Некоректен магазин за климатици

Всичко свързано с град Стара Загора.
Аватар
Mendeleev
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Некоректен магазин за климатици

Мнение от Mendeleev »

Не знам доколко съм обективен, до колко съм под въздействието на лоши чувства и поради тази причина съм ядосан, но ако някой си търси климатик и си вземе от тази фирма не се знае дали няма да стане като моя случай. Просто аз никога повече няма да влезна даже в магазина за климатици в Телевизионния сервиз - VK Electronik. Имам проблем с един климатик от месец Декември 2011 година и още не са си поправили дефекта. Това е фирма, която не цени мнението на клиента, не цени пазарната стегнация и как всяко лошо мнение на недоволен клиент може да е голям минус в работата им. Не може винаги някой друг да е виновен-не производителя, а те са хората поставили ми климатика и поели гаранцията. Като има заводски проблем просто трябва да се смени дефектната част ( в случая моето вътрешно тяло ), а не да се оправдаваме с някой друг.
Това за мен фирма, която не я интересува дали клиента ползва, това което е закупил, а само дали е дошло време за профилактика. Не знам колко фирми има за климатици, но тази фирма вече не съществува за мен и за моите познати, на които съм разказал как не си вършат работата.
Надявам се да не съм изнервил никой, а просто да предпазя други пострадали от неудобството да си закупят продукт, който няма да могат да ползват нормално и да им се казва "не зависи от нас това".
Дано такива магазини за техника затворят по-бързо и после да не се сърдят на клиентите, а на себе си!
Последно промяна от Mendeleev на Чет Мар 29, 2012 18:53 pm, променено общо 1 път.
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Некоректен магазин за климатици

Мнение от realprofesora »

Да не ти излизат с номера :Ми ти не си направил профилактика ,сега искаш гаранцията да тече.
Ако е описано като клауза от гаранцията, би трябвало да си направил профилактика!Ако не е описано отивай в "Агенцията за защита на потребителя" и си пускай жалба.
Popopopopo
Аватар
Mendeleev
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Mendeleev »

И на двата ми климатика взети от тях най-редовно си правя профилактика. Излизат ми с номера, че такова вътрешно тяло няма в България; този модел не се произвежда ( въпреки, че е модел края 2010 с 5 годишна гаранция ), не ми се занимава с агенцията ( засега ). Те какво ще направят - ще им направят акт и аз какво ще спечеля от това...пак ще си се ядосвам...
Аватар
kernelpanic
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от kernelpanic »

Подаваш жалба в защита на потребителите, свободен текст и всичко описано с приложен документ за покупка! В гаранционната карта би следвало да са описани серийните номера на вътрешното и външното тяло! До един месец търговеца трябва да ти реши проблема! Ако ли пък не претендираш за връщане на парите.... ако нещо не ти е ясно пиши!
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Жалбата се пуска много лесно след това се облягаш спокойно и до месец търговеца ще те потърси с решение на проблема :) Това е най-доброто което можеш да направиш и няма да ти коства никакви усилия. Ето линк към формата за подаване на жалба, става за 10 минути :) Eдинствено ако имаш скенер си сканирай документите - касова бележка и/или гаранционна карта, ако нямаш и със добър телефон или фотоапарат става.
Аз също не мога да кажа много положителни мнения за този магазин - на предишната ми месторабота сме ги викали поне 5 пъти, защото вътрешното тяло започва така да трака, че може да те побърка, но естествено ефект - никакъв. Накрая се наложи сам да подпъхвам някакви найлони между тялото и стената, за да се реши поне частично проблема...
Аватар
Mendeleev
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Mendeleev »

Жалвах се на агенцията, ама не очаквам да направят чудеса. Най-много да дойдат ядосаните техници от ВК Електроник и да ми скъсат нервите с това, че за рекламации не им се заплаща и ми удовлетворяват кефа. Никога няма да си купя нищо повече от там!
Аватар
creitars
Потребител
Потребител

Мнение от creitars »

от колко време го имаш климатика
можеш да искаш да ти го сменят ако не могат да го поправят , с нов на същата цена или за по скъп
пробваи или даи да се разберем двамата отиваме дигаме една врява, да видиш как 6те го сменят, трябва да си малко по настоятелен ина4е няма оправия
досега имам 3 смени с един блутут, една фреза и една саздърма, вси4ко се сменя.
тока и телефона съм си ги плащал с по 1 стотинка.
агенцията е в синдикалния дом доколкото си спомням , мисля 4е работиха само сряда и 4етвъртък
Аватар
Mendeleev
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Mendeleev »

Климатика го имам от 12.2010 и е с 5 годишна гаранция. Знам, че по закона на България гаранцията е 2 години другото е търговска. Не искам да ми сменят климатика - искам си парите да си купя от друга фирма друг климатик - с тези не мога се разбера. Днес пуснах жалба по електронен път на комисията, ама не вярвам нещо да направят да си взема парите.
Аватар
creitars
Потребител
Потребител

Мнение от creitars »

искаи да ти го поправят ако не да ти върнат парите, нямат право да ти отказват
http://www.kenanoff.com/blog/archives/190
Аватар
Mendeleev
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Mendeleev »

:cheers:
Аватар
Mendeleev
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Mendeleev »

Днес не знам дали, защото са се намесили от агенцията или нещо ги е ухапало, но ми се обадиха и ми казаха, че до няколко дена проблема ще бъде решен и най-вероятно ще ми сменят вътрешното тяло на климатика ако се наложи. Ще чакам да видя какво ще стане - дали фирмата ще свърши нещо или агенцията за защита на потребителите. Само едно знам - още една фирма е в черния ми списък за нелоялни фирми...
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Сами няма да са се наканили :lol: Агенцията върши много добра работаи то от години. Доста мои познати така са си решавали проблемите. Успех с ремонта и дано всичко мине благополучно.
Аватар
kernelpanic
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от kernelpanic »

Mendeleev написа:Днес не знам дали, защото са се намесили от агенцията или нещо ги е ухапало, но ми се обадиха и ми казаха, че до няколко дена проблема ще бъде решен и най-вероятно ще ми сменят вътрешното тяло на климатика ако се наложи. Ще чакам да видя какво ще стане - дали фирмата ще свърши нещо или агенцията за защита на потребителите. Само едно знам - още една фирма е в черния ми списък за нелоялни фирми...
Ще видиш, че жалбата която си пуснал върши чудеса!
Аватар
Mendeleev
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Mendeleev »

Не знам защо само трябва да се стига до агенции, за да си свърши някой работата? Трябва съвестни и коректни фирми, а не разни тарикати в бизнеса...Днес климатик, утре нещо друго...само ядове с тия китайски боклуци...
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Малко по малко ще се очовечат във времето. Една жалба, втора жалба и накрая ще се поправят.
Публикувай отговор