Гърбиците на платното за движение-ЗА и Против

Всичко свързано с град Стара Загора.
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Гърбиците на платното за движение-ЗА и Против

Мнение от realprofesora »

Здравейте колеги,
В тази тема искам да разискваме малко проблема около така наречените "легнали полицаи" или "Гърбици". Като гледам последно време как никнат като гъби след дъжд и си мисля, че е време да се предприемат ответни действия от наша страна.
Ако някой си мисли ,че с тези гърбици ще се реши проблема със спазването на закона за движение, тогава нека да предложи направо като се полага асфалт на улицата , да се оформя във вид на гърбици по цялата улица.
Това ,че има водачи които най-безотговорно не спазват законите, то аз не съм виновен заради тях, нито някой от вас е виновен.
Нека ги хващат и глобяват. А не при всеки сигнал за нарушение и да се слага новата гърбица. Нито ги правят по стандарт ,нито ги обозначават както е по закон.
С гърбиците по улиците се затруднява трафика, колите ни се амортизират по-бързо, изразходваме повече гориво и замърсяваме околната среда още повече.
Предлагам, ако се увеличава броя на гърбиците или тези които са сега действащи не се приведат по стандарт, да организираме протест като легнем на някоя гърбица и блокираме движението!
Popopopopo
Аватар
stivans
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Гърбиците на платното за движение-ЗА и Против

Мнение от stivans »

Аз съм за гърбиците,но при строг регламент и промяна на Закона за движение по пътищата.
Едно инфо на "Нова ТВ" от август миналата година.
"Слагат ред при така наречените "легнали полицаи" , съобщи Нова телевизия. Те вече ще трябва да отговарят на строги правила и изисквания, а не да бъдат с най- разнообразни форми и цветове. Гърбиците, които не могат да бъдат преработени, ще се премахнат до една година. Всички останали трябва да бъдат приведени постепенно към стандартите. Разновидностите на „полегналите полицаи” са безброй – едни са тесни и високи, други – полегати, трети са гумени, четвърти приличат на пешеходни пътеки, пети са като шипове, но най-често всички те са с изтрита боя и шофьорът ги забелязва в последния момент. Причината за това разнообразие е доскорошната липса на стандарт."
София има 1067 „легнали полицая”, като от тях около 960 са извън нормите.
Сигнализацията на изкуствените неравности е от ключово значение. Тя се подсигурява по два начина – с предупредителни знаци, които за населените места се поставят на 50 до 100 метра преди съоръжението и чрез маркировка. Според пътните полицаи, боята трябва да се опреснява на всеки 6 месеца.
Т.е. почти всички гърбици са незаконни защото нямат неоходимите предупредителни знаци и маркировка.
"Почти всички пътни съоръжения от типа „легнал полицай" във Варна са премахнати, тъй като е установено, че са незаконни и не отговарят на новите технически изисквания. Това се случва на прага на нова учебна година, информира бТВ."
Стандарт за "легнал полицай":
Височината в най-високата част на изкуствените неравности не трябва да надхвърля 7.5 см, ширината - 4 метра, 1.8 м е слизането. От двете страни на неравността да има скосяване към бордюра, което трябва да бъде 45 см.
Стара Загора
Аватар
Roshavv
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Roshavv »

Най-тъпо поставената гърбица до момента е на Гурко и Х.Димитър... Кой гений и е избрал мястото?????????
Аз съм против гърбици на ГЛАВНА улица.... там се шофира динамично и една гърбица веднага осира трафика.... като се вземе предвид,че някои спират,изчакват малко и тогава преминават... други пък махнали повече от една навивка на пружините и идват прекалено LOW...
За кварталите и по малките улици нека има изкуствена неравност...макар че там дупките по настилката вършат по добра работа....затова не ги и ремонтират предполагам :cheers:
Аватар
bsbs
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от bsbs »

Roshavv написа:Най-тъпо поставената гърбица до момента е на Гурко и Х.Димитър... Кой гений и е избрал мястото?????????
Аз съм против гърбици на ГЛАВНА улица.... там се шофира динамично и една гърбица веднага осира трафика.... като се вземе предвид,че някои спират,изчакват малко и тогава преминават... други пък махнали повече от една навивка на пружините и идват прекалено LOW...
За кварталите и по малките улици нека има изкуствена неравност...макар че там дупките по настилката вършат по добра работа....затова не ги и ремонтират предполагам :cheers:
Там има училище първо и второ се сещам за две произшествия завършили със смърт.
За каква динамика говориш.....скоростта е 50км.Трафика е от неправилното спиране и паркиране....не бил съгласен да има гърбици по ГЛАВНА улица :roll: Не виждам и какво и е ГЛАВНОТО на Гурко .Преди се ползваше в по-голямото време за автобусите.Сега разрешиха и колите да се движат по нея и настана хаос.Да не говори къде изместиха спирката на автобусите.......спират в/у пешеходната пътека на М.Кусев да не пречат на игралната зала(защо ли изобщо има такива зали до у-щата).....това тъпо не гърбицата.
Изображение
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
potrebitel
Начинаещ
Начинаещ
Обратна връзка:

Мнение от potrebitel »

До всички училища трябва да има.
Само да не започнат да ги правят всички пресечни улици като гърбици. Мене ми е чудно защо повдигнаха толкова Ал. Батенберг при пресечката със Столетов.
Аватар
ronaldo7
Потребител
Потребител

Мнение от ronaldo7 »

За мене най-малоумно поставената гърбица е на кръговото на стадиона.
Аватар
didka
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от didka »

То самото кръгово е малоумно-влиза се с предимство от към югоизток...
Dog drags - no tracks...
Аватар
Roshavv
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Roshavv »

ronaldo7 написа:За мене най-малоумно поставената гърбица е на кръговото на стадиона.
а да.. бях я забравил.. извинявай... там за първи път и се стреснах :) луда работа.... кой решава къде ще са...общината или КАТ.. все пак някой тряабва се подпише накрая :mafia:
nike718
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от nike718 »

ronaldo7 написа:За мене най-малоумно поставената гърбица е на кръговото на стадиона.
Сигурно за хората живеещи около стадиона им е малоумно, когато дрифтърчетата си правя кушии там посред нощ. :spank: :angry:
Аватар
Roshavv
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Roshavv »

nike718 написа:
Сигурно за хората живеещи около стадиона им е малоумно, когато дрифтърчетата си правя кушии там посред нощ. :spank: :angry:
в някоя друга държава има ли гърбица в кръговото? ....не е това начина... трябва закон.... някой да го защитава... и тогава ходи дрифти.
nike718
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от nike718 »

Roshavv написа:
nike718 написа:
в някоя друга държава има ли гърбица в кръговото? ....не е това начина... трябва закон.... някой да го защитава... и тогава ходи дрифти.
Какво трябва всички знаем, нооо..., въпросната гърбица за сега си върши работата.
Аватар
GTI driver
Потребител
Потребител

Мнение от GTI driver »

Roshavv написа:Най-тъпо поставената гърбица до момента е на Гурко и Х.Димитър... Кой гений и е избрал мястото?????????
Къде го има това освен в нашата скапана държава да изсерат гърбица като планина насред кръстовището!!!! Пълна малоумщина!!! Всеки ден минавам от там и в двата случая в час пик и няма просто такава анархия и задръствация там. Много прост народ има еййййй!!!!

Малко по на запад има пешеходна пътека точно до входа на кукления театър - според мен там трябва да е гърбицата. Сега там прелитат колите и никой не дава път на пресичащите.

И другото, пешеходците пресичат все едно са на централната алея на Аязмото - пълни неебавки, влачат се като знаят че си длъжен да ги пуснеш и изобщо даже не се оглеждат ами направо скачат на улицата - аз да не съм Супермен да спра моментално уееееее !!!!??? На кръстовищата изобщо не се съобразяват с трафик и т.н. - Напълни се града със селяндури от околните села които карат все едно са на герена у село. :angry:
Аватар
didka
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от didka »

Малко по на запад има пешеходна пътека точно до входа на кукления театър - според мен там трябва да е гърбицата. Сега там прелитат колите и никой не дава път на пресичащите.
Точно.И аз съм на това мнение,ама няма кой да ни пита.
Както има гърбица и на източния изход,на място...
Dog drags - no tracks...
Аватар
vkv
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от vkv »

Здравейте,нямаше да вземам отношение по темата,но имайки предвид отрицанията относно правилността на гърбицата на Г.Гурко и Х.Д Асенов реших да се включа в говорилнята.
Като начало да кажа,че живея на 20-тина метра от гърбицата така,че мисля мога да направя разлика от времето когато нямаше гърбица.
Разликата е ....нито едно произшествие с пешеходец.Само този факт е достатъчен според мен....Вие как мислите?
Сега да поговорим за доводите против поставянето на гърбицата,трафик,пешеходци и правила.
Правилата се определят от специализирани органи.Те решават къде и кои знаци да се поставят.Лоши или добри, правилни или не те са да се спазватНие просто не искаме да живеем по правила, а гледаме да ги заобиколим и да се правим на гяволи.В "белите" страни на запад от нас хората спазват правилата за да са добре......затова да се дава пример с други държави как е уредено движението.........Най-лошото е ,че няма контрол за спазване на правилата от водачи и пешеходци.
Къде го има това освен в нашата скапана държава да изсерат гърбица като планина насред кръстовището!!!!
Не се хващам за думата ,но гърбица насред кръстовищеняма никъде :wink:
Там приятелю скоростта е 40 км/ч....за каква динамика говориш?За пружините.......обяснението е по-горе....за правилата :D
GTI driver според мен е дал Част от отговора защо са нужни гърбиците:
Малко по на запад има пешеходна пътека точно до входа на кукления театър - според мен там трябва да е гърбицата. Сега там прелитат колите и никой не дава път на пресичащите
.Другата част ще се постарая да онагледя със снимки,но след сряда ......учениците са във ваканция.Най-важното е обаче със всякакви мерки и всякаква форми да пазим децата....за да няма "сръбна вест
"За това е тази гърбица.
Всичко това е лично мнение!Дано някой не почувства засегнат,че съм го цитирал!
Изображение
Грехота е дека при жива жена мъжо да работи.
Аватар
Roshavv
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Roshavv »

vkv ... в натоварените часове и без гърбици не може да караш с 40,а с гърбици е.....
а въпросната на Гурко е такава ТАПА и за движението по Х.Димитър ..защото е ПРЕКАЛЕНО БЛИЗО до кръстовището и който чака да пресече Гурко се надява някой да го "пусне" да мине... ама то кое е наред че те да са си по местата...
манГалитета ни на шофиране е лош... и бордюри да нареждат по шосетата бай Ганя си е бай Ганя..... :cheers:
Публикувай отговор