Преди 2 месеца си взех по интернет бас каса с усилвател втора употреба.
Пусках я да свири рядко.. беше направена с копче! Да карам по същество ..
Усилвателя спря да работи, затова проверих бушона на усилвателя който беше здрав, дори сложих друг за проба, пак същото! Проверих бушона на силовия кабел от акумулатора и той си беше здрав, предположих че може да е проблема в копчето затова го изолирах направо без него, естествено не тръгна, най-накрая замерих с един мултицет (+) и (-) и всичко си е както трябва, замерих и (rem) и (-) и там има напрежение, тоест всичко по кабелаците си е ОК. Самият усилвател е марка FLI loaded 400s някакъв английски има едно прозорче което като му се подаде напрежение и светва с логото на фирмата, на празен ход и под товар си свети. Забелязах че вече се е изсветило погледнах да не се е включил протекта ама НЕ. Днес го демонтирах от колата и го отворих да вида какво става вътре.. още като ми го монтираха в пайнера и ми казаха че тоя усилвател е отварян и най вероятно ремонтиран преди да дойде при мен. Като говорих с момчето което ми го продаваше преди да му го поръчам го поразпитах за усилвателя тва онова... естествено ме е качил на черешата, защото отрече някога да е бил ремонтиран. Днес като го видях как си е играл върху него някой с поялника в час по трудово направо онемях.. Най вероятно трафа му е заминал.. то и преди това е ремонтирано силовата част. Някой от форума занимава ли се с ремонт на такъв вид техника и ако да, да даде координати. Или да ми дадете напътствия кое може да е заминало ?
Автоусилвател-ремонт?
-
deni_com
- Начинаещ

- The enD
- Старо куче медалист

Re: Автоусилвател-ремонт?
Имам приятел, който разбира. Ако сложиш детайлни снимки може и да ти каже какво е.
- fantamaniaka
- Модератор

- Обратна връзка:
моя съвет е да отидеш до технополис.До входа пише монтаж на кар аудио.Човека се занимава доста с развалени усилватели и всякакви техники...
-
deni_com
- Начинаещ

Тоя в технополис е малко скъпар според мене, няма ли човек от форума който се занимава с тези работи?
Май се оказаха някакви транзистори на захранването. Но трябва да се погледне от специалист.
Май се оказаха някакви транзистори на захранването. Но трябва да се погледне от специалист.
- fantamaniaka
- Модератор

- Обратна връзка:
ходил съм при него и ако ти кажа какви неща направи за какви смешни пари...(без да го познавам)
другото място което ми идва на ум е момчетата който слагат аларми на улица цар калоян.Като минеш червената чешма и 20 метра вдясно първия гараж.
другото място което ми идва на ум е момчетата който слагат аларми на улица цар калоян.Като минеш червената чешма и 20 метра вдясно първия гараж.