Затруднение с въпроси

Задавайте тука въпроси от всякакво естество , които НЕ попадат във форумите по-долу.
Публикувай отговор
eset2
Новак
Новак

Затруднение с въпроси

Мнение от eset2 »

Добър ден. Работя от 20 години в РУДНИК''ТРОЯНОВО-3.'' Дадоха ни един лист,с 5 въпроса,на които трябва да отговорим,основно безопасност на работа. Не мога да отговоря на 2 от 5-те въпроса и те са:

Талонна система. Изисквания и правила по БТ(безопасност на труда) при отиване на работа,по време на работа и при връщане от работа./И-3БР-0-00/

Знаци и обозначения върху товарите. Прихващане на товари в зависимост от конфигурацията им.

Много ще съм Ви благодарен,ако ми дадете съвет какво да напиша!
nike718
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Затруднение с въпроси

Мнение от nike718 »

eset2 написа:Добър ден. Работя от 20 години в РУДНИК''ТРОЯНОВО-3.'' Дадоха ни един лист,с 5 въпроса,на които трябва да отговорим,основно безопасност на работа. Не мога да отговоря на 2 от 5-те въпроса и те са:

Талонна система. Изисквания и правила по БТ(безопасност на труда) при отиване на работа,по време на работа и при връщане от работа./И-3БР-0-00/

Знаци и обозначения върху товарите. Прихващане на товари в зависимост от конфигурацията им.

Колега,дай малко повече подробности.Колко обширен трябва да е отговора,за каква длъжност се отнася?Що за въпросник е това?
eset2
Новак
Новак

Мнение от eset2 »

С четири-пет изречения,най-общо казано. За длъжност механошлосер.
Дадоха ми и една книжка по ''безопасност на експлоатация и технически надзор,'' но точно по тези два въпроса не пише нищо.

Тук са въпросите:
http://dox.abv.bg/files/listtree
Тук е курицата на книжката:
http://dox.abv.bg/files/listtree
nike718
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от nike718 »

nike718 написа:
eset2 написа:Добър ден. Работя от 20 години в РУДНИК''ТРОЯНОВО-3.'' Дадоха ни един лист,с 5 въпроса,на които трябва да отговорим,основно безопасност на работа. Не мога да отговоря на 2 от 5-те въпроса и те са:

Колега,дай малко повече подробности.Колко обширен трябва да е отговора,за каква длъжност се отнася?Що за въпросник е това?
По въпрос 2 - Знаците и обозначенията на товарите указват:съдържание на товара,неговото тегло,чупливост,правилна позиция(вертикална),начин на складиране,местата на точките за повдигане(монтаж на уши)....

По въпрос 3:Задължително преди окачване на товара се проверява сапана,неговата товароносимост и теглото на товара.Не се допуска използването на повредени сапани ,както и палети,контейнери и кошове с повредени товарозахватни приспособления.Ъгъла между клоновете на сапан от стоманени нишки не трябва да е повече от 90 градуса а за полиестерен сапан - повече от указаният от производителя(на етикета на сапана има схема и товароносимост в различните конфигурации).Не се допуска дърпане или теглене на товара с повдигателното съоръжение , направляването на товара става само с прътове с куки или въжета.Не се допуска повдигането на неустойчиви товари или закачени само на единият рог на двурога кука.Освобождаването на заседнал товар или сапан се разрешава едва след снемане на напрежението от товара(отпускане на въжето).

За съжаление не съм запознат със вашата талонна система а втората част на първият въпрос е толкова обширна ,че не знам.Пиши общи приказки,да се внимава при пътуването за и от работа,да се спазват всички правилници и наредби за безопасност по време на работа,вътрешноведомствени инструкции,правилник за вътрешен ред,и бля бля...
eset2
Новак
Новак

Мнение от eset2 »

Благодаря за отговора. Направо не знам какво да правя.
niggaz_nature
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от niggaz_nature »

eset2 написа:Благодаря за отговора. Направо не знам какво да правя.
Да почерпиш някоя студена загорка 8) , не мисля че човека ще откаже.
Ремонт на всякаква компютърна техника,навигации,GSM,препрограмиране и инсталиране на софтуер,смяна на части и др.За връзка skype niggaz_nature_stz

forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381

МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
eset2
Новак
Новак

Мнение от eset2 »

Бирата най-лесна,само казва кога и.... :cheers: :cheers:
nike718
Старо куче медалист
Старо куче медалист