Законови дейности на паяка?
- mupk0
- Потребител

Законови дейности на паяка?
При какъв тип сигнал може да бъде вдигната кола спряла на тротоар без да пречи на движението(заема по-малко от 1/3 от широчината на тротоара)?Или никъде няма такава клауза из законовите дейсности на паяка?
- besniaa
- Старо куче медалист

Re: Законови дейности на паяка?
Не може. Трябва да ти пречи на гараж, изход, тротоар. Иначе - ако не ми харесва къде паркираш - ще викам ментално-увредените, синдромални господа да те вдигат.
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
- mupk0
- Потребител

Ае казуса е такъв.Прибирам се ейсега от курс в 19:30 и на паркинга на ЦСВ 168 в междоблоковто няма грам място никъде.Нито на самият паркинг,нито на вътрешната улица.Зад блока ми,тоест срещу октопода също нямаше грам място.И аз спрях пред блока си както обикновенно допреди скапаният ремонт на кмета с тея нови плочки.За целта имаше отбивка пред блока на която се събираха едно 10-15 коли без проблеми.Паркирането в наш'та махала е проблемно някъде от 2010та,като допреди това нямаше такива проблеми.Сега в момента отбивката я направиха тротоар и реално тротоара е с 1/2 по-широк от улицата(премахнаха над 10-15 паркоместа!!!! на махала от 7 входа !).С моето комби от най-крайно положение на тротоара правя обратен завой на ТРОТОАРА!!!!Сами си представете за какво иде реч.Ако си спра колата на пътя както преди,ще запуша едното платно на ЦСВ и ще ме вдигнат 99%.Ейся бабичките пред блока викат да не спирам на плочките щот били нови и щели да викнат паяка.Първо им казах,че няма как да преча на тротоара ,защото колата не заема дори 1/3 от тротоара,второ на второ от 23 години съм жив....спомени имам от 94-95та....ВИНАГИ до ден днешен е имало коли спрени на тротоара....няма да коментирам повече.
- besniaa
- Старо куче медалист

Кофти е, че няма паркоместа - не само при теб.. На много места в града е така... А на бабите им кажи да си пият хаповете, че да не сдадат екипа от вълнение...mupk0 написа:Ае казуса е такъв.Прибирам се ейсега от курс в 19:30 и на паркинга на ЦСВ 168 в междоблоковто няма грам място никъде.Нито на самият паркинг,нито на вътрешната улица.Зад блока ми,тоест срещу октопода също нямаше грам място.И аз спрях пред блока си както обикновенно допреди скапаният ремонт на кмета с тея нови плочки.За целта имаше отбивка пред блока на която се събираха едно 10-15 коли без проблеми.Паркирането в наш'та махала е проблемно някъде от 2010та,като допреди това нямаше такива проблеми.Сега в момента отбивката я направиха тротоар и реално тротоара е с 1/2 по-широк от улицата(премахнаха над 10-15 паркоместа!!!! на махала от 7 входа !).С моето комби от най-крайно положение на тротоара правя обратен завой на ТРОТОАРА!!!!Сами си представете за какво иде реч.Ако си спра колата на пътя както преди,ще запуша едното платно на ЦСВ и ще ме вдигнат 99%.Ейся бабичките пред блока викат да не спирам на плочките щот били нови и щели да викнат паяка.Първо им казах,че няма как да преча на тротоара ,защото колата не заема дори 1/3 от тротоара,второ на второ от 23 години съм жив....спомени имам от 94-95та....ВИНАГИ до ден днешен е имало коли спрени на тротоара....няма да коментирам повече.
- bsbs
- Старо куче медалист

Според мен тротоара( а и според закона) е за пешеходци.Щом си качил колата на тротоара пречиш на пешеходците.Не знам кой е измислил ,че изобщо е възможно да се паркира на тротоара.Второ ,че имаш някакви спомени какво е било преди 23,43 или 53 години
не означава ,че може да се нарушава закона.
Ако имаш проблем(не ти го пожелавам никога и никому)да ползваш инвалидна количка .....как би коментирал това паркиране ....което е всеки ден.
Това ,че е нямало място не означава,че тряа да си правим каквото ни скимне мислейки,че не пречим на никого.
П.П.Това,че няма достатъчно паркинги е друга приказка ,но и тогава не означава,че трябва да не спазваме законите.
не означава ,че може да се нарушава закона.
Ако имаш проблем(не ти го пожелавам никога и никому)да ползваш инвалидна количка .....как би коментирал това паркиране ....което е всеки ден.

Това ,че е нямало място не означава,че тряа да си правим каквото ни скимне мислейки,че не пречим на никого.
П.П.Това,че няма достатъчно паркинги е друга приказка ,но и тогава не означава,че трябва да не спазваме законите.

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
- besniaa
- Старо куче медалист

Не всеки, който спре на тротоар е като този идиот на снимката. Има двойно по-големи тротоари, на които може да се спре без да се пречи на никой - пешеходци, майки с колички, дори втори автомобил да се размине...bsbs написа:Според мен тротоара( а и според закона) е за пешеходци.Щом си качил колата на тротоара пречиш на пешеходците.Не знам кой е измислил ,че изобщо е възможно да се паркира на тротоара.Второ ,че имаш някакви спомени какво е било преди 23,43 или 53 години
не означава ,че може да се нарушава закона.![]()
Това ,че е нямало място не означава,че тряа да си правим каквото ни скимне мислейки,че не пречим на никого.![]()
![]()
- bsbs
- Старо куче медалист

Аммммммм ако увеличиш снимката ....не е само един идиот.....и то всеки божи ден.Плюс това се спира и паркира след този знакbesniaa написа:Не всеки, който спре на тротоар е като този идиот на снимката. Има двойно по-големи тротоари, на които може да се спре без да се пречи на никой - пешеходци, майки с колички, дори втори автомобил да се размине...bsbs написа:Според мен тротоара( а и според закона) е за пешеходци.Щом си качил колата на тротоара пречиш на пешеходците.Не знам кой е измислил ,че изобщо е възможно да се паркира на тротоара.Второ ,че имаш някакви спомени какво е било преди 23,43 или 53 години
не означава ,че може да се нарушава закона.![]()
Това ,че е нямало място не означава,че тряа да си правим каквото ни скимне мислейки,че не пречим на никого.![]()
![]()
.Ако се вгледаш има доста идиот.В такъв случай ти би ли тръгнал със семейството си по уличното платно там също може да се разминат пешеходци, майки с колички, дори втори автомобил .Предполагам не.И защо? Защото пътното платно не е за пешеходци....нищо,че не пречат на автомобилите.
Та пътното платно е за движение на автомобили.Ако е разрешено може и да се паркира.Аналогично е за какво трябва да се ползват тротоарите.
А сега и някой да каже как е според закона кога може да се паркира на тротоарите.Ако отговорят 10 човека ще има 15 различия.

- realprofesora
- Старо куче медалист

чл94 от ЗЗДвП
(3) За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платгото за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя. Допуска се спиране за престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 1,5 метра за преминаване на пешеходци.
Край на цитата!!
Ако това не е повече от ясно . здраве му кажи на незнаещите закона. И с пожелание да го четат и научават и прилагат. Не само да мънкат по форумите , да спамят и т.н.
Ясно е казано Щом не тежиш повече от 2,5т. И си спрял успоредно на платното и СИ ОСТАВИЛ 1,5М ДО СГРАДИТЕ с други думи не пречиш на пешеходците -значи е разрешено. Друг е казуса че могат да ти кажат, че не е указано със знак и да ти вдигнат автомобила, а след като си платиш да обжалваш.
Допълвам, че аз също живея в този квартал и е голяма грешка да се отнемат тези ръкави които поемаха част от паркоместата. Но какво да се прави като си мълчим така ще е .
(3) За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платгото за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя. Допуска се спиране за престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 1,5 метра за преминаване на пешеходци.
Край на цитата!!
Ако това не е повече от ясно . здраве му кажи на незнаещите закона. И с пожелание да го четат и научават и прилагат. Не само да мънкат по форумите , да спамят и т.н.
Ясно е казано Щом не тежиш повече от 2,5т. И си спрял успоредно на платното и СИ ОСТАВИЛ 1,5М ДО СГРАДИТЕ с други думи не пречиш на пешеходците -значи е разрешено. Друг е казуса че могат да ти кажат, че не е указано със знак и да ти вдигнат автомобила, а след като си платиш да обжалваш.
Допълвам, че аз също живея в този квартал и е голяма грешка да се отнемат тези ръкави които поемаха част от паркоместата. Но какво да се прави като си мълчим така ще е .
Popopopopo
- besniaa
- Старо куче медалист

Искам да кажа, че има тротоари, на които човек може да паркира без да пречи на никой - т.е. можеш да минеш със семейството си, с бебешка количка, дори с автомобил. Това, че си пуснал снимка с кретени, не означава , че всички са такива. И цитата от закона - разрешава това, което имам предвид.
А тези от твоята снимка трябва да са клиенти на ментално-увредените , ниско-хигиенични и вкиснати господа, каращи паяка, с удовлетвореност, сякаш управляват космически кораб.
- mupk0
- Потребител

Професоре много благодаря ! Ще го използвам този член от закона
Но е тъпо(манталитета на хората по-скоро) да ми казват,че преди нямало проблеми,сега изведнъж ооо голям проблем.По-хубаво ли е да спра в градинката в междублоковото дето играят децата.Пълно безумие е този наш град.Според закона отговарям на всикчко...успоредно,под 2.5тона и на поне 2-3м от пътното платно и 10 от сградата поне...Който има път да се загледа в тротоара...утре може и снимка да кача.Изкушавам се да го премеря с рулетка ,че да не се окаже 10м,а пътното платно 5-6 :Д
А и ейсега като се прибрах видях,че вече освен мен и още 2ма са спрели...
- satanata_83_stz
- Потребител

Колега,имай в предвид че има нов закон от община Стара Загора в който е записано ,че е абсолютно забранено качването на МПС на ремонтираните тротоари и градинки!!!mupk0 написа:Професоре много благодаря ! Ще го използвам този член от законаНо е тъпо(манталитета на хората по-скоро) да ми казват,че преди нямало проблеми,сега изведнъж ооо голям проблем.По-хубаво ли е да спра в градинката в междублоковото дето играят децата.Пълно безумие е този наш град.Според закона отговарям на всикчко...успоредно,под 2.5тона и на поне 2-3м от пътното платно и 10 от сградата поне...Който има път да се загледа в тротоара...утре може и снимка да кача.Изкушавам се да го премеря с рулетка ,че да не се окаже 10м,а пътното платно 5-6 :Д
Не карайте след Белата,от там може да мине само Турбо Витара!!!
- The enD
- Старо куче медалист

СтЗ сама си прави закони и не спазва ЗЗДвП?
- zvezda
- Потребител

Преди години на един приятел им бяха вдигнали колата в Несебър. Имало наредба на общината, че не можело да се спира по тротоарите... Така че не е изключено. Обаче как да се информира човек за нещо такова за мен си е пълна мистерия.The enD написа:СтЗ сама си прави закони и не спазва ЗЗДвП?
- mupk0
- Потребител

А сега де...мисля,че ще се сдърпваме с общината.Мисля да пробвам с господарите да измислим нещо.Всички оширения на тротоарите щели да бъдат велоалей.Тоест от велоалеята ще е 100м между двете пресечки от над 2-3 километра улица(велоалеята ще е от Стефан Караджа(хотел Дедов) до Ангел Кънчев).Току що говорих с изпълнителя на проекта.Сам той каза,че това е пълна глупост! А и тва с паяка е фиктивно само през работно време.Ако спреш вечерта в 21 ще те приболи,стига да я махнеш сутринта.satanata_83_stz написа:Колега,имай в предвид че има нов закон от община Стара Загора в който е записано ,че е абсолютно забранено качването на МПС на ремонтираните тротоари и градинки!!!mupk0 написа:Професоре много благодаря ! Ще го използвам този член от законаНо е тъпо(манталитета на хората по-скоро) да ми казват,че преди нямало проблеми,сега изведнъж ооо голям проблем.По-хубаво ли е да спра в градинката в междублоковото дето играят децата.Пълно безумие е този наш град.Според закона отговарям на всикчко...успоредно,под 2.5тона и на поне 2-3м от пътното платно и 10 от сградата поне...Който има път да се загледа в тротоара...утре може и снимка да кача.Изкушавам се да го премеря с рулетка ,че да не се окаже 10м,а пътното платно 5-6 :Д
- bsbs
- Старо куче медалист

Всяка община прави наредби,а не закони.Както Zwezda във всяка община е ралично.The enD написа:СтЗ сама си прави закони и не спазва ЗЗДвП?
Иначе никъде в закона не е споменато за използването на Паяци и скоби.....или аз поне не съм срещал.
В закона е записано обаче ,че се ДОПУСКА,а не РАЗРЕШАВА паркирането по тротоарите което според мен са две различни неща.
На мен също ми е интересно ако има нова наредба къде да я прочета.
В края на крайщата всеки сам си тълкува наредбите както му е удобно.Били ремонтирани тротоарите .....голям праз ,ше си паркирам на тротоара и нищо,че има наблизо паркинг,.... там се плаща.А пък и те не са мои ,а на общината.....