Откриха магистралата от Стара Загора до Нова Загора

Форум за ежедневни новини от Стара Загора.
Публикувай отговор
Аватар
Веско
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Откриха магистралата от Стара Загора до Нова Загора

Мнение от Веско »

nasenceto написа:
VIT написа:Хубаво нещо са си магистралите, вчера минах от там като се пребирах от Бургас.
Но какво като има магистрала ,как това ще го усети баба Пена и дядо Иван от Ловешко примерно. Да за нас е супер ,който ще пътува ще пътува,но хората нямат пари за хляб и лекарства . Защо никой не каза ,че предния ден вдигнаха тока за всички в БГ. Защо толкова лижете гъзЪ на тая мутра ? Като е истински Българин и мъж защо не каза на 30.06 като мъж и премиер на България -тока няма да се увеличава от днес се намаля с 13 % .
Aма ти сериозен ли си? 8O Всички медии тръбят за вдигането на тока, само ти не си чул :lol: :lol: :lol: Баба ти Пена живее на пенсия. Тая пенсия се плаща с нашите данъци и с тези на инвеститорите, откриващи собствени обекти в страната. За да има повече такива инвеститори, които да пълнят хазната ,се почва минимум от инфраструктура (магистралите са част от нея). Оня "мъж" не може да ти каже че тока ще падне, щото няма как. Не е той този който определя цената му. В накакъв измислен сериал ли живеете, не мога да схвана или толкова елементарни логични връзки не ги ловите хич. Тока може да падне, ако ЕРП-тата си посмалят малко печалбата, ама тва вече трудно се постига с натиск, щото централите им майки веднага ще насъскат срещу нас кучета. Въпреки това, там трябва да са следващите стъпки на правителството и вярвам че рано или късно ще се случи. Квото стане в тая държава и хоп - "оня мъж" е виновен :lol: Сигурно и пожара на Витоша той лично е запалил. И склада с боеприпасите трябва сам да е взривил :lol:
Ама въобще не ме интересува какво тръбят медиите,те всички са продажници ! Казвам като бат ти Бойко е такъв мъж защо не стопира поредното издевателство над Българския народ. Боли ме оная работа че имало Магистрала като бизнеса в момента изнемогва. Ама какво ли да обяснявам сега не му е времето и мястото.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Da Edd написа:Насе, заблуждаваш се жестоко. Инфраструктурата е последната пречка пред чуждестранните инвеститори. За тях има много по-важни показатели като ниво на бюрокрация, наличие на корупция, покупвателна спобност на населението и др.. През последните няколко години тези показатели се влошиха, което логично се отрази и в класацията на Световната банка "Doing Business" и България се измести няколко позиции назад. Това в официозните медии надали си го чул или ще чуеш.
Истинската икономика се развива от дребния и средния бизнес в България, който изпитва все повече трудности и среща всевъзможни бюрократични идиотии. Аз лично не искам "инвеститори"-олигарси като Гриша Ганчев, който обявява пред медиите, че една вечеря му струва 3000 лв, а в същото време държи работниците си на 400 лв заплата. И точи милиони левове от държавата чрез измами с ДДС. Мога да ти изброя поредица от лобистки закони, приети от ГЕРБ през последната година, обслужващи интересите на тесен кръг от хора. Но това е въпрос на друга тема и се съмнявам да предизвика голям интерес в този форум.
A, що... на мен поне ще ми е интересно. Аз съм открит към всякаква информация и чужди мнение. Предполагам разбираш, че раздразнението ми е към мрънкачите, които оплюват всичко, без да подбират и да се аргументират. Винаго съм открит за проятелска дискусия с печени хора :wink:
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

VIT написа:
nasenceto написа:
VIT написа:Хубаво нещо са си магистралите, вчера минах от там като се пребирах от Бургас.
Но какво като има магистрала ,как това ще го усети баба Пена и дядо Иван от Ловешко примерно. Да за нас е супер ,който ще пътува ще пътува,но хората нямат пари за хляб и лекарства . Защо никой не каза ,че предния ден вдигнаха тока за всички в БГ. Защо толкова лижете гъзЪ на тая мутра ? Като е истински Българин и мъж защо не каза на 30.06 като мъж и премиер на България -тока няма да се увеличава от днес се намаля с 13 % .
Aма ти сериозен ли си? 8O Всички медии тръбят за вдигането на тока, само ти не си чул :lol: :lol: :lol: Баба ти Пена живее на пенсия. Тая пенсия се плаща с нашите данъци и с тези на инвеститорите, откриващи собствени обекти в страната. За да има повече такива инвеститори, които да пълнят хазната ,се почва минимум от инфраструктура (магистралите са част от нея). Оня "мъж" не може да ти каже че тока ще падне, щото няма как. Не е той този който определя цената му. В накакъв измислен сериал ли живеете, не мога да схвана или толкова елементарни логични връзки не ги ловите хич. Тока може да падне, ако ЕРП-тата си посмалят малко печалбата, ама тва вече трудно се постига с натиск, щото централите им майки веднага ще насъскат срещу нас кучета. Въпреки това, там трябва да са следващите стъпки на правителството и вярвам че рано или късно ще се случи. Квото стане в тая държава и хоп - "оня мъж" е виновен :lol: Сигурно и пожара на Витоша той лично е запалил. И склада с боеприпасите трябва сам да е взривил :lol:
Ама въобще не ме интересува какво тръбят медиите,те всички са продажници ! Казвам като бат ти Бойко е такъв мъж защо не стопира поредното издевателство над Българския народ. Боли ме оная работа че имало Магистрала като бизнеса в момента изнемогва. Ама какво ли да обяснявам сега не му е времето и мястото.
Чакай бе човек, само ти отговаряма на въпроса "Защо никой не каза ,че предния ден вдигнаха тока за всички в БГ". :lol: Пък ся викаш, че не те интересува и всички били продажни.
chamalin
Потребител
Потребител

Мнение от chamalin »

Da Edd написа:Насе, заблуждаваш се жестоко. Инфраструктурата е последната пречка пред чуждестранните инвеститори. За тях има много по-важни показатели като ниво на бюрокрация, наличие на корупция, покупвателна спобност на населението и др.. През последните няколко години тези показатели се влошиха, което логично се отрази и в класацията на Световната банка "Doing Business" и България се измести няколко позиции назад. Това в официозните медии надали си го чул или ще чуеш.
Истинската икономика се развива от дребния и средния бизнес в България, който изпитва все повече трудности и среща всевъзможни бюрократични идиотии. Аз лично не искам "инвеститори"-олигарси като Гриша Ганчев, който обявява пред медиите, че една вечеря му струва 3000 лв, а в същото време държи работниците си на 400 лв заплата. И точи милиони левове от държавата чрез измами с ДДС. Мога да ти изброя поредица от лобистки закони, приети от ГЕРБ през последната година, обслужващи интересите на тесен кръг от хора. Но това е въпрос на друга тема и се съмнявам да предизвика голям интерес в този форум.

Абе, какво се хабиш, да обясняваш, не виждаш ли, че едно си знае, едно си бае, за него всичко е ок. Не може, или не иска да види, все едно, резултата е същия. Не се съмнявам, че и на Станишев е ръкопляскал, че и на мадридския комарджия, и т.н., за него е важно да ръкопляска някому, за предпочитане - на властимащия.

А иначе, не сте прави, че никой не е казал, че тока се вдига от 1 юли, в по-преден пост го посочих като далеч по-важна новина, и няма да се учудя, ако това изтеглено откриване на "свръхголямата" магистрална отсечка от цели 32 км, е с цел да се замаже именно това шоково поскъпване. Изобщо, това 3 годишно управление на ГЕРБ е белязано от невиждана корупция и полицейщина, гарнирани с медийно слагачество. Затова и много хора нямат никаква представа от истинското положение на нещата, а те са катастрофални!
Аватар
bsbs
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от bsbs »

chamalin написа:

Абе, какво се хабиш, да обясняваш, не виждаш ли, че едно си знае, едно си бае, за него всичко е ок. Не може, или не иска да види, все едно, резултата е същия. Не се съмнявам, че и на Станишев е ръкопляскал, че и на мадридския комарджия, и т.н., за него е важно да ръкопляска някому, за предпочитане - на властимащия.

А иначе, не сте прави, че никой не е казал, че тока се вдига от 1 юли, в по-преден пост го посочих като далеч по-важна новина, и няма да се учудя, ако това изтеглено откриване на "свръхголямата" магистрална отсечка от цели 32 км, е с цел да се замаже именно това шоково поскъпване. Изобщо, това 3 годишно управление на ГЕРБ е белязано от невиждана корупция и полицейщина, гарнирани с медийно слагачество. Затова и много хора нямат никаква представа от истинското положение на нещата, а те са катастрофални!
Наско си има мнение и дали е правилно или не...той си е в правото да го сподели.Не всички сме запознати с кухнята на власта.
Аз лично също не съм удовлетворен от управлението на това правителство,но не се и сещам правителството на Станишев и на мадридския комарджия(по мое скромно мнение при последния бяхме най-добре) да са открили и един метър магистрала примерно.
Така,че ....ето идват избори.Гласувайте за Станишеф...човека каза,че те са единствената алтернатива.Колкото и да ми е мъчно Ж.Ганчев ще излезе прав,че сме "малък,но особено прост народ"
Изображение
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

bsbs написа:Така,че ....ето идват избори.Гласувайте за Станишеф...човека каза,че те са единствената алтернатива.Колкото и да ми е мъчно Ж.Ганчев ще излезе прав,че сме "малък,но особено прост народ"
+1 Точно така е за съжаление. Динко псевдо-трола пак се мъчи да ме закачи, ама много добре знае, че аз червените не мога да ги дишам, камоли да им ръкопляскам, ама той другаря си умре пак те да дойдат на власт. Динкоооууу, нали ти казах, че и за трол не ставаш бе човек. Не се хаби :lol:
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4951571
Аз пък не забелязвам да се отразява подобаващо новата сделка за облигации с перфектна лихва. Имам чуство че всичките медии се наплашиха да не ги заподозрят в слагачество и така да изгубят аудитория и се наблюдава обратния ефект. Дори и да има позитивни нови, не ги отразяват много-много.
chamalin
Потребител
Потребител

Мнение от chamalin »

Аз лично също не съм удовлетворен от управлението на това правителство,но не се и сещам правителството на Станишев и на мадридския комарджия(по мое скромно мнение при последния бяхме най-добре) да са открили и един метър магистрала примерно.
Така,че ....ето идват избори.Гласувайте за Станишеф...човека каза,че те са единствената алтернатива.Колкото и да ми е мъчно Ж.Ганчев ще излезе прав,че сме "малък,но особено прост народ"
Ами, може би, защото не са ги откривали лично на всеки километър, и не са били такива ленторезачки като сегашния, знам ли. Ама грешиш, магистралата стигна дотук през 2007г, тъй че, все пак се е строяло и при другите, колко и как, е друг въпрос!

За Станишев, никога не съм го смятал за някаква алтернатива, той и ББ са си от една мафия, може би, само от различни кланове, нищо повече. За тях обаче, е най-важен именно мафиотският закон омерта, и както виждате, не си посягат един другиму.

Народът не е прост, но върви с пълна скорост към пълното си изпростяване, иначе не мога да си обясня, какъв е тоя телешки възторг от пускането на няколко километра широк, асфалтов път,нещо, което би трябвало да приемаме за даденост, а не повод за национални тържества, едва ли не! И какво толкова е станало? Нищо и половина, това е. Явно, това тригодишно магистрално облъчване от продажните медии, вече си дава резултатите...
Аватар
stivans
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от stivans »

chamalin написа:
Народът не е прост, но върви с пълна скорост към пълното си изпростяване, иначе не мога да си обясня, какъв е тоя телешки възторг от пускането на няколко километра широк, асфалтов път,нещо, което би трябвало да приемаме за даденост, а не повод за национални тържества, едва ли не! И какво толкова е станало? Нищо и половина, това е. Явно, това тригодишно магистрално облъчване от продажните медии, вече си дава резултатите...
Ако тези "няколко километра широк, асфалтов път",бяха направени преди 10-15 години,много от надгробните паметници по пътя Ст. Загора-Н.Загора нямаше да ги има.И ако само един от тези загинали хора беше спасен заради построения ''няколко километра широк, асфалтов път" и този спасен беше твой близък,тези 32 км за теб ,щяха да са най-доброто нещо създадено до сега.
И няколко думи за помията която се излива върху Б.Борисов.Когато човек не харесва нещо и иска промяна ,би трябвало да посочи някаква алтернатива.Управление или лидер по-добри от сегашните.Какво се предлага.Да се върнат старите муцуни ли,защото на хоризонта няма нищо ново.
За тези с къса памет само няколко факта.
В резултат по време на царското управление се реализираха по-малко на брой, но много по-мащабни корупционни операции. Най-мащабната такава – вероятно в целия период на прехода – бе трансформацията на външния ни дълг – от него загубите за страната ни се изчисляват на около 800 милиона долара. Подобна бе и продажбата на БТК, която би по ефективност сделката на Чорни с “Мобилтел”. Докато “Мобилтел" бе купен за 35 милиона долара в началото на мандата на Иван Костов и продаден за 800 милиона в края на този мандат, то БТК бе продадена за 230 милиона евро, сетне препродадена и сетне пак препродадена – но вече за 1 милиард и 600 милиона.
Сродна по размах бе договореността за магистрала “Тракия” – единствената сделка, която в крайна сметка се провали под натиска на ЕС.
Още малко инфо за това което ни готвиха "другарите" и Царя,за да разберете какво колче щяха да ни набият на нас и нашите даца следващите 35 години.
На 16 декември 2004 г. е обявено, че правителството е взело решение за отдаването на концесия на магистрала „Тракия“ на българо-португалския консорциум „Магистрала «Тракия»“ АД за срок от 35 години (максималния позволен от закона срок). Концесионерът трябва да доизгради, експлоатира и поддържа магистралата, като за сметка на това той може да събира такси (ТОЛ такси) от преминаващите автомобили.
Информация за договора от МРРБ [редактиране]

Според съобщението за решението на правителството за концесията на сайта на МРРБ (от декември 2004), общата дължина на автомагистралата е 443 km, от които в момента са изградени 182 km, а 261 km трябва да бъдат построени от концесионера. Според изказване на министър Асен Гагаузов от март, 2006 г. обаче, „443 km магистрала не се строи в България“, а двете построени отсечки са само „по около 35-38 km“.

Според съобщението на МРРБ от септември, 2005 г., цената на проекта се предвижда да бъде 125 000 000 евро, като всички разходи над тях са изцяло за сметка на концесионера и не се приемат като разходи за инвестиции. Уточнява се, че окончателният размер ще се определи с одобрения инвестиционен проект на участъка. Определени са разходите за поддръжка за една година — до 50 000 евро на километър (числото се изменя в съответствие с процента на инфлацията).

Според съобщението, поемането на риска от недостиг на трафик се поема от държавата, като собственик на магистралата, „в съответствие с международната практика за подобен вид проекти“. През първите 8 години (от 2007 г. до 2014 г.) държавата ще компенсира концесионера за недостига в трафика, като според прогнозираните стойности общата сума ще бъде в размер на 169 976 000 евро. Тези компенсации обаче трябва да се върнат на държавата с лихвите, като лихвеният процент ще е равен на лихвения процент по договора за кредит, сключен между концесионера и финансиращата банка. Очакваният размер на сумата от лихвите е 175 804 000 евро.

След като концесионерът възстанови компенсациите, той започва да плаща на държавата 60% от приходите си след приспадане на разходите си (вкл. разходите по изплащането на банковия кредит). Очакваното концесионно възнаграждение за целия период на концесията е в размер на 5 014 108 000 евро.

Таксите за преминаване по магистралата се предвижда да бъдат 2,5 евроцента на километър (без ДДС) за лек автомобил, като сумата може да бъде изменяна на всеки шест месеца. Това ще става по предложение на концесионера и след съгласието на правителството. Магистралата трябва да бъде готова до края на ноември, 2009 г. (За участъка Калотина — София срокът е 31 май 2010). Концесионерът трябва да плаща неустойки за всеки просрочен ден.

Товарни превозни средства с допустима максимална маса над 12 тона няма да плащат ТОЛ такси за преминаване по магистралата, тъй като това противоречи на Директива 1999/62/ЕС на Европейския парламент и на Съвета на Европа от 17 юни 1999 г. За сметка на това концесионерът ще получава заместващи плащания за реално преминалите МПС от държавата, като общата сума за целия концесионен период е (предвидено че ще бъде?) 5 346 700 000 евро. Тези суми ще бъдат взети от събраните винетни такси от посочените МПС.
[/color]
В случай на прекратяване на договора, държавата получава магистралата заедно с цялата документация и всички технологии нужни за експлоатацията ѝ. За виновната страна са предвидени неустойки.

Съобщението на МРРБ завършва с изброяване на няколко положителни ефекта, които според тях ще произтекат за България от договора. Преките икономически ползи според МРРБ са над 3 млрд. евро от концесионно възнаграждение, над 700 млн. евро от данък печалба, над 3 млрд. евро от внесен ДДС, разкриване на над 1000 нови работни места с постоянна заетост и обща печалба от над 950 млн. евро за двете държавни дружества, участващи в консорциума-концесионер. Освен това се казва, че магистралата ще създаде „възможности за развитие на туризма и подобряване на икономическата и бизнес среда.“

На 4 ноември 2009 г. Договорът за концесията на АМ "Тракия" е публикуван на страницата на МРРБ.[16]
Стара Загора
chamalin
Потребител
Потребител

Мнение от chamalin »

Ако тези "няколко километра широк, асфалтов път",бяха направени преди 10-15 години,много от надгробните паметници по пътя Ст. Загора-Н.Загора нямаше да ги има.И ако само един от тези загинали хора беше спасен заради построения ''няколко километра широк, асфалтов път" и този спасен беше твой близък,тези 32 км за теб ,щяха да са най-доброто нещо създадено до сега.
И няколко думи за помията която се излива върху Б.Борисов.Когато човек не харесва нещо и иска промяна ,би трябвало да посочи някаква алтернатива.Управление или лидер по-добри от сегашните.Какво се предлага.Да се върнат старите муцуни ли,защото на хоризонта няма нищо ново.
Хайде сега, на ясновидци ли ще се правим? Ако знаеш какво ще стане утре, ще знаеш и какво да правиш, нали? И ако тия надгробни паметници не бяха там, където са сега, щяха да са на друго място, не виждам как магистралата би ги спасила тия хора. Защото, първо се опира до елементарното възпитание на пътя, след това са другите фактори, като магистралата, и прочие.
Аватар
stivans
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от stivans »

chamalin написа:
Хайде сега, на ясновидци ли ще се правим? Ако знаеш какво ще стане утре, ще знаеш и какво да правиш, нали? И ако тия надгробни паметници не бяха там, където са сега, щяха да са на друго място, не виждам как магистралата би ги спасила тия хора. Защото, първо се опира до елементарното възпитание на пътя, след това са другите фактори, като магистралата, и прочие.
Не е нужно да си ясновидец за да се досетиш какво се получава при сблъсък , когато две коли се движат една срещу друга със скорост над 100 км/ч.Не случайно този е единствения участък в България с грозното име „отсечката на смъртта".Пътят Стара Загора - Нова Загора винаги е бил с най-много жертви и с най-много катастрофи всяка година.Един спасен човешки живот струва много повече от цената на една магистрала,а пък ако е собствения тогава е безценен.
Стара Загора
chamalin
Потребител
Потребител

Мнение от chamalin »

Не е нужно да си ясновидец за да се досетиш какво се получава при сблъсък , когато две коли се движат една срещу друга със скорост над 100 км/ч.Не случайно този е единствения участък в България с грозното име „отсечката на смъртта".Пътят Стара Загора - Нова Загора винаги е бил с най-много жертви и с най-много катастрофи всяка година.Един спасен човешки живот струва много повече от цената на една магистрала,а пък ако е собствения тогава е безценен.

Не ме разбра, много добре знам, как стават катастрофите, мисълта ми беше, че най-малко можем да виним пътя за произшествията по него, нещата тука опират най-вече до личните качества на водачите. Ако ще и милион километри магистрали да има, който ще се трепе, пак ще се трепе, даже, по магистралите, въпреки, че като цяло стават по-малко произшествия, но пък са далеч по-смъртоносни, логично, заради по-голямата скорост.
Аватар
zvezda
Потребител
Потребител

Мнение от zvezda »

chamalin написа:

Не ме разбра, много добре знам, как стават катастрофите, мисълта ми беше, че най-малко можем да виним пътя за произшествията по него, нещата тука опират най-вече до личните качества на водачите. Ако ще и милион километри магистрали да има, който ще се трепе, пак ще се трепе, даже, по магистралите, въпреки, че като цяло стават по-малко произшествия, но пък са далеч по-смъртоносни, логично, заради по-голямата скорост.
Уви, колкото и добър шофьор да си, нещата винаги зависят и от останалите на пътя, така че не е само това. Иначе за бързаците е ясно.
На мен винаги частта към Карнобат ми се е виждала по-кофти от Стара Загора - Нова Загора, но общо-взето гледната ми точка е на пътник и е възможно да не съм права.
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

В 22.00 се прибрах от Сливен.
Сливен - Нова Загора - много трафик, отиващ към морето.
Нова Загора - Стаа Загора - идеално, никакъв трафик.
диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
Аватар
Веско
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Веско »

emzo написа:В 22.00 се прибрах от Сливен.
Сливен - Нова Загора - много трафик, отиващ към морето.
Нова Загора - Стаа Загора - идеално, никакъв трафик.
В момента не си струва, ако пътуваш до Нова Загора да минаваш по магистралата, общо се събират около 20км обиколка за да стигнеш и излезеш от магистралата.Аз живея и в източната част на Стара Загора , при което обикалянето е още по-голямо.
Публикувай отговор