Честит празник, заралии!

Всичко свързано с град Стара Загора.
Публикувай отговор
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Честит празник, заралии!

Мнение от nasenceto »

Честит празник на всички живеещи в най-любимия град :cheers:
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Честит празник, заралии!

Мнение от Bul-Dog »

Да бе, верно. Честит празник на всички!

Абе, чудя се, дали се сещате какво точно празнуваме днес? Колко от вас ще си признаят, а? Ама честно, без "кратка справка".
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
banana
Потребител
Потребител

Мнение от banana »

Честваме 100 години от Балканската война (признавам си , че сутринта го чух от други хора) и световен ден на усмивката :)
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Че то днес на кво ли не е празник. На Стара Загора, на Банско, на Благоевград, на Свиленград, на учителите, на плодорието и кво ли не още... Освен това, на 5-ти октомври 1912 г. в „Св. Въведение Богородично“ княз Фердинанд прочита "Манифест за обявяване на Балканската война". (последното не го знаех ...)
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

Прието е да се празнува денят на Стара Загора, защото на тая дата през 1878 година година е положен първият камък за възстановяването на града.
А се възстановява града от пълното унищожение на което е бил подложен от войските на Сюлейман паша!

Така някои хора днес ще празнуват възстановяването, а други ще си пуснат една турска сапунка за величието на турската империя.
О, времена! О, нрави!...
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Bul-Dog написа:Прието е да се празнува денят на Стара Загора, защото на тая дата през 1878 година година е положен първият камък за възстановяването на града.
А се възстановява града от пълното унищожение на което е бил подложен от войските на Сюлейман паша!

Така някои хора днес ще празнуват възстановяването, а други ще си пуснат една турска сапунка за величието на турската империя.
О, времена! О, нрави!...
Aбе честно казано и на мен ми се въртеше тая история със възстановяването и Лубор Байер. Даже скоро мисля гледах паметна плоча такава... мисля. че беше на паметника в градската градинка...
Публикувай отговор