Internet Grup ?

Задавайте тука въпроси от всякакво естество , които НЕ попадат във форумите по-долу.
Аватар
bsbs
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Internet Grup ?

Мнение от bsbs »

Днес на касата на IG имаше диплянки с реклама за IP телевизия и оптичен интернет.
След всичките бля-бля-бля.....се оказа обаче,че услугата се предлага само в зоните на покритие на "ОПТИКА У ДОМА"
Та въпроса ми е от къде може да се види кои са зоните( изобщо покритието за Стара Загора на ИГ) след като и на официалният им сайт информацията е от преди абитуриентската вечер на Хитлер.
От къде може да се вземе инф и за това какво правим като резнат кабелчетата м/у сградите......а започват в града.Гледам започнато е в кварталите да се изгражда оптика,но централна градска част изобщо не влиза в сметките.
П.П.Сега ще погледна и покритието на Тракия кабел....хвалят се ,че те са вече номер 1 с 172 Mb/s.Ако имат покрити и там където са им рекламните афиши..... ще е добре.
Дааааа и там същата история......100Mb ...амо се достигало локално.За 172Mb/s изглежда не е стигнало мастилото.Покритието им е абсолютна тайна или трябва да се разкараш до краен квартал където е посочен офиса им или да се регнеш във форума им и да питаш там.Отговора идва след около ден. Чак сега разбирам защо има толкова абонати при близалките :lol:
Изображение
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
Sparow
Начинаещ
Начинаещ

Re: Internet Grup ?

Мнение от Sparow »

Не разбирам, защо толкова се говори против Близу? Вече почти 2 години съм при тях, и не мога да кажа, че са некоректни, с каквото и да е. Може би има наслагван негативизъм от предни години, но едва ли сега е така. Ползвам цифрова и интернет, качеството и на двете е много добро. Преди години бях на ИГ, и ми беше писнало от тяхното, тука има, тука нема! Сега може и да са го оправили, но винаги ще ми остане едно, недотам добро мнение за тях.
Колкото до Тракия кабел, ще стане като в приказката, да не ходим с големите кошници, за прехвалените гъби. Както каза и преждепишещия, докъде им е покритието? Или само разлайват кучетата? Щото, май точно така и ще се окаже.
Между другото, от известно време има и някаква НЕТ Груп, някой знае ли нещо повече по въпроса, тия що за риби са?
Аватар
bsbs
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от bsbs »

Sparow написа:Не разбирам, защо толкова се говори против Близу? Вече почти 2 години съм при тях, и не мога да кажа, че са некоректни, с каквото и да е. Може би има наслагван негативизъм от предни години, но едва ли сега е така. Ползвам цифрова и интернет, качеството и на двете е много добро. Преди години бях на ИГ, и ми беше писнало от тяхното, тука има, тука нема! Сега може и да са го оправили, но винаги ще ми остане едно, недотам добро мнение за тях.
Колкото до Тракия кабел, ще стане като в приказката, да не ходим с големите кошници, за прехвалените гъби. Както каза и преждепишещия, докъде им е покритието? Или само разлайват кучетата? Щото, май точно така и ще се окаже.
Между другото, от известно време има и някаква НЕТ Груп, някой знае ли нещо повече по въпроса, тия що за риби са?
Амм да ти кажа нет груп отдавна няма.Купиха ги булсатком.
За Близу.......няма да коментирам.Ял съм им попарата......лъжат като всички останали.Сега си ги ... гледам за без пари на 2 цифрака :wink: Само постой около час в някой от офисите им и ще разбереш "защо толкова се говори против Близу?"
ИГ- и те не са безгрешни,но за сега мен лично ме устройва(докато булсат не цопнат оптиката до нас).Гърми трещи...нет си има.До колкото знам преди време не е било така.Сега са пуснали и IP телевизия...А бе плащам за 40Mb получавам 40Mb.До сега съм чувал,но и виждал прословутите 150 Mb на близу.Ако ти получаваш толкова няма да е лошо да покажеш,че е друго инф. от първа ръка.
Изображение
Аватар
didka
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от didka »

Как да няма нет груп,като преди няколко месеца си сложиха кутии по етажите и прекараха кабелтии,даже и рекламни брошурки бяха сложили на всяка врата-трите чучура-юг
Dog drags - no tracks...
Аватар
bsbs
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от bsbs »

didka написа:Как да няма нет груп,като преди няколко месеца си сложиха кутии по етажите и прекараха кабелтии,даже и рекламни брошурки бяха сложили на всяка врата-трите чучура-юг
Emmm нямам си и на представа какво за теб са няколко месеца,но нет груп не съществува поне от преди 4 месеца.Пак са няколко месеца де,но то и 11 месеца може за теб да са няколко. :lol: :lol:
Изображение
Аватар
didka
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от didka »

Ъъъъ...сори,сега като загледах лепенката на кутията-инт.груп..
Иначе листовките бяха на нет груп обаче миналата есен може би.
Dog drags - no tracks...
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Ко стаа с тее кабели ще ги режат ли или ...
Popopopopo
Аватар
spiralkinda
Потребител
Потребител

Мнение от spiralkinda »

bsbs написа:.
За покритие и аз попитах на касата, но не успяха да ми отговорят, посъветваха ме да се обадя на техническия отдел за да ми кажат дали на моя адрес имало 042/919293. Аз лично ползвам интернет груп на работа, и в офис сградата на Славянски 45 има вече оптика към клиентите си (само къде не съм им се обадил и мен да закачат към оптиката :D), както и блока, който е залепен до сградата би трябвало да има също, защото там им е кутията с оптиката. Най-добре обади се на техническата подръжка за да ти кажат дали има на твоя адрес оптика.
Аватар
Princo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Princo »

realprofesora написа:Ко стаа с тее кабели ще ги режат ли или ...
Ще ги режат,поне според закона трябва да ги отрежат. :mrgreen:

По темата.Бил съм на интернет груп - Не бях доволен изобщо.Нито от обслужването им,нито от цените,нито от нета !
Бил съм и на БТК - пак не бях доволен,обслужването добро,ама калпави модеми и лош нет с много прекъсвания и спирания.
Сега съм на Близу - Еми пак не съм доволен.Отново скапан китайски модем,иначе обслужването е добро.
Може би проблема е и в мен от части,че живея до 2ро основно,почти център и за толкова години не се намери един доставчик на нет дето да обслужи централната зона както трябва. :|
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ... :)
fruitcake
Потребител
Потребител

Мнение от fruitcake »

bsbs написа: Амм да ти кажа нет груп отдавна няма.Купиха ги булсатком.
За Близу.......няма да коментирам.Ял съм им попарата......лъжат като всички останали.Сега си ги ... гледам за без пари на 2 цифрака :wink: Само постой около час в някой от офисите им и ще разбереш "защо толкова се говори против Близу?"
ИГ- и те не са безгрешни,но за сега мен лично ме устройва(докато булсат не цопнат оптиката до нас).Гърми трещи...нет си има.До колкото знам преди време не е било така.Сега са пуснали и IP телевизия...А бе плащам за 40Mb получавам 40Mb.До сега съм чувал,но и виждал прословутите 150 Mb на близу.Ако ти получаваш толкова няма да е лошо да покажеш,че е друго инф. от първа ръка.
За кое лъжат Близу като всички останали?Аз съм виждал няколко човека със 150мбит/с, и съм на 50мбит и си ги получавам.
Изображение
Към Лондон
Изображение
Франкфурт
Изображение
Лисабон
Изображение
Стокхолм
Изображение
Последно промяна от fruitcake на Нед Апр 01, 2012 8:52 am, променено общо 1 път.
Аватар
Tenebrus
Явно е шмиргел
Явно е шмиргел

Мнение от Tenebrus »

Най общо казано :

Самара 3, Севера, Центъра, Юга, Малкия железник и Казански имат оптика. В частни случаи има и изключения. Големите блокове от Х. Аспарух, Стефан Тошев 8 и 10 също.

Като цяло по Казански още се работи.
Аватар
bsbs
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от bsbs »

fruitcake написа: За кое лъжат Близу като всички останали?Аз съм виждал няколко човека със 150мбит/с, и съм на 50мбит и си ги получавам.
Приятелю, за да ти отговоря ще ми трябва много време.Книга мога да напиша :D Аз се махнах от тях заради това,че цяла седмица
ме лъгаха,че екип работи по проблема ми(след токов удар суича им беше изключил).Бях на лан и получавах 20Mb за 15 лв.,но тези с
рутерите ревяха като убодени мечета :DВръзката се разпадаше през 5 мин.
90% абонатите нямат галваничен разделител....не били нужни ето примерно една лъжа.
Обслужването... пример с мен:
- нямам нет
- рестартирайте си модема
- аз съм на лан 8O
- няма значение ....рестартирайте го .....или си преинсталирайте "бозата"
Сега може да са се пооправили,но......близу са си близу :D
Скоро си плащах цифровата,бяме 5 човека -трима подаваха заявление за прекратяване на договора.
Tenebrus написа:Най общо казано :

Самара 3, Севера, Центъра, Юга, Малкия железник и Казански имат оптика. В частни случаи има и изключения. Големите блокове от Х. Аспарух, Стефан Тошев 8 и 10 също.

Като цяло по Казански още се работи.
"Центъра е много общо понятие" :D :DАз живея срещу" Гранд"...това дали се води център?Кабелите на всички оператори могат да се ползват за простири :D Само се моля скоро да не минат тези от ДНСК,че ще трябва да карам на свободните WI-FI мрежи около мен.....ако ги има и тях.
Какво пречи да се посочи в сайта им кои са зоните,а трябва да се обаждам на 919293 и от там да ми кажат да попитам в офиса в дома на строителя? 8O

В мента канала история замръзна и сега.....обаждане до софия>те до стара загора и утре ще ме питат работи ли канала :):)
Последно промяна от bsbs на Нед Апр 01, 2012 12:06 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
Tenebrus
Явно е шмиргел
Явно е шмиргел

Мнение от Tenebrus »

не не...чучури център. А на телефона са ти казали че е най-добре да питаш на място дали може да ти се пусне телевизия без оптика. Друг вариант не виждам.
Аватар
bsbs
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от bsbs »

Tenebrus написа:не не...чучури център. А на телефона са ти казали че е най-добре да питаш на място дали може да ти се пусне телевизия без оптика. Друг вариант не виждам.
Аааааа то не било компютри ами било компоти....:):)Аз не търся телевизия от ИГ, а оптичен интернет че чувам как тракат секачките на ДНСК. :D Тук не виждам доставчик който да не е въздух/въздух...телефони,кабелна,интернет ..гирлянди между блоковете...нямам думи.
Дайте идея какво да правя след атаката на ДНСК/
Изображение
fruitcake
Потребител
Потребител

Мнение от fruitcake »

@bsbs, да разбирам, че ти си получавал това, което плащаш и не пишеш от името на "тези с рутерите"?Интересно как ти си знаел къде е проблема, и че си нямал нет цяла седмица, а техниците не са знаели.Мога да те уверя, че при посещение на адреса първото нещо след компютъра на клиента, което се проверява е суича на входа/блока.А иначе си прав, че понякога вместо ЛАН, диспечерите в София виждат модем и обратното :)
Явно работиш в Близу, щом знаеш, че 90% от абонатите нямат галваничен разделител :), което не е вярно.А ти можеш ли да ми кажеш защо е нужен този разделител, щом според теб е лъжа, че не ни е нужен?
Всяка фирма си има недостатъци, ти обаче явно търсиш перфектната такава, без да има проблеми и без да ти спират услугите изобщо - няма да я намериш :) От предните ти постове виждам, че все пак ползваш цифрова ТВ на Близу :)))) и то на два цифрови приемника, значи не си чак толкова недоволен :)
Да ти дам идея какво да правиш след атаката на ДНСК - нищо :) Тъй като от теб не зависи нищо :) Операторите ще минат и ще си вдигнат кабелите както направиха миналата година.
Заключено