На кого е предимството?
-
Null
- Потребител

Re: На кого е предимството?
Най-добре някой „компетентен“ да се нареди за ляв завой, щом светне зелено дава газ мъжката и удря дясноидващият от зелен светофар, а после да напише какво е станало като е дошъл КАТ 
-
emilio24
- Потребител

КАТ са като нас и те са на няколко мнения ,а това не е от вчера и днес
- mupk0
- Потребител

Черен джиБ е с предимство!
- System_error
- Старо куче медалист

Ако всеки си следи знаците и правилата в неговото платно, теоритично би трябвало и двете коли да спрат и да чакат другата. Единия е на стоп, сругия е лявостоящ. Интересното е, че в тоя случай и движещите се направо (идващи от към кръговото), пак са лявостоящи и ако светофарите не бачкат, трябва да изчакат включващите се отдясно.Null написа:Най-добре някой „компетентен“ да се нареди за ляв завой, щом светне зелено дава газ мъжката и удря дясноидващият от зелен светофар, а после да напише какво е станало като е дошъл КАТ
-
Null
- Потребител

Тяхното мнение е придружено с документ и описание по Чл. на закона, докато тук повечето мнения са тип 'чух на пазара' 'един приятел на един приятел така казал' 'четох някъде в интернет май че'emilio24 написа:КАТ са като нас и те са на няколко мнения ,а това не е от вчера и днес
@System - когато няма светофари важът знаците, преди да пишеш прочети малко закона
- Mendeleev
- Старо куче медалист

Не мога да разбера защо спорите?
Предимството е на този завиващ надясно. Знакът стоп важи само в случай, че светофара не работи. Единият завива наляво, другия надясно и дяснозавиващия е с предимство.
Друга много важна подробност е кой има каско...този с каското е с предимство
Аз ако не бързам давам предимство на дяснозавиващите, а ако бързам независимо от правилника аз си минавам пръв, щото съм със служебна кола с каско
Шегувам се!
Трябва да сме по толерантни по пътищата и да спрат тези старозагорски тарикати да секат пътища и да минават на червено, да не спират на стоп и да отнемат предимство, че ей такива като мен с каско лошо удрят!
Предимството е на този завиващ надясно. Знакът стоп важи само в случай, че светофара не работи. Единият завива наляво, другия надясно и дяснозавиващия е с предимство.
Друга много важна подробност е кой има каско...този с каското е с предимство
Аз ако не бързам давам предимство на дяснозавиващите, а ако бързам независимо от правилника аз си минавам пръв, щото съм със служебна кола с каско
Трябва да сме по толерантни по пътищата и да спрат тези старозагорски тарикати да секат пътища и да минават на червено, да не спират на стоп и да отнемат предимство, че ей такива като мен с каско лошо удрят!
- System_error
- Старо куче медалист

Аз не твърдя обратното.Null написа:Тяхното мнение е придружено с документ и описание по Чл. на закона, докато тук повечето мнения са тип 'чух на пазара' 'един приятел на един приятел така казал' 'четох някъде в интернет май че'emilio24 написа:КАТ са като нас и те са на няколко мнения ,а това не е от вчера и днес
@System - когато няма светофари важът знаците, преди да пишеш прочети малко закона
- realprofesora
- Старо куче медалист

Абе , кво говорите, ня ня ня няма ли да си ходите........аре стига спорили за глупости вече. Мился че ви казах кой е с предимство, този който завива наляво ще чака като поп . Знаците са само, ако не работи светофара, тогава пак лявозавиващия ще дава предимнство на дяснозавиващия, но тогава предимството е на идващите отдолу и отгоре на Димчо Стаев.
Ако някой иска да спори с мен , отиваме в КАТ и казваме на дежурния ,че аз съм дяснозавиващ а спорещия лявозавиващ, та който е отнел предимството на другия да му направи една глоба
Ако някой иска да спори с мен , отиваме в КАТ и казваме на дежурния ,че аз съм дяснозавиващ а спорещия лявозавиващ, та който е отнел предимството на другия да му направи една глоба
Popopopopo
-
emilio24
- Потребител

Нека те хакна след левия завой при не работещ сфетофар пък после пак викай кой е без предимство на стопа .
- sawo
- Site Admin

- Обратна връзка:
emilio24 написа:...при зелен светофар...
Последно свети зелено този светофар, или не работи?emilio24 написа:...при не работещ сфетофар
- realprofesora
- Старо куче медалист

След като внимателно разгледах снимката и я анализирах(понеже не си спомням добре как изглеждаше самото кръстовище-установих следното: При неработещ светофар тези които завиват нядясно от Хр Ботев на горе по Д.Стаев, достигайки занака СТОП трябва да спрат и да дадат предимство на движещите се нагоре към БКПто ППСта, а завиващите наляво всъщност вече се явяват част от тях. Така, че тези на стопа дяснозавиващите СТОЯТ И НЕ МЪРДАТ ДОКАТО НЕ МИНАТ ВСИЧКИ ППСта. А именно знака СТОП вече се явява като част от друго кръстовище (обратно обърнато Уобразно).
Последно промяна от realprofesora на Съб Яну 12, 2013 15:17 pm, променено общо 2 пъти.
Popopopopo
-
emilio24
- Потребител

От самото начало на запитването става въпрос при зелен сигнал на светофара,а и ако някой е срещал подобна ситуация в изпитните въпроси за пред ДАИ то нека посочи вида и начина по който е обозначено минаването.
- System_error
- Старо куче медалист

Добро утро! Ако беше чел предишните постове, щеше да си го видял. Въпроса е, че тези които идват отдолу или са лявозавиващи се оказват на нерегулирано кръстовище без знак че имат предимство. Така и едните и другите трябва да чакат.realprofesora написа:След като внимателно разгледах снимката и я анализирах(понеже не си спомням добре как изглеждаше самото кръстовище-установих следното: При неработещ светофар тези които завиват нядясно от Хр Ботев на горе по Д.Стаев, достигайки занака СТОП трябва да спрат и да дадат предимство на движещите се нагоре към БКПто ППСта, а завиващите наляво всъщност вече се явяват част от тях. Така, че тези на стопа дяснозавиващите СТОЯТ И НЕ МЪРДАТ ДОКАТО НЕ МИНАТ ВСИЧКИ ППСта. А именно знака СТОП вече се явява като част от друго кръстовище (обратно обърнато Уобразно).
Тва го пиша вече за незнам кой път, ама чукча не читател.
- zvezda
- Потребител

Всъщност (за съжаление) доста често на нашите кръстовища липсва знакът за преминаване с предимство и има наличен само стоп на другата улица.System_error написа:Добро утро! Ако беше чел предишните постове, щеше да си го видял. Въпроса е, че тези които идват отдолу или са лявозавиващи се оказват на нерегулирано кръстовище без знак че имат предимство. Така и едните и другите трябва да чакат.realprofesora написа:След като внимателно разгледах снимката и я анализирах(понеже не си спомням добре как изглеждаше самото кръстовище-установих следното: При неработещ светофар тези които завиват нядясно от Хр Ботев на горе по Д.Стаев, достигайки занака СТОП трябва да спрат и да дадат предимство на движещите се нагоре към БКПто ППСта, а завиващите наляво всъщност вече се явяват част от тях. Така, че тези на стопа дяснозавиващите СТОЯТ И НЕ МЪРДАТ ДОКАТО НЕ МИНАТ ВСИЧКИ ППСта. А именно знака СТОП вече се явява като част от друго кръстовище (обратно обърнато Уобразно).
Тва го пиша вече за незнам кой път, ама чукча не читател.
Преди години, когато карах курсовете, инструкторът ми казваше, че ако нямам знак, трябва да се оглеждам за знак стоп на улицата, която ще пресичам.
-
Null
- Потребител

Много започнахте да фантазирате последните, написано е че светофара работи.. И ако пишете нещо нека да е конкретно от закон, правилник за прилагане на закона и т.н. , а не 'инструктора ми каза' 'един приятел така чул' 'онзи ден ми се стори' и т.н.emilio24 написа:На кого според вас е предимството на кръстовището на Димчо Стаев с Христо Ботев до комплекс Орфей.Става дума за ситуацията завой на ляво ,идвайки от Казански по Хр.Ботев посока БКП-то и за десния завой от Хр.Ботев към БКП при зелен светофар през отрязъка който се получава само за на дясно?Моля прочетете внимателно въпроса преди да изкажете мнение.Благодаря за вниманието ви.