Глоба за закъсняло зачисляване на кола или мотор

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Аватар
fantamaniaka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Глоба за закъсняло зачисляване на кола или мотор

Мнение от fantamaniaka »

Здравейте
знаете ли колко ще е глобата за закъсняло зачисляване на мотор в данъчното.Става дума за закъснение от 3 години.
Поздрави
Mind ever die.They just get faster
Email: fantamaniaka@gmail.com
LZ1GAD
Изображение
tailor
Новак
Новак

Re: Глоба за закъсняло зачисляване на кола или мотор

Мнение от tailor »

Еми аз като си бракувах колата (карах я 2 год.) и си платих данъка ми сложиха няква глоба към 5-6 лв беше . :)
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

fantamaniaka написа:Здравейте
знаете ли колко ще е глобата за закъсняло зачисляване на мотор в данъчното.Става дума за закъснение от 3 години.
Поздрави
Пробвай с варианта -прехвърляш мотора на друг човек и след като го регистрира в КАТ тогава го качва в данъчното на отчет.Така карат всички със скъпите джипове.(тази информация ще бъде изтрита след 24 часа)
Popopopopo
Аватар
fantamaniaka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от fantamaniaka »

нотариуса иска бешежка за пътен данък.Вече всички го правят :(
LZ1GAD
Изображение
Аватар
Lexx
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Lexx »

fantamaniaka написа:нотариуса иска бешежка за пътен данък.Вече всички го правят :(
Нотариуса иска бележка за платен данък имущество.Вече няма пътен данък.
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Lexx написа:
fantamaniaka написа:нотариуса иска бешежка за пътен данък.Вече всички го правят :(
Нотариуса иска бележка за платен данък имущество.Вече няма пътен данък.
E тва както какво да го разбираме, ще мине ли номера или няма да мине.?Означава ли, че тези с джиповете вече си плащат данъците на колите.?
Popopopopo
Аватар
fantamaniaka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от fantamaniaka »

Lexx: Наскоро прехврлях кола и нотариуса си искаше бележка от данъчното за ПЛАТЕН данък ;) за текущата година.
Как се казва този вид данък :)
LZ1GAD
Изображение
Zvan
Потребител
Потребител

Мнение от Zvan »

Казва се данък върху превозните средства и при прехвърляне на собствеността, нотариусът ще ви поиска квитанция за платен такъв данък. Ако не сте регистрирали колата към общинската данъчна служба по постоянен адрес, няма как да сте платили този данък и няма да можете да предоставите такава квитанция.
Вече дори за да минете годишен технически преглед на МПС, в сервиза трябва да ви поискат тази квитанция за платен данък.

Има хора, които правят други номера с тези бележки, ама това вече е за друга тема.
Аватар
Lexx
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Lexx »

fantamaniaka написа:Lexx: Наскоро прехврлях кола и нотариуса си искаше бележка от данъчното за ПЛАТЕН данък ;) за текущата година.
Данък имущество.Било то движимо (автомибил, мотор) или недвижимо.
Осетиха се че има много хора които така си карат колите без да ги зачисляват в данъчното и вече има изискване като отидеш при нотариус да имаш платен този данълк.Даже сега има и друг данък - данък придобиване - в Стара Загора е 2 % от стойността която е оценена колата (Данъчна оценка).Можеш да я платиш при нотариуса (дава ти бележка за пред данъчните) ,може и в данъчното.Скоро си купувах кола и затова знам.

Друг е въпроса дали нотариуса да си затвори очите и да минеш без таз бележка за данъка.Само че вече никой не рискува защото им правят проверки постоянно и на тях.
Аватар
fantamaniaka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от fantamaniaka »

Разбрах :)
Благодаря на всички.Тоест няма измъкване.Когато знам глобата ще пиша ;)
Поздрави
LZ1GAD
Изображение
Zvan
Потребител
Потребител

Мнение от Zvan »

fantamaniaka написа:Здравейте
Поздрави
Забравихме те теб. :)
Глобата е от 20 до 200 лв.
Но тъй като са изминали 3 години, откакто си придобил мотора, давностният срок за съставяне на акт за недеклариране на придобивката пред данъчната администрация е изтекъл. Така че трябва да платиш само данъка плюс лихвата за тези 3 години.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Lexx написа:
fantamaniaka написа:Lexx: Наскоро прехврлях кола и нотариуса си искаше бележка от данъчното за ПЛАТЕН данък ;) за текущата година.
Данък имущество.Било то движимо (автомибил, мотор) или недвижимо.
Осетиха се че има много хора които така си карат колите без да ги зачисляват в данъчното и вече има изискване като отидеш при нотариус да имаш платен този данълк.Даже сега има и друг данък - данък придобиване - в Стара Загора е 2 % от стойността която е оценена колата (Данъчна оценка).Можеш да я платиш при нотариуса (дава ти бележка за пред данъчните) ,може и в данъчното.Скоро си купувах кола и затова знам.

Друг е въпроса дали нотариуса да си затвори очите и да минеш без таз бележка за данъка.Само че вече никой не рискува защото им правят проверки постоянно и на тях.
А ся де... Какъв е тоя данък за придобиване? Я раздуйте повече. Миналия Октомври и аз купувах кола, ама не ми споменаха такова нещо. Да не да е нов някакъв или ще ми го начукат като си плащам тазгодишните данъци? Той ша ми дойде повече от гражданската бе баси....
Zvan
Потребител
Потребител

Мнение от Zvan »

Този данък винаги го е имало, ти като си си купил колата, също си го платил. С квитанцията, че си платил този данък, след това може да регистрираш МПС-то в общинската данъчна администрация.
Данъкът при възмездно придобиване на имущество, т.е. при продажба, както е масовия случай, е 1.6 % от оценката за прехвърляното имущество и се плаща при прехвърлянето. Ако оценката за колата, издадена ти от някое застрахователно дружество, е 1000 лв, при прхвърлянето ще платиш 16 лв. данък на община Стара Загора.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Не помня да съм плащал такова чудо. Първо в КАТ ми взеха 60 и кусур лева и след това отидох директно при данъчните. И там ме обуха 99 лв до края на годината. Ако съм плащал такъв данък, щях да разбера, щото договора ми с продавача е за 12100 лв. Т.е. данъка би трябвало да е 193,6 лв. Аз такава сума на никой не съм плащал. Данеби да я плаща продавача?
Zvan
Потребител
Потребител

Мнение от Zvan »

Купувачът по принцип е длъжен да го плати (освен ако предварително не си се разбрал да го плати продавача или да си го поделите). Трябва да си го платил, за да може нотариусът да потвърди договора, а и за да можеш след това ти с квитанцията да регистрираш колата в данъчната служба.
При теб може да са се случили много неща, които да си забравил вече - застрахователната оценка да е била 500-1000 лв. (това е редовния номер при 90 % от продажбите на МПС), да си дал парите на нотариуса и той да е платил данъка, след което ти дава квитанцията и т.н.
Публикувай отговор