Препоръчайте ми безжичен рутер
- zvezda
- Потребител
Препоръчайте ми безжичен рутер
Какъв рутер бихте ми препоръчали с цена до 100-120 лева?
В момента ползвам TP-Link и ZyXel на две различни места (цената им е от порядъка на 30-40 лв), но не съм твърде доволна.
Иначе рутерът не е за мен, просто исках да споделя горното с идеята, че се надявам за тези пари да може да се намери нещо по-качествено.
В момента ползвам TP-Link и ZyXel на две различни места (цената им е от порядъка на 30-40 лв), но не съм твърде доволна.
Иначе рутерът не е за мен, просто исках да споделя горното с идеята, че се надявам за тези пари да може да се намери нещо по-качествено.
- didka
- Старо куче медалист
Re: Препоръчайте ми безжичен рутер
За мен(и не само) tp-link e най-стабилния рутер.Ползвал съм почти всички марки и затова смея да го твърдя.
Dog drags - no tracks...
- vkv
- Старо куче медалист
Аз ползвам Linksys WRT320N и съм доволен.zvezda написа:Какъв рутер бихте ми препоръчали с цена до 100-120 лева?
Ето viewtopic.php?f=23&t=38849&p=6691514#p6691514 и тук се предлага даже Не точно този модел,но на супер цена
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- fantamaniaka
- Модератор
- Обратна връзка:
Здравей
Кое по точно не ти допадна в TP-Link и ZyXel?Така по лесно биха се предложили рутери който нямат такива "недостатъци"
Какво по точно като изисквания един рутер сравнение с тези?
Цената не винаги е определяща...
Кое по точно не ти допадна в TP-Link и ZyXel?Така по лесно биха се предложили рутери който нямат такива "недостатъци"
Какво по точно като изисквания един рутер сравнение с тези?
Цената не винаги е определяща...
- zvezda
- Потребител
Ами честичко има проблеми с безжичната връзка.
При Tp-Link-а на моменти нещата са добре, на моменти изобщо нямам пинг към самия рутер или пък е много голям (три или четирицифрен). Случва се (макар и по-рядко) да ме изхвърли и после да не мога да се свържа, въпреки че windows-ът показва, че я има.
За Зиксела нямам много преки впечатления, но също сравнително често прекъсва връзката. Този уикенд на два пъти ми се наложи да го рестартирам, за да възстановя всякаква (вкл. и жичната) връзка.
При Tp-Link-а на моменти нещата са добре, на моменти изобщо нямам пинг към самия рутер или пък е много голям (три или четирицифрен). Случва се (макар и по-рядко) да ме изхвърли и после да не мога да се свържа, въпреки че windows-ът показва, че я има.
За Зиксела нямам много преки впечатления, но също сравнително често прекъсва връзката. Този уикенд на два пъти ми се наложи да го рестартирам, за да възстановя всякаква (вкл. и жичната) връзка.
- System_error
- Старо куче медалист
Maй проблема не ти е в рутера, а другото устройство, което прима сигнала...
-
- Старо куче медалист
Може и да ти е пренаселен района с безжични мрежи и от там да идва проблема. Сканирай мрежата и избери друг канал на предаване и може да се оправи . И аз имах подобни проблеми.
Ремонт на всякаква компютърна техника,навигации,GSM,препрограмиране и инсталиране на софтуер,смяна на части и др.За връзка skype niggaz_nature_stz
forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381
МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381
МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
За стандартен потребител TP-Link TL-WR1043nd според мен е най-доброто решение. Гигабитови портове, 3 антени, отлично приемане на сигнала му... Не знам какво повече може да се желае. Цената му е малко под 100лв. При проблеми с приемането на сигнала от който и да е рутер първо се сканира с inSSIDer и се гледа кои канали са по-свободни.
- System_error
- Старо куче медалист
Че на TP-Link 940n, кво му е. Забил съм две такива в завода и се държат отлично. Струват 75 кинта в Технополис.
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Ами нищо не му е, и той върши работа, ако става въпрос и 740n върши работа Разликата във хардуера между трите модела не е малка, вече всеки сам си избира кой ще избере според бюджета и нуждите си.
- didka
- Старо куче медалист
Този с трите антени нямаше ли възможност за излъчване на двете честоти едновременно,или греша.
Dog drags - no tracks...
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
941/1043 са с 3 антени и двата, но чипсета който се ползва е различен, портовете и т.н.
- zvezda
- Потребител
М-м-м, не мисля.System_error написа:Maй проблема не ти е в рутера, а другото устройство, което прима сигнала...
Устройствата са различни.
Относно каналите - пробвала съм смяна, но нямаше особен ефект. Все пак наистина има доста мрежи наоколо и е възможно проблемът да идва и от там.
sawo, благодаря за предложението, ще го погледна.
- theshadowmen
- Потребител
- Обратна връзка:
@zvezda,ще помоля за разрешение да използвам темата за подобен въпрос ...
@sawo,понеже знам,че си навътре в материята,какво ти е мнението за по-малкия му брат TP-Link TL-WR1042nd ? В момента съм с 740-ката,но ми забива през 2-3 дена и се налага да го рестартирам постоянно (има закачени 2 машини по кабел само),та обмислям някакъв евтин и по-горен клас рутер за домашно ползване за около 70-80 лева,не се интересувам от префлаш и т.н.sawo написа:За стандартен потребител TP-Link TL-WR1043nd според мен е най-доброто решение. Гигабитови портове, 3 антени, отлично приемане на сигнала му... Не знам какво повече може да се желае. Цената му е малко под 100лв. При проблеми с приемането на сигнала от който и да е рутер първо се сканира с inSSIDer и се гледа кои канали са по-свободни.
- System_error
- Старо куче медалист
System_error написа:Че на TP-Link 940n, кво му е. Забил съм две такива в завода и се държат отлично. Струват 75 кинта в Технополис.