Двама загинаха при тежка катастрофа в Стара Загора
- fantamaniaka
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: Двама загинаха при тежка катастрофа в Стара Загора
ОК.Всеобщо мнение моториста е винаги виновен.
не говоря специално в случайте.
коментарите са излишни мисля....
Пример: никога не мога да обясня на баща ми който е на 50+ години че мотора може да спира по бързо от колата въпреки скоростта и да е по маневрен от нея.
Поздрави на всички
не говоря специално в случайте.
коментарите са излишни мисля....
Пример: никога не мога да обясня на баща ми който е на 50+ години че мотора може да спира по бързо от колата въпреки скоростта и да е по маневрен от нея.
Поздрави на всички
-
- Потребител
Колкото и бързо да спира и да е маневрен мотора при него нямаш защита ,а при колата малко или много имаш защита
- didka
- Старо куче медалист
Закона е еднакъв и за мотори и за леки автомобили.Позволената скорост в населени места е 50 км/час и ако се спазва няма да има катастрофи с трагични последици,убеден съм.Даже и да стават грешки,които са неизбежни,ще има сгънати ламарини и брони,но не и смъртни случаи.И който и да е ще има време за реакция да спре,ако нещо пред него прецени,че не е наред.
Любителите на високи скорости и екстремни изживявания нямат работа в рамките на населини места да си пробват емоциите.
Запомнете го това нещо и мотористите и ездачите на бмв-та и подобни кошници.
Казвам кошници,понеже само такива съм забелязал да се правят на интересни.Шофьорите на скъпи беемвета си карат нормално.
И запомнете,че се дава път на пешеходеца,където трябва.
Амин!
Любителите на високи скорости и екстремни изживявания нямат работа в рамките на населини места да си пробват емоциите.
Казвам кошници,понеже само такива съм забелязал да се правят на интересни.Шофьорите на скъпи беемвета си карат нормално.
И запомнете,че се дава път на пешеходеца,където трябва.
Амин!
Dog drags - no tracks...
- realprofesora
- Старо куче медалист
Съгласен съм със зеленото, но с червеното означава ли че където не трябва да се дава път на пешеходеца и може да се сгазиdidka написа:Закона е еднакъв и за мотори и за леки автомобили.Позволената скорост в населени места е 50 км/час и ако се спазва няма да има катастрофи с трагични последици,убеден съм.Даже и да стават грешки,които са неизбежни,ще има сгънати ламарини и брони,но не и смъртни случаи.И който и да е ще има време за реакция да спре,ако нещо пред него прецени,че не е наредспазва нямте на високи скорости и екстремни изживявания нямат работа в рамките на населини места да си пробват емоциите.
.И запомнете,че се дава път на пешеходеца,където трябва
Амин!

Днес видях доста мотористи в града-всички без изключение се движеха по-бързо от колите , все едно бяхме спрели. Донорска им работа

Popopopopo
- realprofesora
- Старо куче медалист
Цитат от професионално запознати :fantamaniaka написа: ..........................никога не мога да обясня на баща ми който е на 50+ години че мотора може да спира по бързо от колата въпреки скоростта
..................
.....Колко бързо вие карате? Представете си, че карате едно неделно утром сред царевични поля със скорости 130- 140 км/час, от време на от време изстрелвайки се и до 160 км/час. А знаете ли, колко време ще ви отнеме спирането от 160 км/час.? А какво разстояние ще измине мотоциклетът за това време? В Cycle World са направили измервания. Оказало се е, че да спре от скорост 100 км/час., на мотоциклетът са му необходими 36 метра. И това на идеално покритие, загряти гуми и с професионалист в седлото. Някога тренирали ли сте подобно спиране?..... http://barbadan.hit.bg/SP1.htm
А сега спирачен път на лек автомобил(доста тежък):
BMW Alpina D5 е оборудвана във великолепен във всяко едно отношение дизелов двигател. Мощен, комфортен и икономичен, този автомобил развива таланта на 535d и създава усещане за истинска уникалност.
Технически данни
Мощност 350 к.с. при 4000 об./мин
Ускорение 0 – 100 км/ч 5,2 с
Максимална скорост 275 км/ч
Среден разход на гориво в теста 10,3 л
Спирачен път от 100 км/ч 35 м
Базова цена 70 950 евро
Това е за БМВ
Обикновенна лека кола спира за 36-39м.
Не е толко голяма разликата в спирането на мотора и колата, че да си позволяват мотористите да карат безрасъдно или по скоро самонадеяно.
Popopopopo
- besniaa
- Старо куче медалист
Има моторджии идиоти , шофьори на коли идиоти, на камиони, на автобуси и т.н.
Не може да се слагат всички под общ знаменател. Това, че на някой не му харесва мотор, кола и т.н. е друго. Истината е, че моториста чисто физически е по-уязвим при евентуално ПТП.
R.I.P. за двамата човека от катастрофата и дано четем все по-малко такива новини...
ps. А колко пешеходци идиоти има...
Не може да се слагат всички под общ знаменател. Това, че на някой не му харесва мотор, кола и т.н. е друго. Истината е, че моториста чисто физически е по-уязвим при евентуално ПТП.
R.I.P. за двамата човека от катастрофата и дано четем все по-малко такива новини...
ps. А колко пешеходци идиоти има...
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
- realprofesora
- Старо куче медалист
A kaто са ПО-УЯЗВИМИ, защо не карат ПО-БАВНО- както е и по закон де: 50км в града, 80 извън града, 100 на магистрала.besniaa написа:Има моторджии идиоти , шофьори на коли идиоти, на камиони, на автобуси и т.н.
Не може да се слагат всички под общ знаменател. Истината е, че моториста чисто физически е по-уязвим при евентуално ПТП.
А в града карат бързо щото са комплексари и тежкареят- "вижте ма кой съм" Изреве мотора и се мисли за пораснал голям мъж.Дигне го на задна гума -най- великия съм, алоооо погледите насаааам. Мине с висока скорост по улицата - "Ухааа събрах им погледите...сега и мама да можеше да ме види колко съм велик". Смешна работа, но в повечето случаи плачевна.
Popopopopo
- didka
- Старо куче медалист
Господин Професоре имах предвид,че се дава предимство на пешеходците Винаги,където има пешеходни пътеки,а както е предполагам на всички известно,това са продълженията на тротоарите на всяко едно кръстовище а също и там,където изрично има обозначени пешеходни пътеки.
Иначе навсякъде пресичат пешеходци през улиците и там не си длъжен да се дава предимство,но все пак трябва да се внимава понеже има хора всякакви в това число и психоболни и стари хора.
Това е от мен.
Бъдете разумни и винаги мислете и от другата гледна точка на отсрещния,когато сте на пътя.
Ама винаги!
Винаги се старая да предвиждам(доколкото мога)този пред мен каква глупост е в състояние да направи и това вече ме пази повече от 20 години.
Така.Наздраве!!!

И не карайте пили,недоспали,изнервени...
С две думи шофирането е култура не е какво да е.
Иначе навсякъде пресичат пешеходци през улиците и там не си длъжен да се дава предимство,но все пак трябва да се внимава понеже има хора всякакви в това число и психоболни и стари хора.
Това е от мен.
Бъдете разумни и винаги мислете и от другата гледна точка на отсрещния,когато сте на пътя.
Ама винаги!
Винаги се старая да предвиждам(доколкото мога)този пред мен каква глупост е в състояние да направи и това вече ме пази повече от 20 години.
Така.Наздраве!!!

И не карайте пили,недоспали,изнервени...
С две думи шофирането е култура не е какво да е.
Dog drags - no tracks...
- nasenceto
- келеш
Много интересна тема. Всички са абсолютно прави. И didka и профа, и besniaa и fantamaniaka. Интересно... Всики знаем какво е правилно и какво не, ама човека е дяволско изчадие (и аз в тва число). Има в моменти, в които просто ти прищраква и правиш всичко противно на убежденията и принципите си....
- realprofesora
- Старо куче медалист
Mноо правилно го каза Миленски-Шофирането е култура.
Popopopopo
- fantamaniaka
- Модератор
- Обратна връзка:
подкрепям...realprofesora написа:Mноо правилно го каза Миленски-Шофирането е култура.
Спора според мен е излишен.Никога не казвам че е позволено щом си с мотор да караш в града над 50 км...
друг е въпроса че караш мотор 150+кс и с 50навсякъде

но всеки нови глава на раменете си сам решава какво и кога... като цяло и колите и моторите могат и бързо и бавно...
nasenceto: точно...
- Roshavv
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
ха.. мноо яка тема...
то който не може да кара и с колело ще се размаже.... просто са се давали,дават и ще се дават книжки на хора които НЕ могат да карат....
... така като чета от всички май само Дидо е карал мотор... бро не се мъчи да обясняваш,няма кой да те разбере...
пазете мотористите.... пазете се от мотористите

... така като чета от всички май само Дидо е карал мотор... бро не се мъчи да обясняваш,няма кой да те разбере...

пазете мотористите.... пазете се от мотористите

AIRBRUSH PAINTING
https://www.facebook.com/pages/Roshavv- ... page_panel
-
- Потребител
При 170км/ч за една секунда превозното средство изминава 47 метра...
Както и да се оглежда човек, както и да се съобразява, такава глупост е трудно да се предвиди.
В тоя ред на мисли, ако не беше ладата, а група пресичащи деца, те ли щяха да са виновни дето пресичат на непрекъсната линия?
Както вече каза didka липсва култура на шофирането.
Както и да се оглежда човек, както и да се съобразява, такава глупост е трудно да се предвиди.
В тоя ред на мисли, ако не беше ладата, а група пресичащи деца, те ли щяха да са виновни дето пресичат на непрекъсната линия?
Както вече каза didka липсва култура на шофирането.
Точността гарантира единствено, че ще направиш грешката си навреме.
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
- Roshavv
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
именно.... и култура на пресичането...nenoneno написа:...липсва култура на шофирането.
AIRBRUSH PAINTING
- Princo
- Старо куче медалист
За да караш мотор се иска мислене.Само човек,който не е карал мотор не знае удоволствието.Да кажа,че не съм фен на пистаците,но винаги карам внимателно зад такъв и не се навирам отзад,както се навирам зад кола примерно.Като цяло гледам да ги пазя,но това че има глупави мотористи,не означава,че всички са такива.
П.П Само чакам момента да си взема ендуро мотор.
П.П Само чакам момента да си взема ендуро мотор.

But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ...
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ...