Материал за изработка на разпънка?

Форум за всякакви дискусии свързани с МПС
Аватар
mupk0
Потребител
Потребител

Re: Материал за изработка на разпънка?

Мнение от mupk0 »

Това с гумите е пълна глупост...защо въобще слагаш широки задни гуми,като нито си със задно,нито са ти управляващи...
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

mupk0 написа:Това с гумите е пълна глупост...защо въобще слагаш широки задни гуми,като нито си със задно,нито са ти управляващи...
Maйтапчия :lol:
Popopopopo
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

mupk0 написа:Това с гумите е пълна глупост...защо въобще слагаш широки задни гуми,като нито си със задно,нито са ти управляващи...
След като отговорих на целия пост точка по точка, ти игнорира всичко и се хвана за гумите? :) Колкото и да обичам такива спорове, мисля, че се отклоняваме твърде много от темата и не е тук мястото да обяснявам как съм стигнал до решението да сложа по-широки гуми отзад :wink: Нека се придържаме към разпънките, ако ти е интересно за гумите, драсни едно ЛС ще обясня :)
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

sawo написа:
След като отговорих на целия пост точка по точка, ти игнорира всичко и се хвана за гумите? :) Колкото и да обичам такива спорове, мисля, че се отклоняваме твърде много от темата и не е тук мястото да обяснявам как съм стигнал до решението да сложа по-широки гуми отзад :wink: Нека се придържаме към разпънките, ако ти е интересно за гумите, драсни едно ЛС ще обясня :)
На мен ми е интересно за гумите.
Дали по-широки гуми отзад на кола с предно предаване я правят по -стабилна или просто си е прищявка на финансово задоволен човек който иска колата му да изглежда по-красива като и сложи колкото се може по широки гуми :lol: .
Абе те изобщо защо на колите със предно предаване им слагат отзад гуми по-широки от 145, големи глупаци, ПЪЛНА ГЛУПОСТ!
Сега сериозно, Мирко той като порасте и добие опит с тънките гуми отзад ще разбере сам . Доскоро карах Корсата с оргиналните 145/13-отпред и отзад като завали малко и изобщо не мога да я вкарам в пътя.После сложих отпред 165 отзад остана с оргиналните 145....пумпала върти ли се :lol: и аз бях така ,задницата не мога да я вкарам в завоя.Сега съм и отзад с 165 и .......бе пълна глупост :lol:
Popopopopo
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

С широките гуми отзад по добре захапва асфалта и задницата няма склонност да те изпревари в завой. (Тва е за лятото. Ако си на сняг трябва да са тънки, че да се врежат по лесно в снега.)
Аватар
mupk0
Потребител
Потребител

Мнение от mupk0 »

както и да е няма да спорим...аз предпочитам колата ми да завива,а не да се несе по завойте,заради недозавиваща предница.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Oстави, няма смисъл. Вместо да обясни какво има предвид директно скача да ти се подиграва и осмива.
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

nasenceto написа:Oстави, няма смисъл. Вместо да обясни какво има предвид директно скача да ти се подиграва и осмива.
Дигай гащите вече ве (shit) (shit)
Popopopopo
Аватар
Princo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Princo »

Най-хубаво 4 еднакви гуми.Лятото широки-да стъпва хубаво колата,зимата тесни,да оре хубаво в снега.
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ... :)
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Princo написа:Най-хубаво 4 еднакви гуми.Лятото широки-да стъпва хубаво колата,зимата тесни,да оре хубаво в снега.
+1 Aко предни и задни са различни (както масово прави народа), имат различо сцепление и ако задните са по склонни към поднасяне, пак може да влезеш с гръб в някой завой.
Аватар
didka
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от didka »

nasenceto написа:
Princo написа:Най-хубаво 4 еднакви гуми.Лятото широки-да стъпва хубаво колата,зимата тесни,да оре хубаво в снега.
+1 Aко предни и задни са различни (както масово прави народа), имат различо сцепление и ако задните са по склонни към поднасяне, пак може да влезеш с гръб в някой завой.
Глупости...
Какъв е критерия в даден момент предните,или задните са по-склонни?
Dog drags - no tracks...
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Размера на задните не е проблем, а сцеплението, което ти дават. Масово се кара със изтъркани задни гуми или пък направо зимни такива "защото колата била с предно" което е тотална глупост наистина, защото при първия мокър асфалт има опасност да се завъртиш, още повече пък в завой. За гуми може да се изпише много, но това е съвсем отделна тема.
Аватар
Princo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Princo »

didka написа:
nasenceto написа:
Глупости...
Какъв е критерия в даден момент предните,или задните са по-склонни?
Като сложиш отпред по-широки,а отзад по-тесни,задните ще имат по-малко сцепление с асфалта и задницата ти ще играе кючек.
Същата работа ако зимата отзад сложиш по-широки,а отпред по-тесни.На снега по-широката гума се пързаля и отново в такава ситуация,задницата ще ти играе кючек.
А аз дори гледам да карам с 4 еднакви по големина и марка гуми.А вие карайте с различни по-размери,ама по-бавно. :mrgreen:

П.П Да не говорим,че при 4х4 колите е пълен идиотизъм да караш с различен размер гуми. :wink:
We get a little crazy,
We are a little,
Аватар
didka
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от didka »

За широчината-да.
Стори ми се,че става въпрос за различни марки гуми отпред и отзад.
Най-добре четворка,но рядко се срещат хора да хвърлят 350-400 наведнъж за гуми.
Dog drags - no tracks...
Аватар
Princo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Princo »

didka написа:За широчината-да.
Стори ми се,че става въпрос за различни марки гуми отпред и отзад.
Най-добре четворка,но рядко се срещат хора да хвърлят 350-400 наведнъж за гуми.
Аз гледам и марката да ми е еднаква,но тук вече всеки си преценя сам за себе си.
Иначе на съботния пазар и в Димитровград се продават читави гуми на сравнително евтини цени. :wink:
We get a little crazy,
We are a little,
Публикувай отговор