май имам проблем с климатика

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Публикувай отговор
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

май имам проблем с климатика

Мнение от besniaa »

Абе я дайте акъл - пускам сутрин климатика на 24 градуса... До обяд е ОК, обаче после почва да се озорва май...Спира, въздиша, почва да духа по-студено, после пак спира, почва топлото, въздиша и т.н. Дали климатика е такъв или нещо има нужда от профилактика, Midea e... Стаята е малка, няма 20квадрата...
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Re: май имам проблем с климатика

Мнение от sawo »

Имах подобен проблем с климатик, беше правен компресора за турция и просто не държеше на ниски температури. Може да изтърва и фреон, трябва да го погледне техник...
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

Утре ще пробвам да викна един момък.... Иначе мисля, че не изпуска.. По-скоро да е слаб.. ;)
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
Аватар
didka
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от didka »

От описаното предполагам,че се саморазмразява климатика,т.нар."въздишки"
Всички клими си я имат функцията.При влажно време,снеговалеж и особено при мъгла външния топлообменик се заскрежава и спира да работи нормално,тогава за кратко време двете тела сменят функциите си докато се размрази и си влиза отново в зададения режим.
Dog drags - no tracks...
Аватар
Anubis
Потребител
Потребител

Мнение от Anubis »

Не съм много компетентен, но мисля, че това е често случващ се проблем при ниският клас климатици при ниски температури
ivo911017
Новак
Новак

Мнение от ivo911017 »

didka е напълно прав,просто климатика спира от време на време ,за да размрази външното тяло.
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Maйко да не чуят :lol:
1во без уреди за измерване не може да се разбере дали изпуска фреон и е за допълване или има някакъв друг проблем.
Като слушам из форуми ,май най-добри ще излезат 2рата употреба японките.Аз поне с такъв дертове нямам.
Popopopopo
Аватар
Matrix_man
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от Matrix_man »

Anubis написа:Не съм много компетентен, но мисля, че това е често случващ се проблем при ниският клас климатици при ниски температури
Проблема е при външни температури покрай 2-6 градуса по целзий. Защото тогава въздуха е влажен и когато мине през външното тяло се охлажда под нулата и влагата полепва и замръзва по питата... Преди 5-6 години имах NEO 24-ка... падне ли под нулата температурата проблеми няма. Вдигне ли се външната температура малко над нулата и замръзваше, и понеже бе "прост" нямаше функция за саморазмразяване... голям зор с него... Сега с Дайкина в хола проблем нямам... А Осаката в кухнята, само "въздиша" и сменя режима да се саморазмразява.
Athlon64 3400+,Asus K8N,Sapphire X1950GT,1256MB Kingston DDR400,160GB Seagate,Nec DVD-RW3520A,BlueStorm450W,Active coll AC4G-D,17" LCD Sceptre-X7 Naga II,Chronos Video Shuttle II,M$ Wireless Desktop Elite Keyboard,M$ Wireless IntelliMouse Explorer2.0
Аватар
didka
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от didka »

Гледах наскоро в м-н Зора финлукс клима с вграден нагревател в питата,но колко е ефикасно не знам.
Скоро смених мидея-та с фуджицу инвертор,най-скъпия модел беше в магазина,обаче и той си пъшка и въздиша,
Падне ли мъгла отърване няма. :x
Dog drags - no tracks...
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Matrix_man написа:
Anubis написа:Не съм много компетентен, но мисля, че това е често случващ се проблем при ниският клас климатици при ниски температури
Проблема е при външни температури покрай 2-6 градуса по целзий. Защото тогава въздуха е влажен и когато мине през външното тяло се охлажда под нулата и влагата полепва и замръзва по питата... Преди 5-6 години имах NEO 24-ка... падне ли под нулата температурата проблеми няма. Вдигне ли се външната температура малко над нулата и замръзваше, и понеже бе "прост" нямаше функция за саморазмразяване... голям зор с него... Сега с Дайкина в хола проблем нямам... А Осаката в кухнята, само "въздиша" и сменя режима да се саморазмразява.
Зависи каква е осаката. Имаме ъглов от 2003та някъде, като танк е. Профилактики, ремонти... такива неща не е чувал никога. Работи на всякакви температури, най-студената мисля съм засичал преди години -17 някъде беше, не се размразява и няма грешка. Нямам идея как работи, но не спира нито за секунда, дори новия fujitsu general който съм взел японски спира да се размразява при ниски температури.
Аватар
Matrix_man
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от Matrix_man »

Точно ъглов си е и наистина добре се държи, но си "въздиша" като се размразява... И в сравнение с Дайкина, замръзва повече... Климатиците най-много ги мори както казах температура на въздуха малко над нулата, защото е влажен и замръзва бързо през външното тяло. Ама я да падне на поне -5... тогава имам чувството, че има става "по-хубаво" и си работят мазно, мазно...
Athlon64 3400+,Asus K8N,Sapphire X1950GT,1256MB Kingston DDR400,160GB Seagate,Nec DVD-RW3520A,BlueStorm450W,Active coll AC4G-D,17" LCD Sceptre-X7 Naga II,Chronos Video Shuttle II,M$ Wireless Desktop Elite Keyboard,M$ Wireless IntelliMouse Explorer2.0
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Ако е от по-новите модели е възможно наистина. Този за всички години съм го виждал веднъж да събере лед и то не достатъчно, че да му пречи на отоплението, а не съм виждал никога да се размразява - до колкото знам изобщо няма такава функция.
Аватар
mupk0
Потребител
Потребител

Мнение от mupk0 »

Имаме Hisense от 6-7 години и нагоре може би.Никога не е правил проблеми и до ден днешен топли/охлажда добре.От миналата година обаче стана капризен към тока.Под 210 не тръгва сутрин.Пуска се ,почват да се трупат чертите на дисплея и се изключва(остава в положение 1 черта и накрая индикира,че няма натоварване като цяло).Защо е така идея си нямам.Спираш го от тока и после тръгва.Рядко се налага да го изключиш от тока повече от 1 път...
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

210 волта не е нормално напрежение. 230-240 е в нормата, особено под 220 е възможно да се активира защита на захранващия блок и то не случайно.
Публикувай отговор