Пренасяне на номер от мобилен оператор

Задавайте тука въпроси от всякакво естество , които НЕ попадат във форумите по-долу.
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Пренасяне на номер от мобилен оператор

Мнение от emzo »

Преди малко си пренесох номера от Глобул на Виваком.

Викаком ме карат да ида до Глобул, да си изчистя задълженията от договора (остават ми 2 месеца, не е проблем да ги платя.) и да ми сверили данните на личната карта.

Въпроса ми е приеха ли закон, според който мога да тегля една майна на операторите и да си ги сменям без да им плащам неустойки ?
диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Re: Пренасяне на номер от мобилен оператор

Мнение от sawo »

Няма такива филми със законите. Оправи си всички задължения, вземи си документ за това и си свери данните от личната карта и със двата оператора.
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

Изобщо не мисля да се занимавам.
Виваком са длъжни да задействат преноса по служебен и те да се занимават с всичко.
Евентуално, Глобул може да си търсят 1.5 месецчни вноски без ДДС, които не е проблем да ги платя, но ми е любопитно как стоят нещата :)
профилактика на PS3/4
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Приятел който до сега се занимаваше със продажба на телефони, сметки към виваком и т.н. ме посъветва това, което ти казах. Поне от това което разбрах, ако имаш неизчистени сметки могат да откажат трансфера в последствие и цялата работа да се усложни доста.
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

Ами да ми пуснат фактура, без тва ги плащам онлайн, ще я платя, няма проблем, но в офис техен повече не стъпвам.
Виваком са длъжни да се заемат с прехвърлянето.
Аз да си получа фактурата и да си я заплатя.
профилактика на PS3/4
Аватар
z3us
Потребител
Потребител

Мнение от z3us »

И аз скоро бях чел някъде за приемането на закон(не знам дали вече са го приели), според който можеш по всяко време да прекратяваш договора си с даден оператор и то без неустойки. Само че май това важи само за новите абонати, а не за настоящите...
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Mисля, че беше възможно да прекратиш договора без неустойки, но само първите 7 дена след подписването.
Аватар
belata
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от belata »

Аз пък заявих прехвърляне на Прима на Мтел към Вивата,ама цял месец никакъв резултат,освен СМС преди месец,че ми е заявен номера за прехвърляне от друг оператор....
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Nirvana »

Прехвърляне от един на друг оператор става, след като е изтекъл договора, който си подписал вече (не може да прекратиш ей така щото ти е скимнало), при което минаваш на отворен договор и тогава с 1 месец предизвестние можеш да прекратиш всичко. Ако имаш проблем с преноса пишеш на КРС.

Като цяло сега ще започнат едни прелитания от един на друг оператор, но за мен в момента най-добри условия за бизнес абонати (фирми) си остава М-тел. Те си остават единствените без уловки и скрити послания в договора и с най-ниски цени на тарифни планове и телефони.
За ФЗ не коментирам, защото знам, че никой оператор няма перфектни оферти... и там е едно жестоко прелъгване на хора.

Не забравяйте, че съвсем скоро Виваком ще бъде купен и какво ли ще стане, никой не знае.
Глобул винаги са ми били трън в очите и също ще прескоча коментара.
Първите си остават най-силни! - М-тел :)
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

За бизнес не знам, но за обикновени клиенти да отидеш на мтел е като да влезеш в горящ вулкан от който всички се опитват да избягат :D Виваком купят не купят това нищо не означава, ако говорим за бъдещето Булсатком също от есента стават мобилен оператор :)
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Nirvana »

Ами, цялото това мое мнение идва от това, че М-тел не купуват пазара си както останалите правят подарявайки на всеки телефони и лаптопи. Всичко е замазване на положението при Вива и Глобул, само и само да дръпнат по-леко напред с бройка, а не с качествена услуга.

М-тел (като не визирам франчайза им) винага са се стремяли да задържат клиентите си по-скоро чрез качествено обслужване, добри оферти и т.н. Разбира се клиенти натрупали години като лоялни клиенти си получават заслужени бонуси, подаръци (говоря за физически лица). Бизнес абонатите са презадоволени с тарифни планове и подаръци, там не коментирам! Много ми е странно как за толкова кратко време от 3 месеца всички се настроиха негативно към най-добрия оператор, при условие, че тази промяна е направена за добро, за по-добро обслужване на клиентите и много други (говоря за смяна на платформата им).

Като цяло би било добре да се стремят към задържане на сегмент "Физически лица", защото това са не малко хора. Общо за миналата година картите в М-тел бяха 14 млн. при населесени 7,5 млн. души (физическите бяха около 6 млн.)
Да не забравяме и новите скорости, които влизат при тях (LTE - до 140 мегабита - декем 4G мрежа), което за момента, а и за следващите години няма да има аналог.

Относно Булсатком-а си мисля, че ще стане като с "качествената услуга" на Blizoo... дето я няма! Просто е невъзможно да изградят станции като на нормален оператор. Може да наемат тук-там нещо, но няма да поддържат голяма територия. Нека си закачат чинийките и по-кротко...
Последно промяна от Nirvana на Съб Яну 21, 2012 9:43 am, променено общо 1 път.
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
Аватар
Lexx
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Lexx »

ТИ да не си нещо като рекламно лице на Мтел."Най добрия оператор" не знам какво си най доброто.
Мога да ти кажа че като всяко нещо друго в БГ и там нещата не са най в ред.Има една реклама на Мтел "...най добрата 3G мрежа...." - глупости на търкалета.Не знам дали ползваш тази услуга на Мтел, но е цяла трагедия.3 месеца ме мотаха да ми прехвърлят една карта - от фирма на физическо лице.Все нещо някой не е направил все нещо някой е пропуснал.Само не пропускат да ми пратят грешните им сметки на точния ден.
Така че неми ги хвали
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Nirvana »

Lexx, пак казвам, батаци има при всички оператори ама е важно кой как се държи с клиента!

4G мрежата вече е реалност, което значи, че ще има по-малка натовареност върху останалите EDGE,UMTS и т.н. и това ще повиши качеството на услугата. Не ти ги промотирам, а ти казвам какво се случва по принцип.

Прехвърлянето от ЮЛ на ФЛ става за 1 ден доколкото знам. Нещо не си бил изряден, защото това се случва ако имаш лизинги, неплатени сметки и други подобни нещица.
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

Тъй месечните такси до края на договора стана ясно, че ещ си ги платя.

Основния въпрос е да ходя ли до Глобул или просто да си чакам фактура/известие за дължимата сума ?
профилактика на PS3/4
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Nirvana »

emzo написа:Тъй месечните такси до края на договора стана ясно, че ещ си ги платя.

Основния въпрос е да ходя ли до Глобул или просто да си чакам фактура/известие за дължимата сума ?
Стисни зъби и отиди според мен...ако ти направят проблем пиши до КРС и ще клекнат. Ти си плати неустойките междувременно и си вземи документи за това.
Публикувай отговор