Аз досега съм сменил няколко коли - 2 бензинови 2 дизелови.Общо взето нещата се припокриват.Имал съм Корса 1.5 D.Това чудо ми гореше 5.1 на сто дизел извънградско, градско стигаше до 6 на сто.Перфектната градска кола.После имах Поло 1.4 бензин 60 коня.И на гас и на бензин гореше все 10 на сто градско.Извънградско падаше до 6.5 на сто.Следващата кола която карах която и сега карам си е BMW е36 туаринг 318 ТДС 90 к.с..разхода който ми дава извънградско 6.3 , градско минава 7,5.Всичко това със средна скорост 100 110 за извънградското.Последното пътуване ми беше до село Баните смолянско.Разхода ми дойде около 6 на сто.
6 по 2.63 = 15,78 лв.
Къде в Стара Загора правят качествени газови уредби?
- Lexx
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
-
- Начинаещ
Re: Къде в Стара Загора правят качествени газови уредби?
mupk0 написа:Спускане по инерция,не е по-икономично от ППХ.Няма смисъл да се коментираИскаш ли да направим един ластик аз и ти на газ с твойта 90 конна кола,да ти покажа ,че отдавна на газ ги няма тея коне.Аз съм със 72 и съм сигурен,че са там Д
Не знам някъде да съм казал, че при спускане по инерция има пълна мощност, говорех само и единствено за намаляване разхода на гориво. И е много ясно, че със 110 ще съм на пета, ако той си кара на магистрала 110 на втора, негова си работа, въпрос на вкус. Ама и като гледам, как псевдошофьори карат в града на газ-спирачка, е, ще имат голям разход, какво друго очакват?
- mupk0
- Потребител
А аз ти казвам,че спускането по инерция изобщо не ти е икономия.Да икономия е ако колата е карбуратор и нищо друго.При останалите видове впръскване на горивото има ППХ.Ако не вярваш прочети малко информация.Отделно не съм споменал,че при спускане имаш мощност,а че на равното колата ти е умряла като куцо магаре при положение ,че гори еднакво количество газ/бензин,по заводски данни.Тоест няма как нормално да гори 6-7 бензин,а с газ да гори 7 и да върви колкото бензинSparow написа:mupk0 написа:Спускане по инерция,не е по-икономично от ППХ.Няма смисъл да се коментираИскаш ли да направим един ластик аз и ти на газ с твойта 90 конна кола,да ти покажа ,че отдавна на газ ги няма тея коне.Аз съм със 72 и съм сигурен,че са там Д
Не знам някъде да съм казал, че при спускане по инерция има пълна мощност, говорех само и единствено за намаляване разхода на гориво. И е много ясно, че със 110 ще съм на пета, ако той си кара на магистрала 110 на втора, негова си работа, въпрос на вкус. Ама и като гледам, как псевдошофьори карат в града на газ-спирачка, е, ще имат голям разход, какво друго очакват?
-
- Начинаещ
Не знаех, че при 3000, и при 900 оборота, разходът е един и същ! Между другото, какво разбираш, под спускане по инерция? А иначе, добре си върви и по равното, лично съм пробвал до 180 км 

- the gss
- Потребител
Ето сега, аз трябва да си слагам газова, ами реших да прочета темата чета, чета само спорите в нея и не ми помагате .. освен някакъв Николай нищо друго ?!?!
Да сте чували за Бай Иван (мисля че така беше) от Богомилово?

- Galahad
- Потребител
the gss написа:Ето сега, аз трябва да си слагам газова, ами реших да прочета темата чета, чета само спорите в нея и не ми помагате .. освен някакъв Николай нищо друго ?!?!
Не го знам дали точно Иван се казваше, преди години ми е правил 2-3 коли, всичко беше ОК. Този, за който говоря е на една стръмна улица ,първата вдясно, след центъра, посока Запад. Не го знам обаче с инжекционите как е, иначе на "Кадетите" им смогваше

The American Dream only makes sense if you're sleeping.
- stivans
- Старо куче медалист
В Богомилово слагат и ГИ, миналата година се интересувах.През 2003 си сложих газова Ловато на Фолксваген Пасат и не съм имал никакви проблеми 8 години,докато го продадох.Имам 2 телефона на Богомилово- може още да са валидни 04123/447Galahad написа:the gss написа:Ето сега, аз трябва да си слагам газова, ами реших да прочета темата чета, чета само спорите в нея и не ми помагате .. освен някакъв Николай нищо друго ?!?!
Не го знам дали точно Иван се казваше, преди години ми е правил 2-3 коли, всичко беше ОК. Този, за който говоря е на една стръмна улица ,първата вдясно, след центъра, посока Запад. Не го знам обаче с инжекционите как е, иначе на "Кадетите" им смогвашеСкоро минавах и видях "отворени капаци" около неговата къща, значи още бачка.
0888-92-76-91
Стара Загора
Стара Загора
- the gss
- Потребител