрахме се с приятели да отпразнуваме, то пък съвпадна и със събиране на бившия ни клас, събиране на фирмата... доста тежка вечер се заформи и накарах едно момче което не беше пило да я закара пред ДСК, но ми излезе от ума, че другия ден беше Събота, а тогава до 14ч. е платено и като се сетих за нея на другия ден към 16ч. беше доста късно.
Като отидох на паркинга се заприказвахме с човека на портала и му обясних какво е станало, той даже се зарадва че съм я оставил вместо да я прибирам пиян и записа, че е стояла само един час на паркинга, реално беше стояла поне 5 часа и цената щеше да е доста солидна... Според мен хората тук са разбрани и понякога даже и когато си в нарушение проявяват разбиране, стига да има основание. Веднъж бях видял случайно един човек спря пред банката която е над планета, точно минаваха хората на паяка от там, той се помоли каза, че закъснявал вече за работа, спира само да изтегли пари от банкомата за минута и изчезва, хората казаха няма проблем и си продължиха.
- sheri
- Потребител

Пълни рекетъори са !!! Няма кой в какво да ме убеди... бил съм ужилван неведнъж !
Ама най ме е яд, че не закачат полицейски или баровски коли мамицата им.... защото са спекани да не ядат шамари.. нали,иначе на обикновените граждани само чакат да направи паркинг без талонче....
НЕ ЖЕЛАЯ ДА КОМЕНТРАМ Шуробаджанаштината, защоото това е манталитет на СЕЛЯНИТЕ
Пред драматичен театър "Гео Милев", където е машинката за талончета за паркинг, забележете каква дупка има от шахтите пред машинката... за какви такси говорим.... тъкмо спреш за талонче и си изтумкаш предницата.... супер нали
Ама най ме е яд, че не закачат полицейски или баровски коли мамицата им.... защото са спекани да не ядат шамари.. нали,иначе на обикновените граждани само чакат да направи паркинг без талонче....
НЕ ЖЕЛАЯ ДА КОМЕНТРАМ Шуробаджанаштината, защоото това е манталитет на СЕЛЯНИТЕ
Пред драматичен театър "Гео Милев", където е машинката за талончета за паркинг, забележете каква дупка има от шахтите пред машинката... за какви такси говорим.... тъкмо спреш за талонче и си изтумкаш предницата.... супер нали