Бомбоубежища-молба към потребителите на ИГ
-
Sparow
- Начинаещ

Re: Бомбоубежища-молба към потребителите на ИГ
Доколкото знам, има бомбоубежища на североизточния ъгъл на Патриарха и Царя, само, дето не знам, откъде се влиза.
-
schnapps
- Потребител

Има бункери на Самарско знаме да ,главния и поддържания бункер от една баба се влиза от Цар Симеон Велики в местността до паветата в Самара 1.На най-високата точка на булеварда в тази част се спускате 20 метра на юг и се намира от северната страна.
Другия е малко по-навътре в гората пак в тази част,той е изоставен и се стига до една врата,одушниците му се виждат в най-високата част на парка която част се намира по-на север.
Детството съм си прекарал в този парк и го знам наизуст
До колкото знам някъде около бърза помощ също имало ....
Другия е малко по-навътре в гората пак в тази част,той е изоставен и се стига до една врата,одушниците му се виждат в най-високата част на парка която част се намира по-на север.
Детството съм си прекарал в този парк и го знам наизуст
До колкото знам някъде около бърза помощ също имало ....
- belata
- Старо куче медалист

Във въпросната тема се обсъждаха не само бункерите,които са запечатани на 99%,а и връзката помежду им с поредица от тунели под целия град.
Всъщност много малко хора знаят за този лабиринт от тунели който е бил направен или донаправен,от немски войски,тъй като съм чувал че още траките населявали района са имали подобни съоръжения.
http://www.protobulgarians.com/Stara%20 ... Zagora.htm
По бай Тошово време обаче идва нареждане от високо ниво,и са запечатали голяма част от тунелите,като са изливали тонове бетон.Чрез тези тунели се е достигало до всички възлови сгради и центрове,и са биле и опция за евакуация,те вече не са активни и вероятно са и опасни заради застоелия въздух в тях,може и газ да има,навремето докато са биле действащи са биле оборудвани с осветление и аспирация,но всичко е унищожено и обвито в тайственост по обясними причини.Плановете на тунелите вероятно се съхраняват в общината,но са секретни.
Всъщност много малко хора знаят за този лабиринт от тунели който е бил направен или донаправен,от немски войски,тъй като съм чувал че още траките населявали района са имали подобни съоръжения.
http://www.protobulgarians.com/Stara%20 ... Zagora.htm
По бай Тошово време обаче идва нареждане от високо ниво,и са запечатали голяма част от тунелите,като са изливали тонове бетон.Чрез тези тунели се е достигало до всички възлови сгради и центрове,и са биле и опция за евакуация,те вече не са активни и вероятно са и опасни заради застоелия въздух в тях,може и газ да има,навремето докато са биле действащи са биле оборудвани с осветление и аспирация,но всичко е унищожено и обвито в тайственост по обясними причини.Плановете на тунелите вероятно се съхраняват в общината,но са секретни.
- mupk0
- Потребител

Така е....и ние на пожънахме особен успех....