Стъпка по стъпка.
Най-напред им спряха рекламите в спорта. Може и да са вили тогава, нямам спомен, сега забраняват чисто и просто да овоняват невинните жертви по заведенията. Айде мъжкарите от страната на марлборо, лек завой и у страната на мечтите. Ама ха! Отишли тия ми ти европейки у сладкарница Неделя, моля ти се, детето й до нея в количка, тя ми зафоняла с тия ми ти масури. Тя, овцата, детето си не жали, за мен ли ще помисли, че работя в рудник, че имам проблем с дишането. Влязъл си уж в сладкарница.
Забрана! Да, за съжаление, говедото само от електрическа ограда не излиза на пътя. Няма как, разберете го!
Забрана за тютюнопушенето...
- Bul-Dog
- Старо куче медалист
Re: Забрана за тютюнопушенето...
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
- nasenceto
- келеш
Da Edd ме изпревари за предишния ти пост, а на този който съм цитирал, отговора е четвъртия абзац от дългото ми писание. Точно по повод такъв коментар е писан (Само липсва първото изречение: "Е те тва вече е истинска дискриминация")Tenebrus написа:Мне за мен тея пари са си голям проблем. Просто казвам че не забогатях като ги спрях.
Отново казвам, като са толкова притеснени за здравето ни, да спрат производството на цигарите.
Пушещите майки пак ще пушат покрай децата си...нищо няма да се промени.
Da Edd не казвам че не си прав, но на практика медицината изкарва на яве нещата които са удобни, не непременно които са верни.За съжаление.
И аз не забогатях като спрях цигарите и съм я закършил яко финансово. Сега в момента, не знам откъде биха ми изскачали 140 лв на месец за цигари. Аз и без тях трудно го тикам... НО! Поне физически се чуствам 100 пъти по - добре и по - свеж.
Bul-Dog, аз останах като изумен, като ходих до детския кът в SZCC (тва е мола, в който е Па-Па то и Билата източно от болницата). Миналата зима празнувам на келеша там РД-то. Има и зона за пушачи, която естествено не е преградена с нищо от непушачите (има четирикрила врата, ама е широооко отворена). Те тая зона е съвсем тясна и сгъчкана и вътре става пещера. С цигарите...сещаш се. ИЗУМЕН бях, когато се загледах и видях вътре 5-6 майки с количките!!!! и пушат. Точно на главите на бебетата. МАЛИИИИИ!!!!! Тея заслужаваха да се обадя на социалните и да им вземат децата. Тя майката и бащите - дебелокожи говеда, тва ясно, ама какво е виновно детето им, че не е случило на родители. Ей тва е още една причина тая забрана да същестува.
- stivans
- Старо куче медалист
Преди години когато задължиха такситата да се боядисат жълти голям вой беше ,как щели да фалират,колко щели да бъдат ощетени финансово.Не видях да са станали по-малко и да има черно или зелено такси.Tenebrus написа:Отново казвам, като са толкова притеснени за здравето ни, да спрат производството на цигарите.
Закона е по-скоро да защити непушачите,отколкото тези които пушат.Ако някои иска да скочи от 10-ти етаж(високи блокове колкото искаш) да си скача,няма нужда да ме взима с него и да ме принуждава и аз да скачам.
Когато седна някъде и някой без да ме пита,започва да дими край мен упражнявайки своето право не нарушава ли правата на другите.Нашите права се простират до там откъдето започват правата на другите.
Стара Загора
Стара Загора
-
- Начинаещ
Нека видим, доколко, и как, би се спазвала тая забрана, и какъв би бил ефектът и?
Първо, на обществените открити места. Едва ли, на някой би му пречило пушенето на открито, освен, ако не ти духат в лицето. Там си има решение, а и е много относително, кога е в района на еди-какво си, на колко метра, и прочие. Тъй че, там не очаквам големи санкции.
Второ, на работните места. Ако шефът ти е непушач, той отдавна ще е уредил тоя въпрос, и едва ли му е необходима държавна забрана, за да го направи. Ако пък е заклет пушач, тогава какво? Тръгваме на конфронтация, със закона в ръка, така ли? Е, като вземем предвид манталитета на днешните работодатели, изходът от тази схватка е ясен.
Трето, по заведенията. Ами, някои от тях, повечето, бяха уредили доста добре нещата. Но все пак, виждаме, че някой пуши, а управителя нехае, тогава какво? Звъним на контролните органи, чийто отговор е повече от ясен, или почваме открита битка? И резултатът ще е, че преставаме да ходим повече на това място, по ред причини.
За в къщи няма да говоря, там всеки си е уредил нещата така, както ги вижда, и няма да ги промени и сега.
Какво излиза накрая? Че винаги, се стига до някакъв конфликт с околните! Ето, затова иде реч, не за друго. Не искам някой да има грешно впечатление, непушач съм, никога не съм пушил, имал съм не едно спречкване на тая тема, но мисля, че тая забрана е бутафорна! Като толкова се мисли за здравето ни, защо просто не забранят производството на тютюн и цигари? Защо, въпреки директивите на ЕС, продължават да се плащат многомилионни субсидии на тютюнопроизводителите? Един тука спомена, че борбата с обгазяването и тютюнопушенето, трябва да се налагат паралелно. Е да, ама не, второто е по-скоро отвличане на вниманието от първото. Още един признак, на противопоставяне - то не беше политическо, не беше социално, не беше етническо, и т.н., а сега и по пушачески! И ще има здраво противопоставяне, понеже, се касае за вид наркоманска зависимост. Но какво пък, да ни е честита поредната забрана!
Първо, на обществените открити места. Едва ли, на някой би му пречило пушенето на открито, освен, ако не ти духат в лицето. Там си има решение, а и е много относително, кога е в района на еди-какво си, на колко метра, и прочие. Тъй че, там не очаквам големи санкции.
Второ, на работните места. Ако шефът ти е непушач, той отдавна ще е уредил тоя въпрос, и едва ли му е необходима държавна забрана, за да го направи. Ако пък е заклет пушач, тогава какво? Тръгваме на конфронтация, със закона в ръка, така ли? Е, като вземем предвид манталитета на днешните работодатели, изходът от тази схватка е ясен.
Трето, по заведенията. Ами, някои от тях, повечето, бяха уредили доста добре нещата. Но все пак, виждаме, че някой пуши, а управителя нехае, тогава какво? Звъним на контролните органи, чийто отговор е повече от ясен, или почваме открита битка? И резултатът ще е, че преставаме да ходим повече на това място, по ред причини.
За в къщи няма да говоря, там всеки си е уредил нещата така, както ги вижда, и няма да ги промени и сега.
Какво излиза накрая? Че винаги, се стига до някакъв конфликт с околните! Ето, затова иде реч, не за друго. Не искам някой да има грешно впечатление, непушач съм, никога не съм пушил, имал съм не едно спречкване на тая тема, но мисля, че тая забрана е бутафорна! Като толкова се мисли за здравето ни, защо просто не забранят производството на тютюн и цигари? Защо, въпреки директивите на ЕС, продължават да се плащат многомилионни субсидии на тютюнопроизводителите? Един тука спомена, че борбата с обгазяването и тютюнопушенето, трябва да се налагат паралелно. Е да, ама не, второто е по-скоро отвличане на вниманието от първото. Още един признак, на противопоставяне - то не беше политическо, не беше социално, не беше етническо, и т.н., а сега и по пушачески! И ще има здраво противопоставяне, понеже, се касае за вид наркоманска зависимост. Но какво пък, да ни е честита поредната забрана!
- nasenceto
- келеш
Toя "един" да ти отоговори: "Тая конспирация ще ти изяде главата" (или останалите 5% неизядени).Sparow написа: Какво излиза накрая? Че винаги, се стига до някакъв конфликт с околните! Ето, затова иде реч, не за друго. Не искам някой да има грешно впечатление, непушач съм, никога не съм пушил, имал съм не едно спречкване на тая тема, но мисля, че тая забрана е бутафорна! Като толкова се мисли за здравето ни, защо просто не забранят производството на тютюн и цигари? Защо, въпреки директивите на ЕС, продължават да се плащат многомилионни субсидии на тютюнопроизводителите? Един тука спомена, че борбата с обгазяването и тютюнопушенето, трябва да се налагат паралелно. Е да, ама не, второто е по-скоро отвличане на вниманието от първото. Още един признак, на противопоставяне - то не беше политическо, не беше социално, не беше етническо, и т.н., а сега и по пушачески! И ще има здраво противопоставяне, понеже, се касае за вид наркоманска зависимост. Но какво пък, да ни е честита поредната забрана!
Сега в момента няма ли конфликт с околните ?!? НЕ? ... А, стига бе!! Ми нека си пушат тогава на главата ми.
Относно забраната - сам си противоречиш. За справка - предните ми два поста.
Ако спреш субсидирането ма тютюнопрозиводителите, означава да убиеш половина българия, която с това си вади хляба. Не забравяй освен това, че тютюна е един от продуктите, които се изнасят.
Аман от мрънкала. Квото и да се направи - лошо или добро, все ще се мрънкоти. По български - винаги трябва да сме контра на държавата и мнозинството в нея. Онея 500 години, в които държавата беше мащеха, лоша и омразна, отдавна минаха. Ай да се събудиш малко. На калпава ракета...
-
- Начинаещ
Може и да е имало конфликт, да, но сега ще стане двойно по-остър, сигурно ще се кефиш на това? И никой не иска да убива каквото, или когото и да е, директивите са, да се премине на алтернативни земеделски култури. Е да, ама на кого му трябват гласовете на турците, я за президентче, я за парламентче, че и коалицийка ще си спретне с ДПС, че тая пуста власт, много е сладка, не се пуска току-тъй!nasenceto написа:Toя "един" да ти отоговори: "Тая конспирация ще ти изяде главата" (или останалите 5% неизядени).Sparow написа: Какво излиза накрая? Че винаги, се стига до някакъв конфликт с околните! Ето, затова иде реч, не за друго. Не искам някой да има грешно впечатление, непушач съм, никога не съм пушил, имал съм не едно спречкване на тая тема, но мисля, че тая забрана е бутафорна! Като толкова се мисли за здравето ни, защо просто не забранят производството на тютюн и цигари? Защо, въпреки директивите на ЕС, продължават да се плащат многомилионни субсидии на тютюнопроизводителите? Един тука спомена, че борбата с обгазяването и тютюнопушенето, трябва да се налагат паралелно. Е да, ама не, второто е по-скоро отвличане на вниманието от първото. Още един признак, на противопоставяне - то не беше политическо, не беше социално, не беше етническо, и т.н., а сега и по пушачески! И ще има здраво противопоставяне, понеже, се касае за вид наркоманска зависимост. Но какво пък, да ни е честита поредната забрана!
Сега в момента няма ли конфликт с околните ?!? НЕ? ... А, стига бе!! Ми нека си пушат тогава на главата ми.
Относно забраната - сам си противоречиш. За справка - предните ми два поста.
Ако спреш субсидирането ма тютюнопрозиводителите, означава да убиеш половина българия, която с това си вади хляба. Не забравяй освен това, че тютюна е един от продуктите, които се изнасят.
Аман от мрънкала. Квото и да се направи - лошо или добро, все ще се мрънкоти. По български - винаги трябва да сме контра на държавата и мнозинството в нея. Онея 500 години, в които държавата беше мащеха, лоша и омразна, отдавна минаха. Ай да се събудиш малко. На калпава ракета...
И не се прави на доморасъл "държавник", много все да ги отбираш държавните интереси, а пък в инженеринга си се забатачил, имам инфо, че от чахов и сидера ти оправяли бакиите, вярно ли е?

- nasenceto
- келеш

Аз пък имам инфо, че най-скоро ще бъдеш съкратено-уволнен. Мога ударя едно рамо да стане по-бързо. Бая некадърничък си бил. То не е за всеки CNC-то, най - малко за неграмотници

- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
На мен като бивш пушач много ми харесва, че вече мога да ходя на заведения и да не ми мирише на цигари, а преди прибирам се от кръчма и дрехите ми вонят на цигарен дим. Адски ми е противен цигарения дим. Да не говорим, че цигарения дим е доста вреден за пасивните пушачи. Не знам защо всички упорствате за тези цигари.
"There is no 'patch' for stupidity."