Nirvana написа:Те ще останат в България и няма да се махнат!
Малко сме мазохистите, които все още търпим да живеем тук. Сигурен съм, че на тея хора им се е приревало като са видели къде попадат и ще направят всичко по силите си да се изметат оттук час по-скоро
След като дадените бежанци, получат статут тук. Където и да отидат в Европа, ще ни ги върнат.
А и нека да не забравяме, сценария в Косово.
Аз имам и един друг въпрос.
Как тези уж бежанци от Сирия (уж извадиха статистика, че от всеки 10 бежанеца половината са от там). Преминават цяла Турция (без пари, без нищо) и пристигат тук. Според мен чисто си ги филтрират.
Беше ми направило впечатление и следното нещо. Когато беше шумотевицата около върнатите дрехи и помощи. Един сириец доста разпалено обясняваше, че той помощ не искал, пари си имал в Турция, искал "Статут". Аджеба що парите му са в Турция, а той е тук.
Разглеждам нещата от различни гледни точки.
По последна информация между 8 и 13 хиляди бежанци има тук. Да кажем, че е по средата или 10 000, горе долу колкото една Нова Загора. Добавяме и факта, че последно извадиха статистика за 400 обезлюдени села. Какво ще стане ако тези хора изведнъж се пръснат по села и паланки, друга култура, идеи които може да са застрашаващи мира и спокойствието на всички ни. Не мислите ли, че това е риск, който в зародиш трябва да бъде спрян.
След като дадените бежанци, получат статут тук. Където и да отидат в Европа, ще ни ги върнат.
А и нека да не забравяме, сценария в Косово.
Аз имам и един друг въпрос.
Как тези уж бежанци от Сирия (уж извадиха статистика, че от всеки 10 бежанеца половината са от там). Преминават цяла Турция (без пари, без нищо) и пристигат тук. Според мен чисто си ги филтрират.
Беше ми направило впечатление и следното нещо. Когато беше шумотевицата около върнатите дрехи и помощи. Един сириец доста разпалено обясняваше, че той помощ не искал, пари си имал в Турция, искал "Статут". Аджеба що парите му са в Турция, а той е тук.
Разглеждам нещата от различни гледни точки.
По последна информация между 8 и 13 хиляди бежанци има тук. Да кажем, че е по средата или 10 000, горе долу колкото една Нова Загора. Добавяме и факта, че последно извадиха статистика за 400 обезлюдени села. Какво ще стане ако тези хора изведнъж се пръснат по села и паланки, друга култура, идеи които може да са застрашаващи мира и спокойствието на всички ни. Не мислите ли, че това е риск, който в зародиш трябва да бъде спрян.
Абсолютно подкрепям мниението ти. Правилно разсъждаваш!
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
Познавам сирийци, които живеят в България от 15-20 години. Честно да си призная доста по различни са от тези, които показват по телевизията.
За хората, които наистина бягат от войната, нормално е, но за съжаление с тях пристигат и доста неприятни елементи.
Това, че е криза и т.н. не е причина да не помогнем на реално нуждаещи се. Въпросът е с целият този поток, никой не казва какво реално влиза. За огромно съжаление и властимащите си правят странни оглушки. Не виждам и някакви реални действия да се ограничи увеличаването на потока. Гърция щом реши, че трябва специално аа изгради стена, явно има причина за това.