Надежден датацентър в Стара Загора?

Всичко свързано с град Стара Загора.
Публикувай отговор
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Надежден датацентър в Стара Загора?

Мнение от sawo »

Някой да има информация за такъв в Ст. Загора? За проект върху който работя ще ми трябва датацентър който да предложи виртуални сървъри (virtualized servers) с Windows OS, но за момента не намирам такъв, може би някой е ползвал или работи в такъв?
Аватар
dilura
Модератор
Модератор

Re: Надежден датацентър в Стара Загора?

Мнение от dilura »

стара загора е малко ограничена в това отношение , май най близкия е в Хасково на Виваком , но истината е София
Някой нямали малко средства и време да кандидатсва по EU проекти и да направи един в Зарата
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Разпитах и като цяло наистина София е истината. Добрата новина е, че най-вероятно съвсем скоро ще имаме и в Ст. Загора. Обещаха ми до края на другата седмица да ми дадат точна информация кога ще стартират, ще пусна инфото и тук в темата.
Аватар
HoCuS
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от HoCuS »

bgvps.com
ползвам хостинг от тях, но предлагат и VPS-и.

Преди известно време мислехме да организираме такова нещо и сега не мога да си спомня, защо се отказахме :)
Don't drink and drive!!!
Don't drive and drink!!!
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

И се намират в Стара Загора, така ли? Нещо сайта им не работи в момента - реално бутоните нищо не правят.
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Не знам защо ти е в Стара Загора, да няма да ходиш да си гледаш сървъра какво прави :?: Дали има нужда от почистване и т.н. ? ИГ предлагаха някаква такава услуга ама сега като са собственост на мтел не е ясно, питай ги до колкото се чува все още вземат някакво решение на място.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Не е мое изискване това, засега съм се спрял на няколко варианта в София, ще видя и какво ще стане тук с този услуга която се подготвя в Ст. Загора. ИГ не мисля че е добър вариант - днес ги има, утре новите шефове може и да решат нещо друго и да ги затрият изцяло. Няма да ги гледаме какво правят или дали са чисти, но така или иначе ще минем на място да видим как е реализирано всичко.
Аватар
HoCuS
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от HoCuS »

Грешката е моя,

хостинга, който купувам е с колокирани машини в телепойнт София. Имаме колокирани машини и в Стара Загора, но в наше помещение, като сме гледали да изпълним всички параметри на един колокейшън център, (Без двойният под де). Колокацията при ИГ е относително нещо. Защото не дават да влизат други оператори да ти пуснат интернет, ако искаш резервираност разбира се. Ако няма да ползваш някаква велика рак маунтабъл машина, няма смисъл от колокация. А ако търсиш сравнение между колокация или VPS откъм разходи. VPS-а е доста по изгодна услуга.
Don't drink and drive!!!
Don't drive and drink!!!
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Не е така sawo защото компанията придобила другата наследява активите и пасивите т.е. и твоя договор.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

HoCuS написа:Грешката е моя,

хостинга, който купувам е с колокирани машини в телепойнт София. Имаме колокирани машини и в Стара Загора, но в наше помещение, като сме гледали да изпълним всички параметри на един колокейшън център, (Без двойният под де). Колокацията при ИГ е относително нещо. Защото не дават да влизат други оператори да ти пуснат интернет, ако искаш резервираност разбира се. Ако няма да ползваш някаква велика рак маунтабъл машина, няма смисъл от колокация. А ако търсиш сравнение между колокация или VPS откъм разходи. VPS-а е доста по изгодна услуга.
Ние ще правим нещо подобно на това, което сте направили и вие до края на следващия месец дори ще е готово, но ще е съвсем скромно изпълнение - малък рак, машина, UPS, firewall и това е. За по-сериозна работа вече ще си ползваме VPS, защото наистина е много по-изгодно.
admin написа:Не е така sawo защото компанията придобила другата наследява активите и пасивите т.е. и твоя договор.
Принципно е така, но не знам как точно стоят нещата - може мтел да са купили например преносната мрежа и клиентите, от там нататък какво и как ще става... Така или иначе не искам да се захващам със ИГ по чисто субективни причини - предпочитам да не съм техен клиент.
Публикувай отговор