За или против 30 км/ч. в града?
-
emilio24
- Потребител

За или против 30 км/ч. в града?
Преди година ,имах възможността,да посетя Германия ,макар и за доста кратко.Направи ми впечатление,че тази държава няма винетни такси ,ако не греша почти никъде.Също така ,тези предвидливи хора си бяха спрели автомобилите,на точно определените за тази цел места,нито повече ,нито по-малко.Също така често срещах и знака Зона-30 км/час и бях приятно изненадан,когато виждах,че наистина се спазва тази скорост.Проблема ни според мен е не в това дали ще караме с 30 или 50 ,а в това да не караме с повече.Ще ме попитате,защо,ами защото реакцията на един човек било той пешеходец или шофьор е в рамките на тези 50 км/ч.т.е за да може да се реагира и при нужда да се спре.Да допуснем,че всички ние знаем,че колите ни не са първа младост и колкото и да ги крепим не са това,което би трябвало да са,било с износени гуми,който в утрешния ден ще сменяме,било с по-слаби спирачки,който пак утре ще от ремонтираме,да не говорим до вчерашните фиктивни прегледи на автомобилите.И нека се замислим струва ли си заради 10-20 км/ч. от горе да се чудим после,защо стана така?
- mmmnee
- Потребител

Re: За или против 30 км/ч. в града?
ако се кара с 50 км в града и научат шофьорите да спират на светофарите и пешеходните пътеки, и пешеходците да спазват техните правила за пресичане. няма да има проблеми за никой....... Това 30 км в час не е решение на проблемите.emilio24 написа:Преди година ,имах възможността,да посетя Германия ,макар и за доста кратко.Направи ми впечатление,че тази държава няма винетни такси ,ако не греша почти никъде.Също така ,тези предвидливи хора си бяха спрели автомобилите,на точно определените за тази цел места,нито повече ,нито по-малко.Също така често срещах и знака Зона-30 км/час и бях приятно изненадан,когато виждах,че наистина се спазва тази скорост.Проблема ни според мен е не в това дали ще караме с 30 или 50 ,а в това да не караме с повече.Ще ме попитате,защо,ами защото реакцията на един човек било той пешеходец или шофьор е в рамките на тези 50 км/ч.т.е за да може да се реагира и при нужда да се спре.Да допуснем,че всички ние знаем,че колите ни не са първа младост и колкото и да ги крепим не са това,което би трябвало да са,било с износени гуми,който в утрешния ден ще сменяме,било с по-слаби спирачки,който пак утре ще от ремонтираме,да не говорим до вчерашните фиктивни прегледи на автомобилите.И нека се замислим струва ли си заради 10-20 км/ч. от горе да се чудим после,защо стана така?
- sawo
- Site Admin

- Обратна връзка:
Да, струва си. Има едно нещо съобразяване на скоростта с пътните условия. Аз си признавам, че на места карам и със 70, а на места карам и с 20. Това, че ограничението е 50км/ч не значи, че навсякъде и във всеки един момент трябва да се кара с толкова. Ако аз не преценя всички необходими фактори и те ударя дори и със 30, последиците може да са много сериозни. Абсолютно безхаберна е тактиката на налагане на нови и нови ограничения, при условие че сегашните масово не се спазват, защото следенето за тяхното спазване е меко казано неефективно.emilio24 написа:Преди година ,имах възможността,да посетя Германия ,макар и за доста кратко.Направи ми впечатление,че тази държава няма винетни такси ,ако не греша почти никъде.Също така ,тези предвидливи хора си бяха спрели автомобилите,на точно определените за тази цел места,нито повече ,нито по-малко.Също така често срещах и знака Зона-30 км/час и бях приятно изненадан,когато виждах,че наистина се спазва тази скорост.Проблема ни според мен е не в това дали ще караме с 30 или 50 ,а в това да не караме с повече.Ще ме попитате,защо,ами защото реакцията на един човек било той пешеходец или шофьор е в рамките на тези 50 км/ч.т.е за да може да се реагира и при нужда да се спре.Да допуснем,че всички ние знаем,че колите ни не са първа младост и колкото и да ги крепим не са това,което би трябвало да са,било с износени гуми,който в утрешния ден ще сменяме,било с по-слаби спирачки,който пак утре ще от ремонтираме,да не говорим до вчерашните фиктивни прегледи на автомобилите.И нека се замислим струва ли си заради 10-20 км/ч. от горе да се чудим после,защо стана така?
-
emilio24
- Потребител

Тук си доста прав особено по прилагането на контрол от ответните органи и на САМО контрол от самите нас.sawo написа:Да, струва си. Има едно нещо съобразяване на скоростта с пътните условия. Аз си признавам, че на места карам и със 70, а на места карам и с 20. Това, че ограничението е 50км/ч не значи, че навсякъде и във всеки един момент трябва да се кара с толкова. Ако аз не преценя всички необходими фактори и те ударя дори и със 30, последиците може да са много сериозни. Абсолютно безхаберна е тактиката на налагане на нови и нови ограничения, при условие че сегашните масово не се спазват, защото следенето за тяхното спазване е меко казано неефективно.emilio24 написа:Преди година ,имах възможността,да посетя Германия ,макар и за доста кратко.Направи ми впечатление,че тази държава няма винетни такси ,ако не греша почти никъде.Също така ,тези предвидливи хора си бяха спрели автомобилите,на точно определените за тази цел места,нито повече ,нито по-малко.Също така често срещах и знака Зона-30 км/час и бях приятно изненадан,когато виждах,че наистина се спазва тази скорост.Проблема ни според мен е не в това дали ще караме с 30 или 50 ,а в това да не караме с повече.Ще ме попитате,защо,ами защото реакцията на един човек било той пешеходец или шофьор е в рамките на тези 50 км/ч.т.е за да може да се реагира и при нужда да се спре.Да допуснем,че всички ние знаем,че колите ни не са първа младост и колкото и да ги крепим не са това,което би трябвало да са,било с износени гуми,който в утрешния ден ще сменяме,било с по-слаби спирачки,който пак утре ще от ремонтираме,да не говорим до вчерашните фиктивни прегледи на автомобилите.И нека се замислим струва ли си заради 10-20 км/ч. от горе да се чудим после,защо стана така?
- nasenceto
- келеш

Напълно съгласен. Скорост от 30 км/ч само би изнервила шофьорите още повече. Аз не мога си обясня, защо на големи многолентови улици има разрешение само 50?!? Имат си и огради и подлези. Където е нужно могат да се направят и надлези. В други градове, като Варна и София, на такива места ограничението е 80.mmmnee написа: ако се кара с 50 км в града и научат шофьорите да спират на светофарите и пешеходните пътеки, и пешеходците да спазват техните правила за пресичане. няма да има проблеми за никой....... Това 30 км в час не е решение на проблемите.
-
emilio24
- Потребител

Може би ,защото,каращите сега със над 50 тогава ще карат с над 80,каквито ги има и в останалите градове,те спиране нямат.Може би защото няма връзка между КАТ и общината ,а именно едните да препоръчат,а др.да решат на общинско събрание.Често пъти,думите на чичко полицай са :съди общината,тя е виновна.Напълно съгласен. Скорост от 30 км/ч само би изнервила шофьорите още повече. Аз не мога си обясня, защо на големи многолентови улици има разрешение само 50?!? Имат си и огради и подлези. Където е нужно могат да се направят и надлези. В други градове, като Варна и София, на такива места ограничението е 80.
- Nirvana
- Старо куче медалист

И с 30 км/ч да караш из града, докато има малоумници с Голфу дето искат да покажат възможностите на остарелите си двигатели и новите си гуми все ще има катастрофи и загинали.
Културата на шофиране му е мамата! Пропусни пешеходец, спри на светофар, спазвай знаците и дистанция!
Културата на шофиране му е мамата! Пропусни пешеходец, спри на светофар, спазвай знаците и дистанция!
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
- nasenceto
- келеш

Вече се наричат "бек в БМВ".Nirvana написа:И с 30 км/ч да караш из града, докато има малоумници с Голфу дето искат да покажат възможностите на остарелите си двигатели и новите си гуми все ще има катастрофи и загинали.
- Princo
- Старо куче медалист

Твърдо против.Ама много твърдо.Първо да се дръпне една дълга лекция на всички пешеходци,че се пресича само и единствено на пешеходна пътека и на зелен светофар,че са задължени да вървят по тротоарите,а не по улиците ... Да се оправят абсолютно всички градски улици,да направят горивата 1.00 лв. и чак тогава може и да се прежаля да карам с 30-40-50 км/ч. 
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ...
We get a little crazy,
We are a little,
Cray cray crazy ...
-
emilio24
- Потребител

Може би си пропуснал да добавиш и да остане място по тротоарите за пешеходците от паркирани там колиPrinco написа:Твърдо против.Ама много твърдо.Първо да се дръпне една дълга лекция на всички пешеходци,че се пресича само и единствено на пешеходна пътека и на зелен светофар,че са задължени да вървят по тротоарите,а не по улиците ... Да се оправят абсолютно всички градски улици,да направят горивата 1.00 лв. и чак тогава може и да се прежаля да карам с 30-40-50 км/ч.
- Princo
- Старо куче медалист

Е като оправят улиците е нормално и да се заиграят малко с тротоарите.Пък нема и да е лошо да направят малко повече паркинги и ако може да не са платени.emilio24 написа:Може би си пропуснал да добавиш и да остане място по тротоарите за пешеходците от паркирани там колиPrinco написа:Твърдо против.Ама много твърдо.Първо да се дръпне една дълга лекция на всички пешеходци,че се пресича само и единствено на пешеходна пътека и на зелен светофар,че са задължени да вървят по тротоарите,а не по улиците ... Да се оправят абсолютно всички градски улици,да направят горивата 1.00 лв. и чак тогава може и да се прежаля да карам с 30-40-50 км/ч.или то е вмъкнато в редовете,да се оправят тротоарите.
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
We are a little,
Cray cray crazy ...
We get a little crazy,
We are a little,
Cray cray crazy ...
-
emilio24
- Потребител

Имам усещането ,че то е до манталитет и кадърност в това да спреш така,че да не пречиш на останалите и да зачетеш и тяхното право на свободно предвижване,както и нашето за свободно и не платено паркиране. 
- besniaa
- Старо куче медалист

Не е лошо от време на време и да набиеш някой пешеходец, пресичащ на бегом и диагонално натоварен булевард в пиков час... или ходещ спокойно по платното...Nirvana написа:И с 30 км/ч да караш из града, докато има малоумници с Голфу дето искат да покажат възможностите на остарелите си двигатели и новите си гуми все ще има катастрофи и загинали.
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
-
chamalin
- Потребител

Включени фарове при 45 градуса, 30 км/ч в града, какви още скудоумия можем да очакваме от тая самозабравила се пасмина? Сигурно, шофиране задължително с бойна каска и бронирана ризница, обувки с бомбета и предпазен бандаж, задължително пуснати светлини и при паркиране, и т.н.Всичката Мара втасала, преборила всички социални и икономически проблеми, та се "загрижила" за живота на шофиращите си поданици! То бива демагогия и безочие, ама това вече преля всички чаши! Я си представете, че наложат това ограничение, и тръгнеш за София, и стигаш до Цариградско шосе. Включваш се на втория светофар, и какво ще стане? Тръгваш като костенурка, и след около 3-4 часа стигаш до Орлов мост. И това, не от 30те км/ч, а от това, че при тая скорост, пропускателната способност на артерията от единия, до другия светофар ще е почти нулева, ще се образуват километрични задръствания както на едното, така и на другото кръстовище...Изобщо, пълна дивотия, поредната, наложена от диваците-мутри, това е...
- admin
- Site Admin

- Обратна връзка:
Твърде на високо си се прицелил, хората там са научени, че трябва да си спазват законите и малко или много имат и акъл в главата. Тези зони предполагам, че са на определени места което си е нормално, ако са жилищни райони що да не. Аз даже съм ЗА на всяко кръстовище да има камери, че барем олигофрените зад волана понамалеят.
"There is no 'patch' for stupidity."