Честит 3-ти Март

Задавайте тука въпроси от всякакво естество , които НЕ попадат във форумите по-долу.
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Честит 3-ти Март

Мнение от System_error »

Честита 135-та годишнина от освобождението на България.

Ето малко интересно четиво или какво представлява България пред света според Wikipedia.
http://en.wikipedia.org/wiki/Bulgaria
Последно промяна от System_error на Нед Мар 03, 2013 19:59 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Честит 3-ти Март

Мнение от Nirvana »

Обичам България! Обичайте я
и вие! Желая ви на този славен
за нея ден, да сте като мен! Да
я защитавате и почитате и само с
хубави думи да я наричате!
Честит ден на свободата, българи!
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
Аватар
belata
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от belata »

Честит Национален празник.
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

Честит Празник!

Снощи за пръв път гледахме "Звук и светлина" на Царевец. Страхотно е! Препоръчвам горещо на всеки, който още не го е виждал!
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Честит Празник на всички!
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК !!!!!
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Честит празник и нека всеки ден обичаме България сякаш е трети март!
Аватар
dushanov
Потребител
Потребител

Мнение от dushanov »

Честит празник Българи! Подкрепям sawo.

п.с. Днес бях на Шипка. 7 часа. Моля, възпитавайте добре и широкогръдо поколенията си, че иначе майка ни/им жална...
GSM: 0896891102
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Хвала на Варна , София , Бургас, Велико Търново и останалите силно протестиращи градове. Къде е Стара Загора , къде е с якия си форум ....Няма я Стара Загора, няма я . протестите са слаби. Хората са страхливи да пишат дори във форума.
Всеки заслужава живота си....китайска поговорка.
Popopopopo
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Професоре, не мисли че всички разсъждават по един и същ начин. Аз лично съм против точно такъв вид протести, без ясни искания и на моменти избиваши на анархия или див популизъм. Протест срещу кого?. Например най ме дразни идиотското искане за 50%-но участие на народа във властта и тази за национализацията. Нещо не ме кефят идеите на 1944-та. Така като се оглеждам, хич не съм сам. Личното ми мнение е, че много шум от малко хора, не означава, че това е позицията на мнозинството. Много хора се провъзгласиха за "гласа на народа".... Аман от акълии, даващи наклон на оная ми работа, без да съм ги молил и решили, че техния начин е правилния начин!
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

System_error написа:Професоре, не мисли че всички разсъждават по един и същ начин. Аз лично съм против точно такъв вид протести, без ясни искания и на моменти избиваши на анархия или див популизъм. Протест срещу кого?. Например най ме дразни идиотското искане за 50%-но участие на народа във властта и тази за национализацията. Нещо не ме кефят идеите на 1944-та. Така като се оглеждам, хич не съм сам. Личното ми мнение е, че много шум от малко хора, не означава, че това е позицията на мнозинството. Много хора се провъзгласиха за "гласа на народа".... Аман от акълии, даващи наклон на оная ми работа, без да съм ги молил и решили, че техния начин е правилния начин!
НАСЕ, запомни ми думите, точно тези които ще ти кажа сега , и на момента. Нека след време си ги спомниш , и всички останли които в момента разсъждават по този начин,.. а те са мнооооого.
След години благодарение на това примирение, което имаме само, защото сме малко от малко добре материално и си гледаме семейното "щастие", ЩЕ СТРАДАМЕ.ДЕЦАТА НИ ДВОЙНО ПОВЕЧЕ. В МОМЕНТА СМЕ В РОБСТВО, НО ЩЕ ГО РАЗБЕРЕМ КОГАТО ЩЕ Е КЪСНО И НЕОБРАТИМО.
Само ,че никой не иска да си напусне топлата къща и задника на жена си и да излезе на площада. Да извика какво иска , да грабне знамето и да поведе народа.
Споко , не ми вярвайте .Всичко е една лъжа , която ви говоря. Живота е прекрасен...Само ,че и без вас революция ще има, защото недоволните са повече от "доволните". Амин.
Popopopopo
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

:lol: Професоре, чуй ме и ти сега, ама много внимателно. Ако смяташ, че съм добре материално си в голяма грешка. Ама МНОГО голяма. Тая година кинти заплата съм взимал само веднъж и не ми се обяснява как си оправям банки, сметки т.н.
Утре и на бач няма да ида, щото нямам кинти за гориво... ама моите проблеми са си мои... Никога не пожелавай живота на друг човек, ако не си изстрадал болките и проблемите му.

Не знам какво ще спечелят децата ми от хора юрнали се по улицата, водени само от угнетение. Разбирам ги, но няма да постигнт нищо. От исканията им съм съгласен с това за мажоритарната система. Съгласен съм и че тези протести ще са обеца на ухото на всеки, който ще се застане на кормилото на държавата. Съгласен съм и че трябва да има промени в регулаторите... и до там. Кажи ми сега, как точно мислиш, че ще се отрази на мен и на децата ми всяването на смут в държата, която е почти обезглавена. В момента има правителство в оставка и президент с малко функции. Срещу кого продължавате да протестирате и за какво, бе джанъм?!? Не знаеш. Не можеш да ми кажеш, ама си надъхан. Гняв да се избива... Хаос да се създава.
Революция се прави срещу нещо или някой. Ти срещу кой ще развяваш байряка на революцията? Всеки иска по добър живот, но той не се дава даром. Трябва да се изработи, не да се изтрада. И като за последно, с най добри чуства те моля - не се изживявай като гласа на народа или като няко пророк. Патоса в ежедневието ми е достатъчен и без някой да ми го привнася допълнително. Ай наздраве...

PS: И да .. в робство сме. Робството на малодушието, тесногръдието, липсата на образование и нормален начин на мислене, както и в робството на пълното невежество. Те тва робство ни мъчи...
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Нали виждаш че от 100 човека във форума има 2-3ма мислещи , останалите са мижитурки дето само дават +1 и си мислят че мислят. Истината е че хората ги е страх да говорят това което мислят та дори и да е грешно. Питаш ме срещу кого ще развявам байрака -срещу всичките подлоги които сега са на власт, да ти ги изброя ли. Като почнеш през Станишев, Костов, Борисов, Доган, и останалите им заместници, онези лайносерци в парламента 240 дебелогъзци.Питаш ме какво ще искам-ще искам да ги видя по бели гащи на площада и всички българи да минат и да ги заплюят. Ако може и друго да им се случи ще е най-добре , та следващите да знаят на кого да служат, като ги видят да висят по стълбовете. А ако ги е страх от генералите дето им дърпат конците отгоре тогава да не се хващат на хорото. Или служиш на народа или си враг народен-смърт.
Но и това ще стане , времето идва, идва огън и кръв. Идва народната ярост, търпяла 23 години да бъде потъпквана. Протестите ще преминат в насилие и палежи. Защото след изборите пак ще дойдат онези гадни мусури, кръвопийци. А дебелосерците чакат яроста народна да омалее за тези месеци до изборите, ако може да подкупят техните народни водачи, ако може да ги компрометират с подставени лица. Майчицеее, как не знаят само да манипулират, гадовете.
Айде стига от мен. Дано написаното остане . Иначе няма кой да си спомни думите ми.
Popopopopo
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Да де, ама от кой го искаш? Правителството е в оставка и изборите са насрочени. До кога ще го искаш - Какъв ще е критерият за изпълнени искания?
Ей на тея въпроси търся отговор...
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Ако някои си мисли, че само с искане става... Някои от исканията са основатели наистина и може да се даде нещо насреща - например цените на енергията може да се коригират с поне едно 30% надолу, но други са повече от смешни. Проблема обаче е, че ако продължаваме да искаме невъзможното и то веднага, може някой да дойде и да ни го даде. Ще дигнат набързо стандарта ни няколко пъти, ще поживеем така няколко години и ще станем следващата Гърция, само дето нас никой няма да се втурне да ни спасява. Тогава вече сегашните мерки за икономии ще ни се сторят детска игра в сравнение с това, което ще дойде.

Българите имаме много негативни черти и единия път когато някои от тях могат да ни свършат работа, ние не ги ползваме. По природа винаги сме големи песимисти и скептици, ама стане ли въпрос за лесно решение на всичките ни проблеми сме първи наредени - като удавници на сламка. Недейте да се радвате толкова на протестите, които много бързо излязоха от всякакви пропорции и рамки, а се замислете: кой друг освен народа има полза от протестите; какви са реално резултатите от протестите за момента в предвид първоначалните искания;
За мен отговорите на тези два въпроса са следните:
(1)Доста са хората които имат полза от това, народа да предизвиква безредици и смут в България. Например руснаците, които наскоро лишихме от милиарди заради отказа от АЕЦ Белене. Те имат ресурсите, знанията и опита да използват недоволството на група хора, за да свалят властта, която не им е удобна. Правили са го и преди, има го в историята.
(2) Резултатите засега са намаление на цените на тока, започнати процедури за отнемане на лицензи, проверки... все неща които се постигнаха още в първите 2-3 дни от протестите. Какво стана след това обаче? Нещата изведнъж ескалираха, появиха се нови, не особено ясни и напълно неизпълними искания, нещата излязоха извън контрол и правителството падна и от там нататък вече започваме да трупаме само негативи. От падането на правителството досега не е постигнато абсолютно нищо, може би защото няма кой да чуе евентуалните "искания" на протестиращите, примесени със зомбирани тълпи с неясни цели. Последиците от цялата тази ситуация не закъсняват - Германия и Франция според мен използваха момента на слабост и объркване и отново ни сипаха с големия черпак - още по-твърдо ни поставиха извън Шенген, при това директно си казаха, че ще блокират евентуално наше присъединяване. Ясно е, че това не са го решили сега, от доста време въртят и усукват как да ни отрежат, но сега намериха идеалния момент да го направят - няма кой да им отговори, а и на Българите най-малко им е до Шенген точно в момента. Турците също надушиха проявата на слабост, медиите им също го отразиха, какви са плановете им поне за мен засега не е ясно. Това е само най-малката част от това, което ни очаква ако продължаваме по този път.

Събудете се хора! Трети март мина, вижте в кой век живеете! Годината отдавна не е 1878 и ако искате да направите нещо за България ви съветвам да прочетете долните редове:

- В 21 век бунтове, безредици, масови сблъсъци и прочие се използват най-вече от големите икономики за да отслабят и унищожат и последното останало от малките нации, които не се подчиняват на новия световен ред или нечии интереси. При това го правят без оръжие, без военни действия - насочват собствените им народи и те сами вършат черната работа. Ако си мислите, че със знаме и сабя в ръка ще си оправите живота в модерния и динамичен нов свят, значи е време да спрете да четете Дон Кихот.

- Ако искаме нещата в България най-накрая да тръгнат както трябва, първо трябва да се ПРИМИРИМ, че нещата няма да се оправят от днес за утре. Това е положението. Който не му харесва - свят широк. Няма как днес да открием топлата вода (протестите), утре вече да искаме да имаме парния двигател. Като за начало трябва да започнем да градим от нас самите - повече работа, по-малко ослушване как да се скатаем, по-малко глупости на кредит, повече планиране със съществуващите ни пари и по-малко мечти за охолен живот. След това ще видите как много повече хора ще започнат да си отстояват правата и да имат гражданско самосъзнание, защо не и личностно самочувствие което има някакво покритие. Просто няма как един човек, който само се скатава, гледа къде как може да завърти някоя далавера и да пре*бе ближния си да започне да си търси правата, да се опълчва срещу проблемите всеки ден и т.н. - няма как да стане. Той може и да плюе против държавата, против управляващите, против мафията и т.н. но само толкова - това си е някаква заблудена утеха. Вътрешно той си знае, че е една мижитурка и трябва да се скатава, за да не лъснат и неговите кирливи ризи. Един такъв човек няма да го видите в съда, няма да го видите да пише жалби, няма да го видите да каже открито дума на въпреки - с две думи изобщо няма да го видите.

- След като изпълним горното т.е. променим вътрешната си нагласа и начин на живот и мислене, можем да пристъпим към следващата стъпка - целенасочени протести с ясни цели и искания. Когато нещо в държавата не е наред, излизаме и го заявяваме открито - без да търпим да ни мамят, грабят, залъгват и тъпчат. Разликата със сега ще е, че тези отгоре ще видят една група граждани, които са наясно със себе си, наясно с исканията си и няма просто да се приберат вкъщи след 2 часа веене на байраци, а ще намерят как по един или друг начин да постигнат целите си. Когато народа иска нещо, първо то ще е основателно и изпълнимо, второ управляващите ще трябва да се съобразят, вместо да гледат как да потулят нещата с помощта на корумпираните ни медии, чиито програми по-голямата част от нас сядат вечер да гледат докато си сръбват ракийка със салатка, чудейки се защо все не ни е наред държавата. Надявам се виждате разликите между това което е сега и това което трябва да стане - това ни е разликата с повечето европейски държави, където на протестите се гледа МНОГО по-сериозно, отколкото в България.

Мога да изпиша още много, да дам конкретни примери как сами се закопаваме заради начина си на мислене, но мисля основната идея е ясна, от там нататък всеки сам преценя какво и как да направи, ако иска да е горд с България и то не само на Трети Март.
Публикувай отговор