Не виждам да плюя по някой ,нито фанатици виждам тук.mupk0 написа:Доста хора обичат да плюят.Като завърша е по-важно какъв ще съм ,а не в момента.Да не говоря,че от 8 семестъра съм едва на 3ти и обучението ми се състой в Икономика,МТТ,МЕМ,Механика,Физика1/2,Математика1/2/3,ТЕ1(сега ТЕ2 и смятаме ел вериги по класически и оперативен метод само!) и материалознание.Общо взето нищо общо с тока...но тука трябва да си лафите простотии.Не съм завършил и средно ел. образование.Тепърва го уча това и имам намерението да го науча както трябва.С тока шега не бива.Едва този семестър имаме Електрически апарати/Електически измервания/Електроника.Да не говоря ,че имам Икономика и Машинни елементи. Имам още малко над 2 години да се уча,така че не ме мисли мене.Нито съм и с нагласата,че като завърша и готово ще стана енергетик.Яко фанатици има тука.А относно въпроса с Hz-ите...единственото което ни е обяснено до сега и съм убеден на 101% е ,че това е честотата на промяна на посоката на тока и нищо повече.И че стандартно е 50Hz.
Просто казвам че е недопустимо ,студент държал двете електротехники,да се изразява толкова технически неграмотно.
Кажи тогава момче младо