Tenebrus написа:Ето ти довод. Моето ПТП. Вината не беше у мен, и дори не съм сигурен че и другия беше виновен.
Карам по столетов и "гоня" зеленото (вярвате или не си бях в ограничението) и срещу мен този прави ляв без да ме изчака. Слънцето беше в очите му, и той твърдеше че не ме е видял. Колата ми беше тъмно зелена, под сянката. Кажи ми че в тази ситуация фаровете нямаше да спасят колата ми. За щастие нищо нямаше на никой, но колата беше тоталка (борих се с мечка Мерцедес).
П.П. : И не мисля че съм частен случай

Отговарям ти с моя случай от преди 5-6 дена.

Някъде около 09-30 ч, с пуснати фарове съм. Влизам в кръговото на "Славянски" и продължавам на дясно по ул. "Димчо Стаев" (улицата на Болницата). След около 50-100 метра пак вдясно има пресечка, мисля, че е началото на ул. "Братя Жекови". Та чака там една бяла "баничарка" и точно, когато наближавам на не повече от 15-тина метра, шофьора, човек на около 50 години, решава да прави ляв завой, влиза на 2 метра в платното и спира, понеже щяха да го засекат и в другата лента. Е, хубавото е, че спрях на около 2 метра от него. Даже и не махна, за да се извини, понеже му дадох път. Пък и щом жената каза, че този е за трепане, а тя е спокоен човек, прави си сметка. Та какво ми помогнаха включените фарове в случая?
За твоя случай обяснението ми е съвсем простичко - никой не обича да чака на ляв завоя и всеки, малко или повече, рискува. В този случай е рискувал доста и за съжаление - ПТП. Ако беше с пуснати фарове пак щеше да мине, 'щото и той гони зеленото.

Между другото, не забравяйте, че движещата се светлина бърка очите!!! А й не знам каква е била колата ти, ама някои шофьори са си грандомани, видят ли по-обикновена кола и едва ли не е "трошка" и няма смисъл да се съобразяваме с нея. Култура...