кого трябва да сезирам по този казус?

Всичко свързано с град Стара Загора.
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: кого трябва да сезирам по този казус?

Мнение от realprofesora »

Мирко, ти си голямо момче, ама нещо не разсъждаваш, ами ги пишеш набързо. Толкова ли не знаеш каква е схемата на ценообразуването на метана в БГ: И не само на метана де , така е с тока , хляба , салама и тоалетната хартия дори с която си бършем насраните задници.
Повечето метан станции са на големи фирми, някои то тях обаче са на по-малки фирмички и искат да избият на пазара(такива като в Маджерито) и понеже конкретно на тази станция локацията е в по-неравностойно положение в сравнение с градските метан станции, та се налага малко да свали цената на метана с цел привличане на клиента Мирко. Да но потребителите се дразнят(такива като Мирко) и си мислят, че градските станции са мръсни, ненаситни, алчни говеда и затова цената им е висока. А цената се смята от един човек, наречен ДОН( Капо де тутти капи)-демек шефа на всичките шефове, най-главния мафиот така да го наречем , че да ме разберете. Та този мафиот има съветници, които му казват колко точно може да се изтиска от потребителя Мирко така, че хем да му е скъпо- за максимална печалба на мафията, хем пък да не го откажат съвсем, да си кара нещастното Ауди :lol:
И когато в един момент някой маджерски ентусиаст намали цената на метана, му се пращат едни хора мафиоти ,които в БГ се наричат мутри, поради страх от думата МАФИЯ(която пишех на тетрадката си отзад, без дори да съзнавам за какво става дума-(MAFIA) в 7ми клас 1981г).Та тези хора мафиоти му казват най културно, че ще му се стъжни, ако не си оправи цените. И човека понеже не е дете, веднага си коригира цените . Защото е по- добре с едно парче хляб , отколкото без него.
Епилог:
Правете като мен и глава няма да ви боли-изобщо не гледайте цените. Ако имаш пари зареждай и карай. Ако нямаш пий си бирата в къщи :cheers:
Ако нещо не ви е ясно за мафията в бг просто ме питайте , всичко ще ви разясня. И за пазара на наркотици, и за пазара на фалшив алкохол, и за проституцуята, за измамите с ДДС и неплатени данъци, за разменките със земи, за крупните енергийни проекти.....изобщо вскичко що виждате в бг да се движи, да се яде , да се ебе, да се пуши, пие и шмърка- се движи от МАФИЯ-Организирана престъпност с пирамидална структура,
мащабна форма на организирана престъпност, способна да се намесва негативно (чрез корупция, изнудване, директно насилие и други незаконни начини на оказване на влияние и облагодетелстване) в развитието и нормалното функциониране на държавата и в личните дела на хората.

Мафията има собствена йерархия, ритуали, система от поощрения и наказания. Трафикът на наркотици и оръжия, скланянето към проституция, рекетът, хазартът и строителни афери са типичното ѝ поле на изява. В това число могат да влизат и лихварството, отвличането на хора за откуп, обирите.........
Извод:
За мен специално Мафията е една добра организация.Тя се грижи за регулирането на пазара на най-опасните стоки-наркотици, оръжие , проституция.и др. Ако тези пазари не са регулирани, ще настане хаос и всеки ще си мисли че може да търгува и печели от пазарните ниши. Ще настане яко мазало и ще пострадат невинни хора.
Пример. (дане се засяга Миро ,но пак него ще го дам за пример) Отива с аудито да зарежда на Маджерито ,но понеже оня не е послушал мафиотите и те му гърмят метан станцията. Мирко умира...или остава инвалид. Лошо нали. Затова се благословете, че я има нашата мила ,свята, родна МАФИЯ. Наздраве компанията!
Popopopopo
Аватар
mupk0
Потребител
Потребител

Мнение от mupk0 »

Мене не ми пречи цената на метана..дали ще е 1.80 или 1.89 не ме бърка много.Дразня се от факта,че ме грабят ейтака с жълти стотинки.Разбирам да е 1-2ст разликата като на другите бензиностанции.Да не говорим ,за разликата в цената спрямо други градове.Тука всичко е яко тъпо в нашият град.Всичко е високо и файда няма.А и закво да им давам 140лв на година за таз разлика.Ще ме принудят да отида да живея в друг град деба...всичко тука не става...
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Нашия град - най-лош... баси късмета :lol:
Аватар
mupk0
Потребител
Потребител

Мнение от mupk0 »

System_error написа:Нашия град - най-лош... баси късмета :lol:
Че кое е хубавото..данъците високи,горивата и те,задръстванията стават все по-големи,има 2 заведения след 22 на кръст...
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

mupk0 написа:
System_error написа:Нашия град - най-лош... баси късмета :lol:
Че кое е хубавото..данъците високи,горивата и те,задръстванията стават все по-големи,има 2 заведения след 22 на кръст...
Гадна работа откъдето и да го погледнеш ...
zeowbad
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от zeowbad »

"realprofesora"
...
Епилог:
Правете като мен и глава няма да ви боли-изобщо не гледайте цените. Ако имаш пари зареждай и карай. Ако нямаш пий си бирата в къщи :cheers:
Наведена глава,брадва не я сече!
mupk0 написа:Мене не ми пречи цената на метана..дали ще е 1.80 или 1.89 не ме бърка много.Дразня се от факта,че ме грабят ейтака с жълти стотинки.Разбирам да е 1-2ст разликата като на другите бензиностанции.Да не говорим ,за разликата в цената спрямо други градове.Тука всичко е яко тъпо в нашият град.Всичко е високо и файда няма.А и закво да им давам 140лв на година за таз разлика.Ще ме принудят да отида да живея в друг град деба...всичко тука не става...
Бори се. Не се отказвай.Да пазарна икономика,малка конкуренция.Картелни споразумения.Организирайте се тези които карате на метан.Колкото и да сте малко,давайте гласност по медите,по всички законни начини.Много може да направите.
Ти вече си част от активното гражданско общество. Успех!
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Най-много може на прави, като спре да ходи там да зарежда. Колкото повече души спрат да я посещават, толкова по бързо ще си "поправят" цените.
Oxadoxa
Потребител
Потребител

Мнение от Oxadoxa »

Има размърдване на пазара.Днес дочух че Зара-та ще свалят цената. Газпром чрез сръбският си филиал смятат до края на годината да открият 40 обекта,да се надяваме и метан да предлагат. :cheers:
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Цената на горивото се определя на каква цена е доставено горивото в бензиностанцията, ако е доставено на 1.85 примерно, няма как да ти го свали на 1.80. Ще бъде на загуба, а и разходи има, също зависи и от къде зарежда.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

Зара-та са "на тръба" доколкото знам.
диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
Oxadoxa
Потребител
Потребител

Мнение от Oxadoxa »

На зарата в кв.Колю Ганчев метана е 1.74 ,а на тая дето е на чучурите е 1,89.
Аватар
mupk0
Потребител
Потребител

Мнение от mupk0 »

Всички бензиностанции в града са на тръба...иначе да ...аз сега зареждам метана на 1.69 с отстъпката от Зара.Доволна работа.Взе да става цивилизовано.Защо само там обаче остава загадка :)
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

emzo написа:Зара-та са "на тръба" доколкото знам.
Я вземете да разясните на аудиторията какво е това "на тръба", че взе да ми става интересно , защото пък Мирко споменава по долу че "всички бензиностанции са на тръба". Моля пояснете и двамата(Емцо,Мирко) какво имате предвид!
Popopopopo
Аватар
mupk0
Потребител
Потребител

Мнение от mupk0 »

На тръба означава,че купуват метана от Овергаз в случея ако не лъжа.Метана идва до станцията от газофикациооната мрежа в града.Докато другият тип метан станции(то май в стара загора няма такива де) си поръчват ремаркета с бутилки и от тях прехвърлят в колите....а ремаркета пълнят в Зарата до КГ,Маджерито....
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

mupk0 написа:На тръба означава,че купуват метана от Овергаз в случея ако не лъжа.Метана идва до станцията от газофикациооната мрежа в града.Докато другият тип метан станции(то май в стара загора няма такива де) си поръчват ремаркета с бутилки и от тях прехвърлят в колите....а ремаркета пълнят в Зарата до КГ,Маджерито....
Сега да разясня. Това ,че не сте видели ремаркетата не значи ,че ги няма. Огледай се на бензиностанцията ...как се казваше тази първата вдясно към КолюГанчево. Ремаркето е зад стената бетонната. Ако идва "на тръба" както се изразявате то трябва да има помпена станция която да нагнетява до 200 бара и нагоре. Само ,че са малко скъпички тези помпени станцийки. Та за да сте сигурни като говорите нещо (отнася се за всички не само до участниците в темата) и да не употребявате фрази от сорта Доколкото знам, не съм сигурен, предполагам, дочух, един познат ми спомена но не бил сигурен..ако не се лъжа. и такива подобни-разпитайте на самата станция за какво става въпрос ,никой няма да ви откаже тази информация.Макар да не мога да видя с какво ще ви стопли изобщо.
Popopopopo
Публикувай отговор