Магазини с голям избор на чай в града?
- mupk0
- Потребител

Магазини с голям избор на чай в града?
Здравейте.От доста време пия редовно чай по 3-4пъти дневно.Пия предимно пакетчета,а рядко правя и чай на турски чайник.Зарибих се сериозно и сега се замислям откъде да намеря качествен чай в града?От тея евтените Sir Edward Tea от Lidl имат добро,качество,но пак им куцат някой пакетчета.Интересувам се за марков чай.Примерно Lipton или други.Гледам в амазон има доста сделки за чай,но са в по-големи количества и ще ми дойдат нагоре(няма да мога да ги консумирам бързо и ще изветряват).Ако има някой навит да пие зелен/черен/Earl Grey/oolong да каже и да поръчаме 
-
Zvan
- Потребител

Re: Магазини с голям избор на чай в града?
На първо време пробвай с различните видове Туайнингс от Метро.
Ако с времето не го намираш за достатъчно класен чай, тогава поръчвай от интернет.
Ако с времето не го намираш за достатъчно класен чай, тогава поръчвай от интернет.
- The enD
- Старо куче медалист

viewtopic.php?f=45&t=34405
Ако дойдеш на срещата довечера може измислим нещо за тоя чай. Не пия като теб всеки ден ама обичам чай.
Ако дойдеш на срещата довечера може измислим нещо за тоя чай. Не пия като теб всеки ден ама обичам чай.
- VesMil
- Потребител

Аз също пия много чай и си купувам билки от билкар, няма нищо общо с тези от пакетчетата.
Стара Загора е БЕРОЕ!
- mupk0
- Потребител

Магазина на колегата го видях случайно наскоро.Като се върна в града,ще го посетя задължително.Има доста работи от tea-team bulgaria като гледам.Даже си харесах чайник.И ще ходя да си го взема 
Истинския чай е само този, правен от чаевите храсти. Приготвя се по специален начин, водата трябва да не е завряла, запарва се в стъклен или порцеланов съд - в никакъв случай метален.
Има и други неща... От билки се прави настойка, която наричаме чай, но не е. Има други, правени от различни фирми - плодов "чай" и други подобни напитки.
Истинския чай е само този, правен от чаевите храсти. Приготвя се по специален начин, водата трябва да не е завряла, запарва се в стъклен или порцеланов съд - в никакъв случай метален.
Има и други неща... От билки се прави настойка, която наричаме чай, но не е. Има други, правени от различни фирми - плодов "чай" и други подобни напитки.
- besniaa
- Старо куче медалист

Ела в магазина
Имам около 50 вида насипен чай и още толкова пакетиран 
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
- mupk0
- Потребител

Утре приятелката ми ще дойде да закупи чайника 800 или 900мл не помня стъклен с филтър 
Можеш ли а кажеш цена за чайник за турски чай?Изискването е горе съда с чая да е порцелан като тези:
http://mak2004.com/index.php?page=shop. ... &Itemid=79
Можеш ли а кажеш цена за чайник за турски чай?Изискването е горе съда с чая да е порцелан като тези:
- besniaa
- Старо куче медалист

Нямам такъв... До края на месеца очаквам чаша с чайник , едно върху другоmupk0 написа:Утре приятелката ми ще дойде да закупи чайника 800 или 900мл не помня стъклен с филтър
- mupk0
- Потребител

Ще изчакам.Аз не бързам
Засега този чайник ще ми върши работа.На 15ти или 16ти ще дойда за зелен чай малко,че този черният ми писна 
-
Zvan
- Потребител

Пробвай японски зелен чай, различава се на вкус от китайския. 
- sawo
- Site Admin

- Обратна връзка:
Или пробвай руски
Има го в магазина срещу банка ДСК под ген. Гурко
- besniaa
- Старо куче медалист

Японски - най-вероятно имаш предвид сенча - доста силен антиоксидант, с голямо съдържание на витамин С. Имам чист насипен такъв на 2лв/50гр и пакетиран на 4,99лв за 50 бройки. Имам и ароматизирана сенча с мандарина на 4,50лв/50гр и сенча с череша на 3лв/50гр и няколко други опаковани.
информативно - за чаша чай 250-300гр се слага около 1,5/2гр чай.
Т.нар. руски чай е черен цейлонски чай. Бях си купил от руския магазин насипен в прозрачна опаковка (около 250гр) преди време и останах доволен. Иначе там имаше МАЙСКИЙ ЧАЙ / РОССИЙСКАЯ КОРОНА - червена хартиена опаковка - УНИКАЛЕН Е - чист черен чай.
информативно - за чаша чай 250-300гр се слага около 1,5/2гр чай.
Т.нар. руски чай е черен цейлонски чай. Бях си купил от руския магазин насипен в прозрачна опаковка (около 250гр) преди време и останах доволен. Иначе там имаше МАЙСКИЙ ЧАЙ / РОССИЙСКАЯ КОРОНА - червена хартиена опаковка - УНИКАЛЕН Е - чист черен чай.