Защото от тези пари реализираш печалба, която реално ти е нов доход.fruitcake написа:Аз не мога да разбера защо след като съм платил данъците на моята заплата и след това спестените си ги събирам всеки месец на депозит после пак ще плащам данък?
Нов данък абсурд
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Re: Нов данък абсурд
- Bul-Dog
- Старо куче медалист
Абе ти все на интересен ли се прайш бе, все да си напреко на другите?
Кво против имам пърдянков ли? Дори и това, че не си е научил децата на български, а комуникира с тях на езика на господарите си, дори и това да е само, не ти ли е достатъчно!? А?
Кво против имам пърдянков ли? Дори и това, че не си е научил децата на български, а комуникира с тях на езика на господарите си, дори и това да е само, не ти ли е достатъчно!? А?
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
- zvezda
- Потребител
От това, което слушах, разбрах, че ще обхване и старите депозити.Da Edd написа: 3. Данъкът важи за депозити, направени след 01.01.2013, няма да обхване откритите дотогава депозити
- stivans
- Старо куче медалист
Разплащателните сметки по които се привеждат заплатите също имат лихва,но тя е минимална .В лева е например в СИБАНК е 0,20% годишно,която се начислява накрая на календарната година върху минималния остатък остатъка по сметката.z3us написа:Добре това е ясно, но аз искам да попитам(понеже не съм запознат) една обикновена банкова сметка, на която човек си получава заплатата с дебитна карта, има ли някакви лихви, носи ли някакви дивиденти? Защото по начина, по който се изрази, на мене ми звучи все едно и депозитите и банковите сметки имат лихви, но с данък ще се облагат само лихвите на депозитите.stivans написа: По банковите сметки, в които се получават заплатите, няма да има облагане.
Т.е. ако си подържал постоянно през цялата година 1000 лв. мин. остатък ,накрая на годината ще имаш 2,00 лв. лихва.
Макар че тези сметки няма да се облагат ,ако някои се притеснява за данъка ако еветуално някой реши да ги обложи ще бъде 20 стотинки на година.
Стара Загора
Стара Загора
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Много хора ще се притесняват и за тези 20 стотинки, а странно защо никой не се притеснява от таксите за теглене на банкомат на друга банка, таксите за обслужване на сметки и банкови карти и прочие такси, които годишно са много повече от парите, които държавата ще взима за един влог от 10 000лв, който дори не знам колко от тук пишещите недоволни имат...stivans написа:ако някои се притеснява за данъка ако еветуално някой реши да ги обложи ще бъде 20 стотинки на година.
- besniaa
- Старо куче медалист
Старите депозити са по 6-12 до 24 мес с т.нар. "промоционални" лихви, така че в рамките на година - ще изтекат и ще станат нови.zvezda написа:От това, което слушах, разбрах, че ще обхване и старите депозити.Da Edd написа: 3. Данъкът важи за депозити, направени след 01.01.2013, няма да обхване откритите дотогава депозити
И наистина - много по-тъпо е като изтегля 3 пъти по 50лв от най-близкия банкомат, да дам за такси колкото лихвата на 1000лв годишно.
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
- stivans
- Старо куче медалист
+1sawo написа:Много хора ще се притесняват и за тези 20 стотинки, а странно защо никой не се притеснява от таксите за теглене на банкомат на друга банка, таксите за обслужване на сметки и банкови карти и прочие такси, които годишно са много повече от парите, които държавата ще взима за един влог от 10 000лв, който дори не знам колко от тук пишещите недоволни имат...stivans написа:ако някои се притеснява за данъка ако еветуално някой реши да ги обложи ще бъде 20 стотинки на година.
Една информация към септ.2008,за която ако има промяна ще за повишение е нагоре:
Съпоставка между тарифите на няколко банки за най-масовите карти - Maestro и Visa electron
Цялата статия с всички такси ТУК
Дебитни карти Maestro/Visa electron
Годишна такса за основна карта – ДСК - без такса, Булбанк - без такса, Пощенска банка - месечна такса за обслужване на сметка – 50 стотинки, Прокредитбанк - 2.5 евро годишна такса, Първа инвестиционна банка (ПИБ) - без такса, Алианц България – 50 стотинки месечна такса.
Теглене на пари в България от банкомат (АТМ) на банката издател на картата - ДСК – 15 стотинки, Булбанк - без такса, Пощенска банка - 20 стотинки, Прокредитбанк - без такса, Първа инвестиционна банка - без такса, ОББ - 20 стотинки, Алианц България – 25 стотинки.
Теглене на пари в България от банкомат (АТМ) на други банки – ДСК - 75 стотинки, Булбанк - 70 стотинки, Пощенска банка - 90 стотинки, Прокредитбанк - 0.25 евро, Първа инвестиционна банка 60 стотинки, ОББ - 90 стотинки, Алианц България – 25 стотинки.
Теглене на пари от банкомат (АТМ) в чужбина – ДСК - 4 лева плюс 1.5%, Булбанк - 2.50 евро + 1%, Пощенска банка - 5 лева + 1.5% върху сумата, Прокредитбанк - 2 евро + 1%, Първа инвестиционна банка - 3 лева + 1% върху сумата,ОББ - 5 лева + 1% върху сумата, Алианц България – 2 евро + 1% от сумата.
Теглене на пари в брой от ПОС на гише на банката издател на картата - ДСК – 30 стотинки, Булбанк - 1 лев, Пощенска банка - 0.1%, но минимум 1 лев, Прокредитбанк - без такса, ОББ - без такса, Алианц България – 25 стотинки.
Защо няма някава кампания срещу банките които ни обират съсвсел легално.Ами защот никои не им дава такава гласност.Опозицията ,Станишев и другите не съм видял да викат срещу банките.Каква е сумата събирана от банките?Ако се изчисли ще се окаже че е по-голяма от сумата която ще бъде събрана за година в бюджета от данък лихви.
Вместо да правят вятър с празни приказки да променат закона или поне да се опитат да внесат поправки в закона за банките.Да, ама не.По лесно е да се плюе,защото усилието е минимално ,а ефекта е голям и се събира електорат за изборите.
Стара Загора
Стара Загора
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Таксите вече са доста по-големи. Например в момента на ДСК от техен си банкомат ти взимат 40ст. за да изтеглиш пари. Булбанк пък например взимат 2лв за теглене от банкомат на друга банка...
- Da Edd
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
Дянков го твърдеше това, днес четох, че от Министерство на финансите го опровергават. Скоро ще ги публикуват някъде разпоредбите и ще видим.zvezda написа:От това, което слушах, разбрах, че ще обхване и старите депозити.Da Edd написа: 3. Данъкът важи за депозити, направени след 01.01.2013, няма да обхване откритите дотогава депозити
А защо твоята партия не го направи за 3 години досега, като са толкова загрижени за гражданите?stivans написа: Вместо да правят вятър с празни приказки да променат закона или поне да се опитат да внесат поправки в закона за банките.
Така е. В Уникредит само за ПРОВЕРКА на баланс по сметка ти взимат 0,20 лв. Нещастниците имат и такса за ЗАКРИВАНЕ на сметка - 12 лв.sawo написа:Таксите вече са доста по-големи
- zv3rA
- Потребител
- Обратна връзка:
Аз от 4 години съм на Унико Лайт тегля, плащам и правя милион други неща и никакви такси. За преводи не давам пари, тегля до 15 000лв. от каса без такса и т.н.
Не е нужно да търся банкомата на банката ми и т.н.
Не е нужно да търся банкомата на банката ми и т.н.
- didka
- Старо куче медалист
Аз съм със златна карта на пощенска.
Такса 3.50 лева на месец-твърда.
Правиш колкото си искаш транзакции на месец където си искаш,
разплащания в магазини и др.
Питайте и във вашите банки,предполагам има навсякъде такава опция.
Няма да ви бърка от къде теглите и колко пъти в месеца.
Такса 3.50 лева на месец-твърда.
Правиш колкото си искаш транзакции на месец където си искаш,
разплащания в магазини и др.
Питайте и във вашите банки,предполагам има навсякъде такава опция.
Няма да ви бърка от къде теглите и колко пъти в месеца.
Dog drags - no tracks...
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Пишете по темата, която да припомня е данъка!
- creitars
- Потребител
сега обсъждат и данък на транзакциите м/у банките, и вдигане и на плоския данък, да ни са честите новите придобивки хвала на гос. СЕДЯНКОВ,хвала на всички ГРОБАДЖИИ.

- nasenceto
- келеш
Я дай линк, че аз други неща чух.creitars написа:сега обсъждат и данък на транзакциите м/у банките, и вдигане и на плоския данък, да ни са честите новите придобивки хвала на гос. СЕДЯНКОВ,хвала на всички ГРОБАДЖИИ.![]()
![]()
-
- Начинаещ
Интересно, обсъждат се некви дребнави подробности, но никой не засяга големия въпрос - ЗАЩО се прибягва до тази мярка? Чета мнения, че видите ли, навсякъде в Европа го имало, затуй и у нас трябва да стане. Ми много хубаво, но защо все "прихващаме" такива данъци, такси, забрани, и прочие, а един път не "прихванахме" и нещо добро за хората? Защо не "прихванем", макар и малко, от високия стандарт на Запада, например?
А иначе, за да се прибегне до тая отчаяна мярка, положението наистина ще да е плачевно, благодарение на тези престъпници, самонарекли се правителство! Къде отиват тия пари, че все не стигат? Наследяват от предишните 8 млрд резерв, 4 години не осъвременяват никакви социални плащания, които са главното перо в разходите. По-антибългарско, и антисоциално правителство от това, не е имало в новата ни история!
А мярката е отчаяна, защото може да постигне друг ефект - да декапитализират банките, как мислите, какво ще стане, ако народа тръгне масово да тегли спестяванията си? Жанвиденовата хиперинфлация ще ни се види детска игра, защото тогава беше изкуствено предизвикана, а сега ще е повече от истинска. Защото, ако ще влагаш в банката нещо, което вече ти е било обложено веднъж, било под формата на заплата или друг вид доход, и там пак ти го обложат, само щото ни управляват продажни некадърници, е, как ви се вижда това? Защо трябва да се успокояваме, че ще ни обложат само лихвите, и то само с 10%, а не се запитаме, - ЗАЩО трябва да ги облагат изобщо? Кое ще ни гарантира, че утре няма да обложат и самите депозити с 10, или повече процента? Управляват ни престъпници, а у едни престъпници морал и съвест няма...
А иначе, за да се прибегне до тая отчаяна мярка, положението наистина ще да е плачевно, благодарение на тези престъпници, самонарекли се правителство! Къде отиват тия пари, че все не стигат? Наследяват от предишните 8 млрд резерв, 4 години не осъвременяват никакви социални плащания, които са главното перо в разходите. По-антибългарско, и антисоциално правителство от това, не е имало в новата ни история!
А мярката е отчаяна, защото може да постигне друг ефект - да декапитализират банките, как мислите, какво ще стане, ако народа тръгне масово да тегли спестяванията си? Жанвиденовата хиперинфлация ще ни се види детска игра, защото тогава беше изкуствено предизвикана, а сега ще е повече от истинска. Защото, ако ще влагаш в банката нещо, което вече ти е било обложено веднъж, било под формата на заплата или друг вид доход, и там пак ти го обложат, само щото ни управляват продажни некадърници, е, как ви се вижда това? Защо трябва да се успокояваме, че ще ни обложат само лихвите, и то само с 10%, а не се запитаме, - ЗАЩО трябва да ги облагат изобщо? Кое ще ни гарантира, че утре няма да обложат и самите депозити с 10, или повече процента? Управляват ни престъпници, а у едни престъпници морал и съвест няма...