Защо няма протести в Стара Загора?

Всичко свързано с град Стара Загора.
Публикувай отговор
Аватар
Da Edd
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Re: Защо няма протести в Стара Загора?

Мнение от Da Edd »

System_error написа:При положение, че не сме страна като Германия, която разчита на вътрешното си потребление, няма как да очакваме при жесток спад на износа ние да сме остров на спокойствието и благодата.
Германия е вторият най-голям износител в света.
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Да и изнасят готова продукция която е "prefabricated" някъде другаде... 70% се падат на сектора на услугите.

Aйде и нещо съвсем прясно по темата, случващо се благодарения на "некадърното" правителство.
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5595891
Аватар
Da Edd
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Da Edd »

System_error написа:Да и изнасят готова продукция която е "prefabricated" някъде другаде... 70% се падат на сектора на услугите.
И въпреки това са първи нетен износител в света.
А от тези 70% можеш ли да предположош каква част спада към туризма? Или туризмът не зависи от световната икономическа конюнктура?
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Koлко? Не разбирам накъде биеш?

In 2008 services constituted 69% of gross domestic product (GDP), and the sector employed 67.5% of the workforce.[19] The subcomponents of services are financial, renting, and business activities (30.5%); trade, hotels and restaurants, and transport (18%); and other service activities (21.7%).
Аватар
Da Edd
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Da Edd »

Простичко казано икономиката на Германия зависи от външния капитал (експорт + голямата част от услугите се заплащат с чужд капитал). :)

Съжалявам, че "разводнихме" темата.
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

vkv написа:В момента съобщиха,че правителството оставя повече пари в бюджета от 2009 година.Струва ми се ,че няма как да стане - крадливо и некадърно правителство да остави повече кинти.
Понеже виждам,че сте на ти с материята, дайте мнение кой да е на власт?Понеже аз не виждам такива смятам,че ще е още по-зле от некадърното управление на правителството в оставка.
Теоретично има вариант - предното правителство беше още по-крадливо. Относно точка 2 - смятам, че почти всеки може да работи правилно и кадърно, при условие, че 3-ма предходни крадливи управници са с пръснат мозък и висяща пред МС мърша. Осъзнавам, че последното няма как да стане, но човек е толкова голям, колкото са големи неговите мечти....
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
1916
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от 1916 »

Има вариант и то се нарича експертно правителство от хора,които си разбират от работата и най-важното не са свързани с партии,които в близките десетина години освен да вдигнат изтърбушената ни в момента икономика и най-важното да създадат конкурентна среда във всички отрасли.Само,че това нито тиквоча,нито станипишката,нито който и да е от партийците го иска и веднага медиите им ще скочат,ама то трябвало да се носи политическа отговорност,ама то нищо нямало да се промени и пр. бълвоч от всякакви платени хорица от партията им майка.Тука също има такива.
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

1916 написа:Тука също има такива.
И аз съм те забелязал, барабар с още един... :D :wink:
Добре, а това програмно правителство как ще работи? Питам сериозно. Не съм запознат. Ще има ли парламент, който да гласува решенията му?

EDIT: Докато ми отговаряте, слушам първия линк излязъл с гугъл... http://tv7.bg/news/politics/9646922.html
... и пак не ми се изясни...
1916
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от 1916 »

Колко хубаво би било един уважаван и умен човек,примерно като Михаил Константинов да е премиер,с уважавани и умни люде в правителството,отколкото пожарникаря от Банкя,някой стара номенклатура или физкултурника милиционер-милионер.И нали партийната система била за да действа за интересите на народа.Сядат,решават и гласуват за едно такова правителство,съставено от президента.Ако разбира се наистина всички,както казват ,защитават нашия интерес.Но какво ли се надяваме на една партийна система,която е фалирала.
Нужен ни е нов 19 май.Това е истината.Тогава контрола се поема от армията,партиите са забранени,а старите партийни муцуни изхвърлени от обществения живот.Властта се дава на хора експерти и точно тогава до 40 година,България преживява второто си икономическо чудо,което спира само заради войната.
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

8O Пази боже от мисли като тази... пу-пу-пу. Военни преврати им в главата. Страшно ми става....
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

Що ве? Ако това означава ред и дисциплина? Край на мангалските издевателства? Край на партийните кражби?

Кво лошо има един истински патриот да се заеме с прочистването на тва блато? Естествено, знам, не е възможно...за съжаление.
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Bul-Dog написа:Що ве? Ако това означава ред и дисциплина? Край на мангалските издевателства? Край на партийните кражби?

Кво лошо има един истински патриот да се заеме с прочистването на тва блато? Естествено, знам, не е възможно...за съжаление.
8O Пичове, тук не сме Латинска Америка и по-добре никога да не ставаме... Говорите ми за преврати, диктатури и кви ли не НЕдемократични начини на управление. Бих препоръчал на хората с такива мисли да хващат първия полет за Венецуела, да се цанят на избори.
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

Да ама видя как изпратиха венецуелците президента си. Щото тоя човек им върна страната от хищните ръчички на хиени и чакали, дето и тука вършеят, те и слугите им послушковци.

Концесии, приватизации...шеврони-меврони, да лапат чуждите компании, да потриват мазни ръчички нашите крадци получили процентче.

Няма, няма, тук няма такъв човек, дето да си е намразил живота в името на народа си. Последния такъв го обесиха турците в София през 1873-та!
Аватар
Da Edd
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Da Edd »

Bul-Dog написа:Да ама видя как изпратиха венецуелците президента си.
И севернокорейците реваха за диктатора си...
http://www.youtube.com/watch?v=pSWN6Qj98Iw
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

Da Edd написа:
Bul-Dog написа:Да ама видя как изпратиха венецуелците президента си.
И севернокорейците реваха за диктатора си...
http://www.youtube.com/watch?v=pSWN6Qj98Iw
Брей! Ние обаче можем да различаваме фалш от искреност. Нали?
Публикувай отговор