Водоеми край Старозагорско + информация

Всичко свързано с град Стара Загора.
Публикувай отговор
ivanofff
Новак
Новак

Re: Водоеми край Старозагорско + информация

Мнение от ivanofff »

Здравейте,чета че си пишете за канала на Християново,някой ще сподели ли как се стига до там!
Спортни стоки от Англия на супер цени!
Станете наш партньор и печелете добри допълнителни доходи.
Получавате 25лв при регистрация!
http://sports.mymall.bg/?a_aid=5235f1080cb4e
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Nirvana »

ivanofff написа:Здравейте,чета че си пишете за канала на Християново,някой ще сподели ли как се стига до там!
Точно преди Християново, в дясно по черния път край нивите. Само напред, и ще го видиш. Преди месец беше спаднал доста, имай го предвид.
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
ivanofff
Новак
Новак

Мнение от ivanofff »

Nirvana написа:
ivanofff написа:Здравейте,чета че си пишете за канала на Християново,някой ще сподели ли как се стига до там!
Точно преди Християново, в дясно по черния път край нивите. Само напред, и ще го видиш. Преди месец беше спаднал доста, имай го предвид.
Само да спре да вали ще се разходя да видя пипа ли нещо,и ще пиша какво е положението!
ivanofff
Новак
Новак

Мнение от ivanofff »

Nirvana написа:
Само да спре да вали ще се разходя да видя пипа ли нещо,и ще пиша какво е положението!
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Nirvana »

ivanofff написа:
Nirvana написа:
Ами скоро не го дават да спре да вали, а и нали ти казвам ,че е спаднал доста. Не те бърка да отидеш, то все едно е в града. За най-бързо се минава през Казански покрай пазара и все надолу, задминаваш Иввекс и после надясно по Калояновско шосе.
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
ivanofff
Новак
Новак

Мнение от ivanofff »

genkogenev написа:
diavolo666 написа:
Nirvana написа:Сега е време за винско и свинско! Рибата няма да избяга. Едни приятели са ходили на канала до с. Богданово (Новозагорско) и като се чуя с тях ще споделя какво са направили. Уж отидоха за костур.
То аз си наблягам на тях,и ракийка също :lol: Ама сега е времето и на големите рибоци по реките,ама и дупе трябва в студеното време ;) И сподели кво са направили твоите хора на канала.То тук май само 2-ма или 3-ма споделят нещо,имам чувството,че никой в СЗ не ходи на риба.Иначе сутрин от тъмно се заемат дашните места по Шаново,че се принудих да ходя още в 6 часа последните два пъти :lol: Ама няма лошо,тва си е нормално,всеки иска да хване добро място и риба!Но поне да споделят кво се е получило-дава ли,не дава ли,че всеки ден си е различен.Между впрочем,ей вчера идва един колега и ни вика-''тук на това място вадели по 20 кг. морунажи на жълъдов червей'' :crazyeye: Бе казвам му чак за толкова не съм чул,ама по 7-8 кг. се хващат, ...''е да де,по толкова хващали'' ми пояснява той :lol:
Как да пиша , като в събота на Шаново от 7:00 до 15:00 хванах само едно костурче около 10 см. :?
Захранвах , бели , жълъдови , рибка, царевица , земни .... и нищу
Е,то и мястото е от значение!
И,Аз бях в събота,но на дълбокото понеже на по-плиткото нямаше места и хванах само три каракуди около 350 грама на хранилка,а на плувка нищо,но то към багера е много дълбоко просто!
В понеделник,също ходих,и се кордисах до колегата diavolo666,мисля че той беше,не го познавам лично,но на по плитичкото,макар че в неделя беше валяло даваше си прилично морунаж на плувка !
diavolo666
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от diavolo666 »

Мястото е от огромно значение,спор няма!
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Nirvana »

Nirvana написа:Сега е време за винско и свинско! Рибата няма да избяга. Едни приятели са ходили на канала до с. Богданово (Новозагорско) и като се чуя с тях ще споделя какво са направили. Уж отидоха за костур.
Забравих да пиша да Богданово... та значи, колегите казаха, че абсолютно си е струвало ходенето. Хванали са към 20 парчета костури, но над 400 грама, което си е перфектно. Отново са били на змиорка и рибка. Аз сега няма да ходя там, ще оставя за пролетта сигурно, но задължително ще ми е дестинация!

Сега мисля да изчакам леда хубаво да хване и ще ходя на яз. Студен кладенец (Кърджалийско) на риболов на лед. Имам си такава малка въдичка 55 см + свредел. Миналата зима приятелчета ходиха там и накъцаха яко костура (малки парченца, но все пак редовно), имало бол пасажи!
ivanofff
Новак
Новак

Мнение от ivanofff »

Nirvana написа:
Забравих да пиша да Богданово... та значи, колегите казаха, че абсолютно си е струвало ходенето. Хванали са към 20 парчета костури, но над 400 грама, което си е перфектно. Отново са били на змиорка и рибка. Аз сега няма да ходя там, ще оставя за пролетта сигурно, но задължително ще ми е дестинация!

Сега мисля да изчакам леда хубаво да хване и ще ходя на яз. Студен кладенец (Кърджалийско) на риболов на лед. Имам си такава малка въдичка 55 см + свредел. Миналата зима приятелчета ходиха там и накъцаха яко костура (малки парченца, но все пак редовно), имало бол пасажи!
Може ли малко инфо за това с.Богданово!
За язовира ли става дума?
Как се стига до там!
diavolo666
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от diavolo666 »

Това Богданово...добре звучи :) Да хванеш и половината от 20(x400 гр.)си е направо постижение :D Голямо удоволствие ще да е бил излета им :)
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Nirvana »

diavolo666 написа:Това Богданово...добре звучи :) Да хванеш и половината от 20(x400 гр.)си е направо постижение :D Голямо удоволствие ще да е бил излета им :)

Аз лично по-голям костур от 300-350 не съм вадил. Те направо ми събраха очите като ми казаха. Ами доколкото разбрах е на канала костура. Не за казали нищо за язовир.
diavolo666
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от diavolo666 »

Добре би било да се опита ;) Вероятно ще има и друга риба в канала.Вчера излезе и следната информация в нет-а,относно Гълъбово,ако някой може да я коментира.Ето я и нея: ,,ТЕЦ Гълъбово
На топлия канал, вливащ се в ТЕЦ-а върви изключително силен риболов предимно едри бабушки и рядко по някоя каракуда. Бабушките са с размери от 250 г нагоре, като може да се улови и някой 500-грамов екземпляр – риби, които се срещат доста рядко по нашите водоеми. Сега те са групирани в малък участък и се ловят изключително добре. В момента, в който хвърлим храна, и пред нас става “мазило” от риба. Лови се с къси директни телескопи или уипове. Риболовът е толкова динамичен, че в даден момент е възможно да ни писне да ловим. За цял ден риболов съвсем спокойно се правят 10-тина кг риба. При този риболов такъмите не са от голямо значение, защото рибите са активни, но все пак трябва да имате някакво отношение към тях.''
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Nirvana »

diavolo666 написа:Добре би било да се опита ;) Вероятно ще има и друга риба в канала.Вчера излезе и следната информация в нет-а,относно Гълъбово,ако някой може да я коментира.Ето я и нея: ,,ТЕЦ Гълъбово
На топлия канал, вливащ се в ТЕЦ-а върви изключително силен риболов предимно едри бабушки и рядко по някоя каракуда. Бабушките са с размери от 250 г нагоре, като може да се улови и някой 500-грамов екземпляр – риби, които се срещат доста рядко по нашите водоеми. Сега те са групирани в малък участък и се ловят изключително добре. В момента, в който хвърлим храна, и пред нас става “мазило” от риба. Лови се с къси директни телескопи или уипове. Риболовът е толкова динамичен, че в даден момент е възможно да ни писне да ловим. За цял ден риболов съвсем спокойно се правят 10-тина кг риба. При този риболов такъмите не са от голямо значение, защото рибите са активни, но все пак трябва да имате някакво отношение към тях.''
Ехееееее, много добре звучи. Точно да си зачешеш крастата!
diavolo666
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от diavolo666 »

Да,така е,става за начесване,но ме спира-по инфо от познат,вьзможната кал по тези места след дьждовете,както и наличието на..."парашутисти".Дали Тунджа край Юлиево няма да е по-добьр вариант?
genkogenev
Потребител
Потребител

Мнение от genkogenev »

diavolo666 написа:Да,така е,става за начесване,но ме спира-по инфо от познат,вьзможната кал по тези места след дьждовете,както и наличието на..."парашутисти".Дали Тунджа край Юлиево няма да е по-добьр вариант?
Ако говориш за канала от който засмукват помпите за АЕС-а и Брикела , може да стигнеш и по цвички .
То май други канали / незаградени / на Гълъбовския няма .
Всеки ден минавам от там и винаги има по 2-3 автомобила . Преди 5-6 години съм ходил там / беше все още заградено/ и беше пълно със стройтелни боклуци . Иначе места има поне 10 .
Публикувай отговор