Яко PHUN
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Жена ми се върна от Норвегия и сподели ,че там децата още от бебета през деня спят навън. Завити като нашите деца в количките и навън с бейбифона. Ние сме изнежени още от малки и затова ни е студено и се разболяваме постоянно. А на едно малко дете 2-3 годишно имало вечерта температура 40* и на другия ден му давали да пие чаша вода със сламка и вътре...лед.На жена ми й се изправили косите ,но и казали ,че това е нормално и е добре за болно гърло.Ужас.
Има такава теория и начин на гледане на дете. Има и по фрапиращи случай на пример, детето облечено на горе, а ходилата му голи се подават от количката. Основната им идея е до колкото съм запознат е, че от студ никой не се е разболял т.е. могат да ти измръзнат крайниците, но няма да се разболееш от тава и да хванеш грип на пример.
Вярно е това нещо, като малък през зимата бях нон-стоп навън, с баща ми бяхме винаги по разходки поне по 3-4 часа на ден даже и в най-големите студове, сега вечер 0 градуса аз излизам да подишам чист въздух по тениска къс ръкав колегите ми не могат да повярват - за мен това е нещо нормално Миналата година гледах един репортаж от някаква сибирска република, вземаха интервю от една учителка в детска градина, тя казваше: "днес е топло, само -40 градуса, извели сме децата да си играят навън" и показваха малките как тичат из снега
sawo написа:Вярно е това нещо, като малък през зимата бях нон-стоп навън, с баща ми бяхме винаги по разходки поне по 3-4 часа на ден даже и в най-големите студове, сега вечер 0 градуса аз излизам да подишам чист въздух по тениска къс ръкав колегите ми не могат да повярват - за мен това е нещо нормално Миналата година гледах един репортаж от някаква сибирска република, вземаха интервю от една учителка в детска градина, тя казваше: "днес е топло, само -40 градуса, извели сме децата да си играят навън" и показваха малките как тичат из снега
Същия съм и аз човек. Колегите ми гледат като изтрещяни аз като ходя без яке и шапка навън (вярно...до магазина за ядене...ама все пак). А вън е -17. Вярно че гадно ме брули вятъра, но ако го нямаше изобщо нямаше да ми пука от студа
Виждам, че всички сте големи мъже, ама ако стоите от 8 до 17 ч в един цех, където колкото е вън, толкова и вътре и почти не се движите, студа няма да ви е толкова приятен. А и всяко нещо е до време и години. И аз съм спал облечен само с шинел на -10 на полето, прегърнал автомата, но сега ми е студенооооо!
tarlyo написа:Виждам, че всички сте големи мъже, ама ако стоите от 8 до 17 ч в един цех, където колкото е вън, толкова и вътре и почти не се движите, студа няма да ви е толкова приятен. А и всяко нещо е до време и години. И аз съм спал облечен само с шинел на -10 на полето, прегърнал автомата, но сега ми е студенооооо!
Няма ли движение е неприятно наистина. А според мен не е толкова до години, колкото до начина на живот. С годините може да се промени начина на живот, но вината не е в годините. Баща ми вече мина 60те и досега почти никога не съм го виждал да спи на отопление, навсякъде където спи има направено малко прозорче, което вечер винаги стои открехнато "за да влиза чист въздух" както казва той.
sawo написа:Вярно е това нещо, като малък през зимата бях нон-стоп навън, с баща ми бяхме винаги по разходки поне по 3-4 часа на ден даже и в най-големите студове, сега вечер 0 градуса аз излизам да подишам чист въздух по тениска къс ръкав колегите ми не могат да повярват - за мен това е нещо нормално Миналата година гледах един репортаж от някаква сибирска република, вземаха интервю от една учителка в детска градина, тя казваше: "днес е топло, само -40 градуса, извели сме децата да си играят навън" и показваха малките как тичат из снега
Намира се в Русия, република Якутия (Якутск) селото се казва Оймякон и е най - студеното място на планетата -65 градуса зимата. Селото има население от 521 души.