Информацията, която пиша е от моя личен опит, от мнения на различни колеги от форума, като темата ще е отворена за мнения, където всеки да коментира, да се обсъжда, но моля ви - без спам. Само мнения, които ще са полезни за потребителите. Освен за предлагания интернет от доставчиците, може да се коментира и телевизията!
И така започвам.

За мен лично,това е най-лошия интернет в нашия град. Бил съм на тях и го казвам от личен опит. Цените им са все така високи, а скоростите им ниски, модемите им са също боклуци и често ги сменят. Може би единственото им хубаво нещо е help desk`а. Винаги са помагали, когато имам проблем, отзивчиви и любезни. По едно време ги бях сложил на speed dial.

Официален сайт на Vivacom

Лично мое мнение, както и от хора от форума и от познати, че за момента това е най-добрия интернет в нашия град. Цените за скоростите, които предлагат са доста добри, подръжката им е добра, интернета им е стабилен, общо взето само хвалби. Но, тук изниква един проблем, а той е, че все още нямат покритие в целия град, т.е на вашия адрес, просто може да нямате възможност да се вържете към тях. Аз примерно живея на място, където нямат покритие и ме е яд, но това е отделен въпрос.

Официален сайт на Тракия Кабел
Така наречения интернет труп (това в рамките на шегата). Бях изключително недоволен от тях, но това беше преди 4-5 години. При тях беше характерно следното - дъжд=спиране на интернета. Много мразиха да им звънна събота примерно ей така към 11 сутринта, като имам проблем. Сега като гледам, малко са се изменили нещата - намалили са цените и са пуснали мааааааалко по-високи скорости.И все пак все още имам познати,които казват че нета често спира. Хубавото при тях примерно е, че имате реално ИП. Ако има колеги, които са на ИГ, да споделят, актуално инфо, доволни или не.
Официален сайт на Интернет груп

Ако ползвате интернет само за сърфиране, близу не е чак толкова лош вариант. В момента съм на близу. Цените им може да се каже, че са добри за скоростите, особенно ако хванете някоя хубава промоция. Друг и въпросът, колко тези скорости са верни. Центъра им за обслужване е добър, нямал съм проблеми с него. Имал съм проблеми с нета, но след намесата на техници, вече всичко е нормално. Случва се все пак понякога нета да спре. Но в рамките на час-два, всичко се връща към нормалното. Напоследък ми се струва обаче, че е дооста бавничък, както и че имам проблем при гледането на 720р стриимове, но за това ще пиша утре, след като компа ми е преинсталиран, да вида дали е от компа или нета. Има колеги, които са доволни, има и недоволни естествено. Не знам обаче, как стои положението примерно, ако нямате ТВ на близу, дали въобще може да си пуснете нет към тях.Толкова от мен за близу, ако съм изпуснал нещо, колегите да добавят.

Официален сайт на blizoo

Личен опит от тях нямам. Но според мнения на приятели и познати, нета е доста стабилен, а скоростите, да речем че за цената са горе-долу добре. Цените може да ги видите от сайта им. Но при тях също стои проблема с Тракия Кабел. Все още нямат покритие навсякъде в града. Не знам дали в сайта им има карта, така че за покритие най-добре звъннете в някой от офисите им.
Официален сайт на Bulsatcom
В момента само за тези доставчици се сещам, ако не съм ги написал всичките де.

Ако съм изпуснал нещо - извинявам се, добавяйте, задавайте конкретни въпроси, давайте по-подробно инфо, просто тук нахвърлих някои основни неща.Както казах, целта е всички питания, спорове, разяснения, нови актуални неща, да се пишат тук в тази тема, а не постоянно да никнат нови теми.