Без да искате ще ви кажа моето верую. В този живот предпочитам днес да съм свободен и да няма кой да ми казва къде да живея и какво да правя.Искам аз да избирам.
Да борихме се и го извоювахме.
Сега мили съфорумци ще ви кажа и друго нещо : Днес мога да ям една паница боб и къшей хляб. Да ми е малко хладно и не толкова уютно, НО НЕ ИСКАМ ДА ЗНАМ ,ЧЕ НЯКОЙ МЕ ИЗПОЛЗВА И КРАДЕ ОТ ХЛЯБА МИ, САМО ЗАЩОТО СЪМ МУ ДАЛ ВЛАСТ ДА УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА В КОЯТО ЖИВЕЯ.
Така, че по добре да сме по-бедни от сега , но да ги няма тези гадове които ни крадоха досега............макар, че природата празни места не държи, ще дойдат други гадове.
Гледам пак сметката за тока... дневна - 0,08571ст. със всичките му добавки и такси - 0,17121 или за всичките му преноси,достъпи,такси и разходи - 0,0855ст. Излиза, че БЕЗ ДДС таксите са колкото цената на тока... При нощната от 0,03129 става 0,11679 или таксите, които са пак колкото за дневна , са почти ТРИ ПЪТИ колкото цената на тока... Не е работа явно нощем ток да пренасят... Всичко това при сума 291,60 държавата прибира ДДС 58,32 лв. за дето ползвам ток в България...
Или казано с цифри, за 1332 киловата дневна енергия цената е 114,17 а таксите са 113,89, или 100% от тока.
Нощната е 544 киловата, цената и е 17,02 а таксите са 46,51 или 270% от тока!!!
При изразходвана енергия на стойност 131,19 и такси за същата 160,48, ДДС е 58,32... Казано просто - на 131лв. потребление на ток от мен, ЕВН ми взима 160 за дето са ми го доставили, а държавата 58лв. за дето сделката става тук... И аз плащам 350лв. при реално потрбление 131,19, със ДДС - 157,43 от което излиза 120% за ЕВН печалба и от там колкото по-голяма сметка, толкова повече ДДС за държавата...
А сега ми кажете кой фалира - ТЕЦ-а ли, АЕЦ-а ли или...?
Плочките на доминото
Най-прекият ефект ще е за споменатите три ТЕЦ-а. Изваждането им от регулирания пазар ще ги изпрати на свободния. Заради цената на произвежданата от тях енергия обаче продажбите им там драстично ще намалеят. Те няма да могат да изплащат взетите заради инвестициите си кредити и накрая няма да е чудно, ако спрат. Последиците от това ще са катастрофални най-напред за семействата на хилядите работещи в тези централи, но и за цели градове - за Бобовдол и за Гълъбово, например. За да си представим ситуацията, е достатъчно да си припомним какво стана преди две години в Гълъбово заради опасността от затваряне на ТЕЦ „Брикел”, в който работят 2 хиляди души. И който, на всичко отгоре, отоплява целия град.
С това обаче верижният ефект от евентуалното спиране на тези три централи не се изчерпва. Те работят с български въглища, тъй че неизбежно биха последвали големи затруднения за много от минните предприятия и хилядите работещи в тях. Само спирането на ТЕЦ „Бобовдол” би засегнало около 5 хиляди миньори. За да си представим възможните последици, е достатъчно да си припомним миньорската стачка от миналата зима.
Следващото звено във верижната реакция ще е АЕЦ „Козлодуй”. Увеличаването на дела й в енергийния микс означава, че почти цялата произведена от нея енергия ще се продава на регулирания пазар на цена, която е дори под себестойността. Това ще лиши централата от приходите й от продажбите на свободния пазар - за миналата година те възлизат на 150 милиона лева. Което пък ще означава декапитализация, замразяване на жизненоважните проекти за удължаване лицензите на двата блока на централата и липса дори на средства, необходими за гарантиране на безопасната й работа. При тези обстоятелства няма да е никак учудващо, ако скоро се наложи цената на тока да бъде повишена, за да се предотврати фалит на АЕЦ „Козлодуй”.
Но и с това утрешните ефекти от днешното поевтиняване на тока за домакинствата не се изчерпват. Разместването на балансите между регулирания и свободния пазар неизбежно ще доведе до значително повишаване на цената на тока за индустрията и на енергийните й разходи. Което за нея ще означава свиване на производството, продажбите и работните места. А за всички останали - по-високи цени и по-висока инфлация.
Не виждам, кое точно не ти се връзва. Логическата връзка е повече от добре описана.
Гледах самото предаване, и всъщност беше доста по интересно, отколкото са го описали...
Хааха, бедният хомосексуалист! "..абсолютно неизпълнимите искания на протестиращите." хаааа-ха...Еми как да са изпълними-да спрете да крадете?! Е това не е реалистично!
Двайсе години бездарен цирк-включително и от тоя п.едераст, и когато хората поискаха поне малко ред и законност-ЗАГОВОР, КОНСПИРАЦИЯ!!! Е че как??
Уж нямаше проблеми с педер@сите
Кои точно искания са изпълними? Я, ме ограмоти, като участник в протестите. Изброй го точка по точка, че да ги коментираме.
Логично звучи този ефект, но ако сме 19-20 век. Надявам се, не вярваш, че ако тока от ТЕЦ МИ, примерно, бъде намален с 5-6-7% - ТЕЦ-а ще фалира... Не е сериозно..
Да се сключват важните за страната сделки при абсолютна прозрачност!
Директно излъчване по националната телевизия-защо не!
Да се намалят дУпедатите наполовина-неизлълнимо? А защо не?
Да се наложи образователен ценз за гласуващите на избори? Защо академик и мангал ще имат еднакъв глас при решаването на съдбините на Отечеството? С какво е допринесъл жалкия хъхрещ, неграмотен и нежелаещ да се "интегрира" към това общество?
И, накрая Насе, както каза съвсем наскоро Константин Пенчев; няма невъзможни неща! Щом народът го желае, всяко нещо е изпълнимо. И така би трябвало да бъде.
Bul-Dog написа: Да се сключват важните за страната сделки при абсолютна прозрачност!
Директно излъчване по националната телевизия-защо не!
Да се намалят дУпедатите наполовина-неизлълнимо? А защо не?
Да се наложи образователен ценз за гласуващите на избори? Защо академик и мангал ще имат еднакъв глас при решаването на съдбините на Отечеството? С какво е допринесъл жалкия хъхрещ, неграмотен и нежелаещ да се "интегрира" към това общество?
И, накрая Насе, както каза съвсем наскоро Константин Пенчев; няма невъзможни неща! Щом народът го желае, всяко нещо е изпълнимо. И така би трябвало да бъде.
Първите са изпълними, да не кажа задължителни, ама ако наложеш диксриминационни ограничения за гласуване, бягаш от демокрацията. Така като сега плюеш по всички политици и ги слагаш в един кюп, така след време ще ревеш срещу висшистите, които по твоята логика трябва да имат право на 2 гласа, едва ли не... Не че съм против, даже доста добре ми звучи, ама е дискриминационно и противоречи на хартата за правата на човека.
PS: Поне съм доволен, че сте се отказали от искането за 50% участие на "народа" във властта и регулаторите, че от тва най-ми беше настръхнала косата.
Два глиста, майка и син решили да позяпат какво е навън, извън гъзъ. Сина глист погледнал нагоре и питал майка си :Мамо какво е това синьото горе?. Майката отговорила: Небе синко, небе. Сина погледнал надолу и питал: Мамо , какво е това зеленото долу?. Майката отговаря : Трева сине, трева.
Ами мамо, ние какво правим заврени в този гаден гъз да живеем??
А майката отговорила: Ами това това е нашата Родина сине, Родина!
Тъкмо даже на шега викахме,ще има ли трети и четвърти самозапалил се тази седмица,докато политиците си продължават да говорят простотиите и ето,че трети човек само за седмица изгоря....на 30 километра оттук.
Трябва армията да се присъедини към нас и да ги разтреляме публично боклуците докарали хората дотук