За другото си прав, ама за това не си. В съда това ще падне точно за 30 секунди,даже и до съд няма да стигне. Освен това ако наистина имаш DRL и се направи техническа експертиза за работата му полицая го чака бая да плаща за съдебни разходи.
Добре, да го погледнем от друг ъгъл! Не знам какви са тия ДРЛ светлини, не съм разбирач, а и честно казано, не ме и интересува, но предполагам, че имаш предвид, да се включват, със запалване на двигателя, нали? Ок, дотук добре, но колко процента от колите имат тая функция? Дали и катаджиите няма да го вземат предвид, като решат да действат? Лично аз визирам около 80% от хората, които карат стари коли, без такива екстри, и които, едва ли биха се втурнали тепърва да си слагат. Тогава, каква експертиза ще ги оправдае, след месеци? Как ще се докаже, след два месеца, примерно, че ти, на еди-коя си дата, в еди-колко си часа, когато са те спрели еди-кои си патрули, си бил с включени светлини, а не обратното?
А за това, че полицая ще плаща съдебни разходи, хич не позна, те не носят отговорност за грешни решения, евентуални съдебни разходи поема оторизиралата ги система, тая на МВР. сиреч, от бюджета, което означава, от данъците на всички! Лично аз съм за това, отговорността на всеки полицай да стане лична, но явно това няма да стане, по обясними причини.
Има и още един аспект, от вредата на дневните светлини, и това са задните габарити. При повечето коли, спирачните стопове, и габаритите са на едни крушки. Просто при натискане на спирачка, светлината леко се засилва. При ярко слънце, както е лятото, и ако е пряко осветяване, можем да пропуснем момента, когато предния водач е натиснал спирачка, защото, през цялото време, те са светели, сега просто леко са се засилили, което почти не се вижда при ярка светлина. Докато, ако те са изключени, стоповете тъмнеят, и всяко натискане би се видяло веднага! Едно такова пропускане, би могло да доведе и до верижни катастрофи!
Между другото, очаквам и други лудости, защо не забранят на черните и много тъмни коли да пътуват нощем, те тогава направо не се виждат? Същото да направят с белите, и много светли коли, тях можем да ги пропуснем заради силната дневна светлина! Като е на здрач, сумрачно, или силно облачно, да се спират сивкавите разцветки. Какво пък, току-виж така се стигне до 0% произшествия, знам ли...