Честит празник, заралии!
- nasenceto
- келеш

Честит празник, заралии!
Честит празник на всички живеещи в най-любимия град 
- Bul-Dog
- Старо куче медалист

Re: Честит празник, заралии!
Да бе, верно. Честит празник на всички!
Абе, чудя се, дали се сещате какво точно празнуваме днес? Колко от вас ще си признаят, а? Ама честно, без "кратка справка".
Абе, чудя се, дали се сещате какво точно празнуваме днес? Колко от вас ще си признаят, а? Ама честно, без "кратка справка".
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
- banana
- Потребител

Честваме 100 години от Балканската война (признавам си , че сутринта го чух от други хора) и световен ден на усмивката 
- nasenceto
- келеш

Че то днес на кво ли не е празник. На Стара Загора, на Банско, на Благоевград, на Свиленград, на учителите, на плодорието и кво ли не още... Освен това, на 5-ти октомври 1912 г. в „Св. Въведение Богородично“ княз Фердинанд прочита "Манифест за обявяване на Балканската война". (последното не го знаех ...)
- Bul-Dog
- Старо куче медалист

Прието е да се празнува денят на Стара Загора, защото на тая дата през 1878 година година е положен първият камък за възстановяването на града.
А се възстановява града от пълното унищожение на което е бил подложен от войските на Сюлейман паша!
Така някои хора днес ще празнуват възстановяването, а други ще си пуснат една турска сапунка за величието на турската империя.
О, времена! О, нрави!...
А се възстановява града от пълното унищожение на което е бил подложен от войските на Сюлейман паша!
Така някои хора днес ще празнуват възстановяването, а други ще си пуснат една турска сапунка за величието на турската империя.
О, времена! О, нрави!...
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
- nasenceto
- келеш

Aбе честно казано и на мен ми се въртеше тая история със възстановяването и Лубор Байер. Даже скоро мисля гледах паметна плоча такава... мисля. че беше на паметника в градската градинка...Bul-Dog написа:Прието е да се празнува денят на Стара Загора, защото на тая дата през 1878 година година е положен първият камък за възстановяването на града.
О, времена! О, нрави!...