Ами малко странно е да сравняваш ожулено коляно или синина по краката със човешки живот защото това може да са последиците от единия и другия пример

Или може пък може и аз нещо да пропускам и вие или мебелите ви да се движат с по 50-200км/ч, знам ли

Така или иначе каквото и да си говорим закона вече факт. Има доста по-сериозни неща от това да се ядосваме, че ще дадем с 10лв повече за гориво на година, или че ще сменим крушка един път на 2 години, вместо един път на 3-4 години..
Наистина, не е болка за умиране, че ще даваме някой лев повече за гориво, макар че, сумарено, това са си бая милиончета, в джоба на мутрата Валентин Златев. Не е болка за умиране, и че ще сменяме и по-често крушки, макар че и там някой ще се нагушва допълнително. Не е болка за умиране и това, че по-често ще се хвърлят акумулатори, особено тия, дето имат най-вече граско каране, с често спиране. Може би, не е и болка за умиране и това, че това е нов повод и за рекет от страна на недобросъвестните катаджии, а такива, повярвайте ми, са прекалено много!
Но, според мен, си е болка за умиране това, че от година на година се прокарват все по-безумни, антибългарски, и античовешки закони, наредби, правилници, и прочие. Това е едно от тях, както сам каза, има далеч по-важни неща, като рязкото поскъпване на горивата и тока, водещо до верижна реакция към всички цени! В София вече прокарват заплащане на живущите т.н. синя зона, тоест, идеалния център. Да си плащаш за това, че имаш жилище в центъра, в някои случаи наследствено от поколения, и ако искаш да паркираш там, да плащаш годишна такса! Защо? Откъде-накъде? И вярвайте ми, прокарат ли го там, ще го въведат навсякъде, лудостта е заразна! Преди известно време, май по времето на кметуването на любимият вожд ББ, се говореше за въвеждането на градска винетка за идващите от провинцията, особено голяма лудост, но като се заговори за реципрочни мерки от страна на другите градове спрямо софиянци, идеята се изпари скоропостижно!
За включените дневни светлини е същата работа, поредната лудост, отвличаща вниманието на хората от същинските проблеми. Такива лудости нямаше дори и при социализма! Явно, западната неолиберална "демокрация" базирана единствено и само на стремежа към забогатяване и печалба на всяка цена, е нещо по-лошо, дори и от хуления социализъм! Поне така излиза!