Сноу Уей ?

Всичко свързано с град Стара Загора.
Аватар
sheri
Потребител
Потребител

Сноу Уей ?

Мнение от sheri »

Как мислите ? как е пред Вас положението или къде виждате да се върши някаква работа откъм снегопочистване ?
Аватар
Tenebrus
Явно е шмиргел
Явно е шмиргел

Re: Сноу Уей ?

Мнение от Tenebrus »

На патриарха да. Опесачават...но другаде като че ли не.
Аватар
PoSSeSSeD
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от PoSSeSSeD »

Не знам в Стара Загора, ама в София положението е нещо такова ... Правете си изводите от толкова сняг дали е почистено добре ...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
belyata
Новак
Новак

Мнение от belyata »

Изображение
Това е положението на ул."Х. Д. Асенов" до "Колодрума". Изглежда от общината са преценили, че в Стара Загора снегът не се задържа за дълго време, а и няма смисъл от почистване след като в момента вали. Изображение
Последно промяна от belyata на Чет Яну 26, 2012 15:56 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Ходи до АТЗ-то. Пътя е перфектен. Има две широки черни ленти (ама не коловози) в дясното платно, а в лявото е бял сняг, ама отъпкан. Според мен е грешка да се хвърля луга, сол и т.н. Колата е най-стабилна на 2-3 санта утъпкан бял сняг. Минавах от Железник до складовете и после към Метро, а на връщане по Славянски. Навсякъде се кара идеално. Казаха ми че изхода към Казанлък е бил много зле, ама според мен няма и как да е иначе. След като бях карал колата около час и вътре беше станало 25 градуса, я оставих пред блока и след 20 минути беше цялата бяла и в други форми от сняг и вятър, което обяснява според мен състоянието на Казанлъшкия път. И през 2 минути да минават, пак не могат да го изчистят.
Само за статистика - към 10,30 трафика беше много слаб, ама към 14.00 беше пълно с ентусиасти (за моя радост без такива, подценили обстановката).
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

belyata написа:Изображение
Това е положението на ул."Х. Д. Асенов" до "Колодрума". Изглежда от общината са преценили, че в Стара Загора снега не се задържа дълго време, а и няма смисъл от почистване след като вали в момента. Изображение
Ма те да го оближат ли трябва? От тва повече, не знам кво се очаква?!?
Аватар
belyata
Новак
Новак

Мнение от belyata »

nasenceto написа:Ма те да го оближат ли трябва? От тва повече, не знам кво се очаква?!?
Не е нужно да го оближат, а периодично да го почистват.
Изображение
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

belyata написа:
nasenceto написа:Ма те да го оближат ли трябва? От тва повече, не знам кво се очаква?!?
Не е нужно да го оближат, а периодично да го почистват.
Е да, ама ако имаха по една машина за всяка улица. Не плащаме по 500 евро данъци, че да искаме чак толкова.
Аватар
enno
Новак
Новак

Мнение от enno »

Нищо не са опесачили,то не се иска само булевардите да са чисти....вижте какво става в междублоковите улички,никой не поема да чисти,дори и от блоковете. :twisted:
Аватар
belyata
Новак
Новак

Мнение от belyata »

nasenceto написа:Е да, ама ако имаха по една машина за всяка улица. Не плащаме по 500 евро данъци, че да искаме чак толкова.
За разлика от други населени места в Стара Загора за първи път тази зима се задържа сняг и снегопочистването не е на нужното ниво. От общината са задължени да почистват улиците, а не да чакат снега да се разтопи от само себе си или от преминаващите автомобили по тях, защото това е предпоставка за ПТП. При минусови температури утре ще е поледица и това, че не плащаме по 500 евро данъци не е оправдание, че улиците не са почистени. Данъците са спрямо нашият стандарт.
Изображение
Аватар
HyBRiD-X
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от HyBRiD-X »

Много сте ми странни някои с меннията си?! Синоптиците ви казват, че в цялата страна е бедствено положение, код "червено", Румъния затворила всички главни пътища, вие що не било почистено пред блока?!? Щото договорите на ВСИЧКИ почистващи фирми в БГ е за ГЛАВНИТЕ ТРАНСПОРТНИ АРТЕРИИ... И щото навява, затова пред блока ти не е чистено! И щото е твоя отговорност пред входа ти да е почистено, а почистено ли е?!?! Три пъти се чисти пред офис-сградата, 2 пъти се хвърля едра морска сол и пак се натрупва сняг! Да не говорим, че хората в "белите" страни си стоят у дома в такова тежко метео-положение, само тук работим.
nasenceto написа:
belyata написа: Това е положението на ул."Х. Д. Асенов" до "Колодрума". Изглежда от общината са преценили, че в Стара Загора снега не се задържа дълго време, а и няма смисъл от почистване след като вали в момента. Изображение
@nasenceto, много правилно мнение, подкрепям те напълно!!!
Аватар
Tenebrus
Явно е шмиргел
Явно е шмиргел

Мнение от Tenebrus »

HyBRiD-X написа:Много сте ми странни някои с меннията си?! Синоптиците ви казват, че в цялата страна е бедствено положение, код "червено", Румъния затворила всички главни пътища, вие що не било почистено пред блока?!? Щото договорите на ВСИЧКИ почистващи фирми в БГ е за ГЛАВНИТЕ ТРАНСПОРТНИ АРТЕРИИ... И щото навява, затова пред блока ти не е чистено! И щото е твоя отговорност пред входа ти да е почистено, а почистено ли е?!?! Три пъти се чисти пред офис-сградата, 2 пъти се хвърля едра морска сол и пак се натрупва сняг! Да не говорим, че хората в "белите" страни си стоят у дома в такова тежко метео-положение, само тук работим.
nasenceto написа:
belyata написа: Това е положението на ул."Х. Д. Асенов" до "Колодрума". Изглежда от общината са преценили, че в Стара Загора снега не се задържа дълго време, а и няма смисъл от почистване след като вали в момента. Изображение
@nasenceto, много правилно мнение, подкрепям те напълно!!!

Съгласен съм с теб, но както беше казано вече тази година тук няма сняг. Трябваше според мен да си понаваксат сега заради бездействието в предишните дни. Ще ви кажа тази вече как е маршрута Княза > Патриарха > Гурко > Бул. България > Ж-к :)

Да се надяваме да е добре :)
Аватар
sheri
Потребител
Потребител

Мнение от sheri »

Е да, ама ако имаха по една машина за всяка улица. Не плащаме по 500 евро данъци, че да искаме чак толкова.
Като искаш и имаш възможност си плащай по толкова...

Попаднах случайно на прясна информация от блока на кмета :

Живко Тодоров
Във връзка със сложната обстановка, утре, петък, 27-и януари ще бъде неучебен ден за всички училища и детски задевения в Община Стара Загора. Бих се пошегувал, че ще има "дървена ваканция", но обстановката наистина е сложна и не е за шеги! Има квартали с огромни снегонавявания заради силния вятър! Изкарваме допълнителни машини, за да осигурим почистването на тези квартали. Решението е взето от кризисния щаб!
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Виж, тва е интересно. Т.е. има някъв резерв, който не е вкаран в боя, което силно ме очудва. Дано не са само някои антики на 50 години.
Аватар
sheri
Потребител
Потребител

Мнение от sheri »

като спре да вали, ще стане ясно...
Публикувай отговор