CA/CAM модул

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Аватар
dushanov
Потребител
Потребител

CA/CAM модул

Мнение от dushanov »

Здравейте колеги! До няколко дни ще си купувам нов ТВ. Каква марка и с какви възможности ще е, ще реша на място. Имам на предвид LED тв 32 инча. И така, аз съм на Близу (най-ниския абонамент -смарт). Приятели ми казаха,че АКО ползвам СА/САМ модул (не знам как е точното наименование), ще мога да махна приемника на Близу (което ми харесва от всяка гледна точка). Информираха ме също, че и картината щяла да бъде по-добра от колкото с приемника на Близу.

Ще помоля Вас които, имате опит с тези модули да споделите опит. И:
-този модул от къде да си го купя? От магазина където ще купувам ТВ-то (технополис) или оператора?
-ако имате представа за цени?
-ако сложа са/сам модул, ще мога ли да гледам всички тв канали както с приемника на Близу?
-Струва ли си изобщо?

Благодаря Ви... :cheers:
GSM: 0896891102
nike718
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: CA/CAM модул

Мнение от nike718 »

Moя го купих от магазина ,като купувах телевизора.Само казах за кой оператор ще го ползвам,в случая и аз съм на Близу.
Струваше 80 лева.
Друг вариант ти е да го вземеш модула директно от офис на Близу,мисля че цената е горе долу същата.

Можеш да гледаш всички програми без проблем.

Струва си.Качеството на картината е несравнимо по-добро от приемника.
fruitcake
Потребител
Потребител

Мнение от fruitcake »

На пакета, на който си ако си сложиш такъв модул ще можеш да гледаш програмите, които гледаш сега плюс тези петте FOX HD, PLANETA HD, LUXE HD, BTV HD, PENTHOUSE HD.Модула в Близу струва 19,90лв., но мисля че след края на договора ако се откажеш трябва да го върнеш, освен ако до края на договора ти нещата не се променят.Ако го вземеш от каса на Близу, ще ти дадат упътване как се слага в ТВ, а ако направиш заявка да те посетят техници, те ще ти го настроят.Само да знаеш, че Sony и LG нареждат каналите както са били досега в приемника.На всички останали ще се наложи да си ги пренареждаш, като за някои модели на Самсунг е по-особено, но не невъзможно :)
Иначе качеството ще е по-добро, защото в момента връзката между приемника и ТВ най-вероятно е скарт/скарт или скарт/чинч.Неприятното на това, че си само с 1 дистанционно е, че се използва по-често и вероятността да се повреди е по-голяма.На Близу май е 20 лева, а на твоя ТВ ще е по-скъпо, а след време може и да не може да се намери, освен универсално
Единственото изискване да ти тръгне този модул е на ТВ да имаш DVB-C тунер.
Аватар
ronaldo7
Потребител
Потребител

Мнение от ronaldo7 »

Аз в началото на декември си взех нов тв LG 42LM660S.От Близу ми додоха САМ модул без пари (абонамента ми е дабъл смарт+17HD канала за 26,90лв).Качеството на картината се подобри, а и е много удобно с едно дистанционно.Монтажа на самия модул не е сложен,само следваш инструкциите.
Аватар
stivans
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от stivans »

Аз съм със ТВ Самсунг 40" LED D8000 ,абонат на Близу.От 1 година ползвам този CAM модул закупен от Тенополис.
Повече за продукта:
http://www.technopolis.bg/b2c/details/1 ... CAM-%5E%5E
МОДЕЛ CONAX CAM
ТИП МОДУЛ ЗА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ
ЦВЯТ СРЕБРИСТ
ГАРАНЦИЯ 12 МЕСЕЦА
Цена в магазин на Технополис 69,00 лв.
Изображение
Стара Загора
Аватар
didka
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от didka »

Калине,недей да си даваш парите за 32 инча...
Няма никакъв смиисъл,приятел...от 42 нагоре...
:)
Dog drags - no tracks...
Аватар
dushanov
Потребител
Потребител

Мнение от dushanov »

Милене, ще го гледам от 2,5м! На спалня!

А по темата, каква е разликата м/у този от Близу, който мога да си взема и въпросния CONAX за който е споменал колегата stivans?
Аватар
stivans
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от stivans »

За 42" стандарта за разстояние от екрана до зрителя е 2,5 метра.
Калкулатор за оптимално разстояние при гледане на плазмени и LCD телевизори
Plasma and LCD TV Optimal View Distance Calculator
ТУК
Дадени са :
Минимално разстояние – колко най-близо можете да застанете, без да се налага да си въртите врата.
Оптимално разстояние – най-доброто разстояние за гледане, при което можете да се насладите на пълните възможности на вашата HD / FullHD картина. Естествено, колкото по-детайлна е тя, толкова повече трябва да се доближите, за да забележите дребните елементи, така че не се учудвайте, ако разстоянието ви се стори прекалено малко.
Максимално разстояние – най-голямото разстояние, от което можете да гледате, без да се зверите в далеееечния екран.

Разстояние за гледане на 3D телевизор и избор на диагонал-според инженерите на Panasonic(Този стандарт е близо до този и на SONY)
Оптималното разстояние на гледане е равно на три пъти височината на дисплея. Спазвайте го, ако не искате да Ви прилошее.
При телевизор с 1080р резолюция и средно растояние за гледане от 3 метра /в стандартен апартамент/ ,следва да си купите 82"
32" - 39.84 см /височина/ x 3 = 119,52 см
37" - 46.07 см /височина/ x 3 = 138,21 см
40" - 49.81 см /височина/ x 3 = 149,43 см
42" - 52.30 см /височина/ x 3 = 156,90 см
46" - 57.28 см /височина/ x 3 = 171,84 см
47" - 58.52 см /височина/ x 3 = 175,56 см
50" - 62.26 см /височина/ x 3 = 186,78 см
52" - 64.75 см /височина/ x 3 = 194,25 см
55" - 68.48 см /височина/ x 3 = 205,44 см
65" - 80,94 см /височина/ x 3 = 242,82 см
82" - 102,11 см /височина/ x 3 = 306,33 см
Стара Загора
Аватар
dushanov
Потребител
Потребител

Мнение от dushanov »

stivans, благодаря за подробната инфо!

А по темата, каква е разликата м/у СА/САМ модула от Близу, който мога да си взема и въпросния CONAX за който е споменал колегата над мен?
Аватар
stivans
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от stivans »

dushanov написа:stivans, благодаря за подробната инфо!

А по темата, каква е разликата м/у СА/САМ модула от Близу, който мога да си взема и въпросния CONAX за който е споменал колегата над мен?
За модула на Близу нямам мнение,тъй като не съм гледал ТВ с монтиран такъв.
За Conax.
Двоен модул за условен достъп работещ на кодираща система CONAX. Може да декодира два канала едновременно. Подходящ за приемници с възможност за записване на ТВ предаванията.
За да се използва са необходими приемник с общ интерфейс (CI) и карта на съответния провайдер.
Български провайдери работещи и на кодировка CONAX са Близу (Blizoo), Сателайт БГ(Satellite BG)
Информация за монтаж ТУК
Абонамента ми е 140 цифрови ,50 аналогови и 14 HD канала,които си гледам без проблем.
Стара Загора
Аватар
dushanov
Потребител
Потребител

Мнение от dushanov »

Говорих с оператор от Близу. За 19.90лв ще ми дадат САМ модул, като си върна сегашния приемник и подпиша протокол за връщането. АКО/Когато си прекратя договора, трябва да върна модула.

Хм, само се чудя разликата от модула от технополис Конакс и този от Близуто. В смисъл качество на картина и звук и обхват на канали. Мисля, че от близуто ще е по-добре, защото гаранцията на модула от техн-с е 12м.
fruitcake
Потребител
Потребител

Мнение от fruitcake »

Няма разлика между двата модула.Близу ползват и двата типа модули.Като го вземеш от Близу, ако се повреди модула ще ти го сменят безплатно, стига да е видимо здрав.
stivans, какво трябва да значи "Може да декодира два канала едновременно"?
nenoneno
Потребител
Потребител

Мнение от nenoneno »

Ако не си купил вече така модерния LED телевизор, ето малко полезно четиво:
http://www.retropcmania.com/2012/11/pul ... n-lcd.html
Лично аз, купих от техномаркет плазма на Самсунг - модел 490 - 43 инча и съм очарован от прекрасната картина, удобните менюта, вградения плеър... понеже е с 3D функция идва с 2 чифта активни очила даже в комплекта, и най-важното и интересно - мита за голямата консумация на ток при плазмите... тази харчи около 100 вата и не отдава топлина както старите модели които съм виждал.
Препоръчвам точно този модел от личен опит. Не си разваляй зрението или на децата ти само заради едната LED мода.
Точността гарантира единствено, че ще направиш грешката си навреме.
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
Аватар
stivans
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от stivans »

fruitcake написа:stivans, какво трябва да значи "Може да декодира два канала едновременно"?
Има телевизори с PIP(картина в картината) с два ТВ тунера,което дава възможност за гледане на две програми едновременно на един екран(това еразлично от PIP от външен видео източник ).За да се гледат едновремено 2 ТВ програми трябва да се декодират двата канала едновременно.
Стара Загора
Аватар
dushanov
Потребител
Потребител

Мнение от dushanov »

Благодаря на всички колеги, които писаха в темата! :cheers:
Утре отивам в технополис с парички и ще го вземам! Въпроса е, че колегата nenoneno ме накара да се замисля. Сега големия ми зор е: LED,LCD или плазмен. :o Искам само да има хубава ТВ картина и като му сложа флашката, да чете филма и субтитрите.
А по заглавието на темата ми: ще взема модула от близу.
Публикувай отговор