Да попитам ако някой знае със сигурност - при ПТП ми писаха ми "малоумен" акт в София, адресната ми регистрация ми е в София, но книжката не съм я сменял и си се води в Ст.Загора, да разбирам ли, че актът ще дойде в КАТ Ст.Загора и след дова ще трябва да обжалвам наказателното постановление в Районният съд в Ст.Загора?
И понеже имам /имах/ златен талон да разбирам, ли че няма да платя глоба и мога ли в този случай да обжавалвам?
Акт съставен в София на водач със СТ регистрация
- Anubis
- Потребител
-
- Потребител
Re: Акт съставен в София на водач със СТ регистрация
При ПТП тоя златен талон можеш само... да си го гледаш
Ще си платиш акта като стой та гледай.

Ще си платиш акта като стой та гледай.
- Anubis
- Потребител
A какво покрива в крайна сметка тоя златен талон?
-
- Потребител
Ако не спреш на стоп, примерно. Ти си ударил кола, а сигурно си и виновен и си мислиш, че златният талон ще те спаси

Не зная колко е достоверно това.При нарушение не ви се отнемат точки. Глобата си важи. Екстрата важи еднократно и след прегрешението трябва да си извадите отново обикновен талон.
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Наказателното постановление ще дойде в Ст. Загора, но ще се обжалва пред Районен Съд София. Златния талон ако те беше спасил нямаше да пишат АКТ но при ПТП няма как простоAnubis написа:Да попитам ако някой знае със сигурност - при ПТП ми писаха ми "малоумен" акт в София, адресната ми регистрация ми е в София, но книжката не съм я сменял и си се води в Ст.Загора, да разбирам ли, че актът ще дойде в КАТ Ст.Загора и след дова ще трябва да обжалвам наказателното постановление в Районният съд в Ст.Загора?
И понеже имам /имах/ златен талон да разбирам, ли че няма да платя глоба и мога ли в този случай да обжавалвам?

- Anubis
- Потребител
Най-интересното е, че бях първа кола и глупака зад мен се заби отзад, но полицаят повлиян от трето лице писа акта на мен, в който за да ме изкара виновен писа че съм завивал надясно от лява лента/пътят беше 4 ленти - по 2 ленти в посока/. Разполагам със снимките на застрахователя от които се вижда положението на колите в дясната лента и мисля да обжалвам НП, въпреки, че доколкото знам снимки и видео не се приемат за доказателства
sawo, а това, че се обжалва в София 100% ли си сигурен
sawo, а това, че се обжалва в София 100% ли си сигурен
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Ами играл съм го и това хоро, затова знам
Жалбата се адресира до съда в София и делото се гледа там, ходиш с адвоката си там и т.н. Задължително си направи ксерокс копие на акта преди да са ти го взели като излезе НП, след като излезе НП се консултирай със адвокат какво и как може да се направи. Така или иначе на постановлението си пише пред кой съд точно трябва да се обжалва, няма как да сбъркаш.

Жалбата се адресира до съда в София и делото се гледа там, ходиш с адвоката си там и т.н. Задължително си направи ксерокс копие на акта преди да са ти го взели като излезе НП, след като излезе НП се консултирай със адвокат какво и как може да се направи. Така или иначе на постановлението си пише пред кой съд точно трябва да се обжалва, няма как да сбъркаш.
- Anubis
- Потребител
OK,Мерси за инфото