Акт съставен в София на водач със СТ регистрация

Форум за всякакви дискусии свързани с МПС
Публикувай отговор
Аватар
Anubis
Потребител
Потребител

Акт съставен в София на водач със СТ регистрация

Мнение от Anubis »

Да попитам ако някой знае със сигурност - при ПТП ми писаха ми "малоумен" акт в София, адресната ми регистрация ми е в София, но книжката не съм я сменял и си се води в Ст.Загора, да разбирам ли, че актът ще дойде в КАТ Ст.Загора и след дова ще трябва да обжалвам наказателното постановление в Районният съд в Ст.Загора?

И понеже имам /имах/ златен талон да разбирам, ли че няма да платя глоба и мога ли в този случай да обжавалвам?
naslonamakarona
Потребител
Потребител

Re: Акт съставен в София на водач със СТ регистрация

Мнение от naslonamakarona »

При ПТП тоя златен талон можеш само... да си го гледаш 8)
Ще си платиш акта като стой та гледай.
Аватар
Anubis
Потребител
Потребител

Мнение от Anubis »

A какво покрива в крайна сметка тоя златен талон?
naslonamakarona
Потребител
Потребител

Мнение от naslonamakarona »

Ако не спреш на стоп, примерно. Ти си ударил кола, а сигурно си и виновен и си мислиш, че златният талон ще те спаси 8O
При нарушение не ви се отнемат точки. Глобата си важи. Екстрата важи еднократно и след прегрешението трябва да си извадите отново обикновен талон.
Не зная колко е достоверно това.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Anubis написа:Да попитам ако някой знае със сигурност - при ПТП ми писаха ми "малоумен" акт в София, адресната ми регистрация ми е в София, но книжката не съм я сменял и си се води в Ст.Загора, да разбирам ли, че актът ще дойде в КАТ Ст.Загора и след дова ще трябва да обжалвам наказателното постановление в Районният съд в Ст.Загора?

И понеже имам /имах/ златен талон да разбирам, ли че няма да платя глоба и мога ли в този случай да обжавалвам?
Наказателното постановление ще дойде в Ст. Загора, но ще се обжалва пред Районен Съд София. Златния талон ако те беше спасил нямаше да пишат АКТ но при ПТП няма как просто :)
Аватар
Anubis
Потребител
Потребител

Мнение от Anubis »

Най-интересното е, че бях първа кола и глупака зад мен се заби отзад, но полицаят повлиян от трето лице писа акта на мен, в който за да ме изкара виновен писа че съм завивал надясно от лява лента/пътят беше 4 ленти - по 2 ленти в посока/. Разполагам със снимките на застрахователя от които се вижда положението на колите в дясната лента и мисля да обжалвам НП, въпреки, че доколкото знам снимки и видео не се приемат за доказателства

sawo, а това, че се обжалва в София 100% ли си сигурен
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Ами играл съм го и това хоро, затова знам :)
Жалбата се адресира до съда в София и делото се гледа там, ходиш с адвоката си там и т.н. Задължително си направи ксерокс копие на акта преди да са ти го взели като излезе НП, след като излезе НП се консултирай със адвокат какво и как може да се направи. Така или иначе на постановлението си пише пред кой съд точно трябва да се обжалва, няма как да сбъркаш.
Аватар
Anubis
Потребител
Потребител

Мнение от Anubis »

OK,Мерси за инфото
Публикувай отговор