AlfaRomeo 166 2.0 twinspark
- Chakala
- Новак
AlfaRomeo 166 2.0 twinspark
Сабирам всякаква информация за тази кола, защото сам си харесал този модел и искам да си я закупя.Искам да разбера като цяло (знам че за всяка кола е различно) качествени ли са, скъпа ли е подръжката и дали си заслужава инвестицията за тази кола. Благодаря предварително. 

- nasenceto
- келеш
Re: AlfaRomeo 166 2.0 twinspark
Щом е италианска - БЯГАААААААААААААЙ!!!
- emzo
- Старо куче медалист
Висок клас кола, отлична возия, стабилна.
Капризно окачване, скъпа поддръжка.
По-добре дизелов агрегат, че като ти омалее да го засилиш малко.
Капризно окачване, скъпа поддръжка.
По-добре дизелов агрегат, че като ти омалее да го засилиш малко.
диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
- Chakala
- Новак
С две думи трябва да имаш излишни пари и да се чудиш къде да ги праскаш 

- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Тъкмо като за тебе значи
По-добре вземи някое пежо дизел, поне като пръскаш пари по ремонти ще ти гори малко 

- Chakala
- Новак
Така си е.Поне ще знам за какво си давам парите 

-
- Потребител
Тази кола надали е инвестиция - то коя кола е инвестиция??! Взимаш я на едни пари, след година се е обезценила значително а ти си хвърлил сумати пари да я стегнеш/поддържаш!
Конкретно за тази Алфа - има много добра возия, като всеки по-луксозен италиански автомобил. Цената на возията е висока обаче, отдели си и пари за адекватна поддръжка.
Дизелите са по-сполучливи. 2.0 twinspark са самолети, настъпвал съм няколко такива, и 1.8TS съм карал. Ако не се лъжа 2.0TS беше 156 коня. Дърпа предоволно. 8 свещи - 4 нормални и 4 по-тънички на 2-3х цената на нормалните. Не ги ли смениш и караш с каквото има вътре - отиде ти динамиката, разхода и удоволствието. После не помня с колко бобини е колата - не са евтини, и кабелите за свещи и те се сменят. Ако са оригиналните от производството на колата - все ще се наложи да ги смениш.
2.0TS имаше и един допълнителен вал, със скъпи назъбен от двете страни ремък и ролка. Там цената ще те шашне. И той се сменя с ангренажа.
Честно казано помисли си за дизеловия вариант. Нищо, че ще е каран повече километри. По-икономичен откъм разход, дизелите на Фиат/Алфа са много сполучливи, с достатъчно динамика. Ако не е някой сериозно изцеден екземпляр надали ще имаш ядове.
Има много добър и полезен форум на FIAT/Alfa. Потърси инфо от собственици в него форум за да си готов на 100% какво си взимаш.
Конкретно за тази Алфа - има много добра возия, като всеки по-луксозен италиански автомобил. Цената на возията е висока обаче, отдели си и пари за адекватна поддръжка.
Дизелите са по-сполучливи. 2.0 twinspark са самолети, настъпвал съм няколко такива, и 1.8TS съм карал. Ако не се лъжа 2.0TS беше 156 коня. Дърпа предоволно. 8 свещи - 4 нормални и 4 по-тънички на 2-3х цената на нормалните. Не ги ли смениш и караш с каквото има вътре - отиде ти динамиката, разхода и удоволствието. После не помня с колко бобини е колата - не са евтини, и кабелите за свещи и те се сменят. Ако са оригиналните от производството на колата - все ще се наложи да ги смениш.
2.0TS имаше и един допълнителен вал, със скъпи назъбен от двете страни ремък и ролка. Там цената ще те шашне. И той се сменя с ангренажа.
Честно казано помисли си за дизеловия вариант. Нищо, че ще е каран повече километри. По-икономичен откъм разход, дизелите на Фиат/Алфа са много сполучливи, с достатъчно динамика. Ако не е някой сериозно изцеден екземпляр надали ще имаш ядове.
Има много добър и полезен форум на FIAT/Alfa. Потърси инфо от собственици в него форум за да си готов на 100% какво си взимаш.
- Galahad
- Потребител
Как си я хареса, на външен вид ли? Поддръжката на тази "алфа" бързо ще ти "изяде" удоволствието от това, че много "дърпа". Освен ако не си много добре финансово. Ако приемеш съвет от мен : не я вземай! Особено бензинова.Chakala написа:Сабирам всякаква информация за тази кола, защото сам си харесал този модел и искам да си я закупя.Искам да разбера като цяло (знам че за всяка кола е различно) качествени ли са, скъпа ли е подръжката и дали си заслужава инвестицията за тази кола. Благодаря предварително.
The American Dream only makes sense if you're sleeping.
-
- Потребител
На мой бивш колега Алфа 156 1,8TS излезна много сполучлив, но той си я докара на самоход от чужбина. Колата е купувана от собственик, не от автокъща, и е на 240 000+ км., вероятно реални.
А и друго - Алфа 166, която си си харесал, е с по-голямо купе, надали ще е "бегачка" и разходът ще е по-висок.
А и друго - Алфа 166, която си си харесал, е с по-голямо купе, надали ще е "бегачка" и разходът ще е по-висок.
- HoCuS
- Потребител
- Обратна връзка:
Мнението ИТАЛЯНКА ЛИ Е БЯГАЙ няма да го коментирам, но ще кажа ЧЕ Е ГОЛЯМА ГЛУПОСТ.
Алфа 166 е готина кола, много ми харесват, но и тя си има недостатъци. Лееко скъпа поддръжка, при бензиновите Висок разход 13-16 градско.
Но си има едно голяям плюс, ще те кара да се усмихваш като я караш.
Карал съм бензинова и дизелова за период от около 2 седмици, голямо удоволствие е.
Както се казва Алфата е скъпа любовница, но приятна!
Алфа 166 е готина кола, много ми харесват, но и тя си има недостатъци. Лееко скъпа поддръжка, при бензиновите Висок разход 13-16 градско.
Но си има едно голяям плюс, ще те кара да се усмихваш като я караш.
Карал съм бензинова и дизелова за период от около 2 седмици, голямо удоволствие е.
Както се казва Алфата е скъпа любовница, но приятна!
Don't drink and drive!!!
Don't drive and drink!!!
Don't drive and drink!!!
- Princo
- Старо куче медалист
И все пак,когато човек си купува голяма и мощна кола не бива да мисли за евтина поддръжка.Било тя италианска,немска или някаква друга.
П.П Карам италианска кола и не се срамувам !

П.П Карам италианска кола и не се срамувам !

But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ...
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ...