Какви зимни гуми да си взема
- realprofesora
- Старо куче медалист
Какви зимни гуми да си взема
Ще избирам между евтините марки:
Гиславед, Дебица, Сава, Спортива.
Та някой да каже от опит коя е най- добрата от ТЕЗИ. Другите марки не ме интересуват.
Повтарям другите марки не ме интересуват.
Гиславед, Дебица, Сава, Спортива.
Та някой да каже от опит коя е най- добрата от ТЕЗИ. Другите марки не ме интересуват.
Повтарям другите марки не ме интересуват.
Popopopopo
-
- Старо куче медалист
Re: Какви зимни гуми да си взема
Вземи си AVON,много съм доволен,втора зима карам с тази марка,много са добри.
Ценовия клас е малко под топ марките.На моя размер 195/15 цола Мишлен е 145 лева без монтаж ,а AVON е 125 с монтажа и баланса.AVON е от групата на COOPER,прочети из нета за марката.Просто не е популярна в БГ.
Ценовия клас е малко под топ марките.На моя размер 195/15 цола Мишлен е 145 лева без монтаж ,а AVON е 125 с монтажа и баланса.AVON е от групата на COOPER,прочети из нета за марката.Просто не е популярна в БГ.
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Взех колата със Sava Eskimo, засега се държи сравнително добре, но трябва да се внимава на мокро - ABS-а се включва доста често. На сняг още нямам впечатления, надявам се да е по-добре от на дъжд.
- didka
- Старо куче медалист
Гиславед му поомачках грайфера с пръсти веднъж в Метро
доооста меки ми се видяха,което ще е добре в поледица,но
Бързо ще се износват на сухо.
доооста меки ми се видяха,което ще е добре в поледица,но
Бързо ще се износват на сухо.
Dog drags - no tracks...
-
- Потребител
Всички, които си посочил са в ниския клас. Общо взето един дол дренки са. Дебицата определено са ташак. Имахме такива на служебните коли. Сега караме със Спортива - сякаш са по-добре.
В общи линии в дългосрочен план е по-добре да се купуват гуми средна хубост или висок клас, защото с тях можеш да избуташ до 4 сезона без проблем, ако ги съхраняваш както трябва и ги караш само зимата. За евтините гуми - на 2рия сезон макс. 3тия стават полека-лека на пластмаси.
В общи линии в дългосрочен план е по-добре да се купуват гуми средна хубост или висок клас, защото с тях можеш да избуташ до 4 сезона без проблем, ако ги съхраняваш както трябва и ги караш само зимата. За евтините гуми - на 2рия сезон макс. 3тия стават полека-лека на пластмаси.

-
- Потребител
Sava, но да си ги караш само зимния сезон! Лятото си монтираш летни гуми и не ги хабиш. От евтините гуми са едни от най-сполучливите, потърси в гугъл за ADAC тест примерно на зимни гуми. Показатели малко под средните но предвид цената си заслужават отвсякъде. Ползвал съм Сава Ескимо на служебен автомобил и имам преки впечатления от шофиране в града и околностите на Стара Загора.
- besniaa
- Старо куче медалист
Гиславед недей - карал съм с такива и точно както каза Милен - меки са, бързо се износват и на мокро са зле. Сава съм карал няколко години поред и съм доволен. Издържаха 4-5 зими, на доволно каране. С другите две нямам опит.
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
-
- Начинаещ
- realprofesora
- Старо куче медалист
Имаш ли си понятие колко струва тази гума????astraaa написа:Lassa е твоята гума http://www.avtogumi.com/bg/tires/tire_d ... model_id=3
Размера който търся е 185/60/14
Едно време бяха евтини Ласите, сега са безбожно скъпи.
Една Сава струва 93лв с монтажа,Дебица и Спортива и Гуславед са и те там някъде.Повече от 93лв не давам за гума , пък ако ще да препоръчана от Шумахер.
Popopopopo
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Безсмислено е да се дават повече от 100лв за която и да е от изброените по-горе гуми, защото за 130-140лв се взима GoodYear UltraGrip 8 и се забравя за темата като цяло...
-
- Начинаещ
Имаш ли си понятие колко струва тази гума????realprofesora написа:astraaa написа:Lassa е твоята гума http://www.avtogumi.com/bg/tires/tire_d ... model_id=3
Размера който търся е 185/60/14
Хахаха много бяха евтини..Преди 3 сезона(зимни) купувах такива,нови с размер 175/70/14 ( поради простата причина че нямаха избор на размери) на цена не по малко от 200 гроша...пък ти ако щеш си земи и гума от 30лв имаш богат избор...
Само да не четем мнения от сорта на"зимата пак ни изненада"
На 3 сезона в момента Lassa-та ми е по добра от всяка една зимна гума която се продава втора ръка...А и идея си нямаш на какви места ме е завела и върнала в най големите снегове...
- emzo
- Старо куче медалист
Отиваш, гледаш шарка, колко е мек каучука, колко мм са като нови и преценяш кои ти харесват най-много.
Всеки хвали неговото си, еди коя си гума го изкарала от едик к'ва си пряспа.
Ми то зависи от въртящ момент на колата, стабилизиращи програми, задволанното устройство и мн. други фатори.
Преди 2 години Conti ts830 номер1 в адак не можа да мине през една пряспа, докато друга кола с дебика си мина като пич.
Изобщо гума по форуми не се избира.
Всеки хвали неговото си, еди коя си гума го изкарала от едик к'ва си пряспа.
Ми то зависи от въртящ момент на колата, стабилизиращи програми, задволанното устройство и мн. други фатори.
Преди 2 години Conti ts830 номер1 в адак не можа да мине през една пряспа, докато друга кола с дебика си мина като пич.
Изобщо гума по форуми не се избира.
диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
-
- Потребител
Не че нещо, ама минаването през пряспи не е най-важният и единствен критерий за качествата на дадена зимна гума 
За минаването през купчини сняг има значение и клиренсът на колата, не само гумите й

За минаването през купчини сняг има значение и клиренсът на колата, не само гумите й

-
- Потребител
Аз съм си харесал Вредерщайн Сноутрак 3 но не са масови гуми, няма ги по гумаджийниците а са евтини, малко над Савата. Предните ги прецаках - карах ги 2 години като целогодишни и накрая ни за зимни ни за летни ставаха а грайфера им беше добър.
Като си вземеш Сава - да почерпиш! Евала че не се доверяваш на веригите магазини със смотаните им незнайна марка/модел гуми!
Като си вземеш Сава - да почерпиш! Евала че не се доверяваш на веригите магазини със смотаните им незнайна марка/модел гуми!
- realprofesora
- Старо куче медалист
Aйде компанията , мерси за отговорите. Обух колата с Дебица. 185/60/14-90лв с монтажа.
Някой ако се нуждае от гуми нови, на тънкана -да се обажда.
Някой ако се нуждае от гуми нови, на тънкана -да се обажда.
Popopopopo