Лични караници между muhogon и System_error - вход свободен

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Публикувай отговор
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Референдумът в Крим - новото старо начало?!

Мнение от System_error »

Нашата история последните 20 години се пише ТОЧНО от братска Русия. Така и не скъсахме връзките с нея. Онези, които се опитаха, ги изкараха какви ли не и ги омаскариха с пропаганда. Огромна заблуда е, че ние сме творение на западния свят. Нищо подобно. 44 години ни мачкаха, а после 23 ни тровят мозъците с пропаганда, а ни управляват техни марионетки. Жал ми е да видя, че и @sawo е захапал по нея (пропагандата), въпреки че го смятам за изключително умен човек :wink: Напълно подкрепям и споделям мнението на @abc и @stivans.
Аватар
Magas
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Magas »

System_error написа:Нашата история последните 20 години се пише ТОЧНО от братска Русия. Така и не скъсахме връзките с нея. Онези, които се опитаха, ги изкараха какви ли не и ги омаскариха с пропаганда. Огромна заблуда е, че ние сме творение на западния свят. Нищо подобно. 44 години ни мачкаха, а после 23 ни тровят мозъците с пропаганда, а ни управляват техни марионетки. Жал ми е да видя, че и @sawo е захапал по нея (пропагандата), въпреки че го смятам за изключително умен човек :wink: Напълно подкрепям и споделям мнението на @abc и @stivans.
И аз съм на същото мнение колега трябва да ритнем бсп и дпс от позициите им в НС зада стане нещо значимо :angry:
Бъди такъв какъвто си
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Не е въпроса в това кой по коя свирка играе. На всички е ясно, че и Русия не са китка за мирисане. Факт е обаче, че както се изрази много правилно един коментатор за ситуацията в Украйна "като не искат да целуват ръка, сега ще целуват г*з". Изобщо не се знае дали и кога Украйна ще бъде приета в ЕС, а ако това стане, правата им далеч няма да са като на пълноправни членки, няма да са дори като нашите. Без привилегии, без свободно движение в зоната и куп други ограничения, за които когато обикновените хора разберат, ще кажат ъ?

Ако ние бяхме под контрола на Русия, нямаше да сме в ЕС, да си затворим АЕЦ-а, да подарим на НАТО и САЩ бази на наша територия и куп други антибългарски постъпки през годините. Естествено, има и руско влияние в цялата тази картинка, но далеч не са ни те виновни за това, което е станало през последните 15 години. Вина за българо-руските взаимоотношения имат нашите политици. Какво очаквате, Путин да ни гледа като писани яйца ей така, за доброто старо време? Всичко е преговори и дипломация, а ние нямаме хора за тази работа. Как искаме Русия да не ни дои, като управляващите ни са нископлатени бивши комунисти?

Основния проблем е, че хората не виждат, че ги водят за носа. Да кажем, че са се освободили от лапите на Русия - ОК. А сега какво? Веднага вадим старите парцали от затвора и ги качваме на власт, дигаме цените на каквото можем, взимаме яко заеми и започваме да чакаме едно светло бъдеще. Перфектната рецепта, само че ми звучи доста познато, а я посочете една държава "освободена" от САЩ със тези революции, която да е тръгнала напред?
Или трябва да чакаме 50-70-100 години, за да можем да се отървем от последиците на комунизма? Ние в кой век живеем? Всичко става толкова бързо, че никой няма да чака някога за следващите поколение нещо да се подобри. Или се постигат реални резултати веднага и в обозримо бъдеще или напускаш страната и отиваш да живееш другаде. Точно това се случва реално - качествения материал напуска потъващите кораби и отива на запад където е добре дошъл, а останалите балъци остават да плащат заемите и да тикат каруцата отзад напред.
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от muhogon »

admin написа:Имам приятели които живеят в Чехия и казват, че по - добре не са били. Не искат и да чуят за връщане в България. Така че ако не си живял в някоя от страните спести си коментарите. Чудно ми е защо хората бягат в Европа и Щатите, а почти никой не бяга в Русия ... разбират се че има и такива които се опитват и там да живеят, но са в пъти по малко. Практиката доказва, че никой не иска да живее и да му казват какво да прави, какво да мисли и т.н.
Май не ме четеш изобщо, или пък, като дявола евангелието...Никой не казва, че чехите не са по-добре от нас, но тука идеше реч за тях и Запада, колко е голяма разликата? Запитвал ли си се, защо внасят работници оттук, та те са доста повече като население от нас? Щото чехите също пердашат на Запад, значи, разликата е голяма, никой не би си напуснал родното място за 50-100 евро отгоре! И като говоря, че и те нямат вече почти нищо свое, имах предвид, че големите им предприятия, като една "Шкода", са чужда собственост, а доколкото все още имат свои предприятия, те работят само на ишлеме! Това ли е много добрето?
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
abc
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от abc »

Има ли значение чия точно е собствеността?
Особено пък най-големите компании са публични и собствеността им е пръсната из десетки държави.
Мултинационалните компании дават много възможности на служителите си.
Едва ли за един чех, работещ във Фолксваген (собственикът на Шкода), би бил проблем да работи, като мениджър в Германия.
Или пък да отиде мениджър в Русия.
Стига да е достатъчно добър и да има желание да се релокира.
А пък, ако е в някаква изцяло чешка фирма, ще си кибичи в държавицата цял живот, без никакви глобални възможности за кариера.

И, не, чехите не емигрират на запад.
И, дори през социализма, са били добре. Чехия е бивша австро-унгарска провинция и манталитетът им, градовете им, архитектурата им са изцяло германски.
Социализмът ги е поразвратил също, но, сгушени между Германия и Австрия, няма как да изостанат.

А, при нас, какво има?
Един бандитски бантустан на северозапад (a.k.a. Сърбия), на югоизток е Турция с мнобройно неграмотно, но дисциплинирано население, готово да работи на ишлеме рутинна работа през целия си живот и нищо друго, без да мрънка.
Над нас е Румъния, която пък е с директна връзка с централна Европа посредством цивилизована Унгария (бандитска Сърбия, за щастие, им е в периферията) и с 2.5 пъти по-голямо население от нас, т.е. 2.5 пъти по-голям пазар и повече потенциални работници.

Географското ни положение е ужасно.
При тези обстоятелства, всеки нормален инвеститор би избрал или Унгария за някакво малко по-технологично производство, или Турция - за ишлемета, чак след това идва Румъния, едва чак след това сме ние България.
Престъпната Сърбия ни е главната пречка за нормалната комуникация с цивилизования свят.
На инвеститорите не им се рискува да минават постоянно през държава, пълна с бандитско-шовинистични свинчуги.
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от muhogon »

Има ли значение чия точно е собствеността?
Особено пък най-големите компании са публични и собствеността им е пръсната из десетки държави.
Ха, чуваш ли се какви ги пишеш? Как да няма значение, нали затова е цялата битка, така се пръкнаха и нашенските олигарси, заграбвайки държавна, общонародна собственост! Има огромно значение, ключово даже. Като оставят един народ без собственост, даже и без жилища, както правят опити, могат лесно да го манипулират, да ги направят роби! Това стана у нас, и не само у нас. Неолибералните "ценности" са много далеч от истинските такива! Да се въздигат в култ парите, да се стремиш към печалба на всяка цена, дори и на гърба на другите, да налагаш "толерантност" към извратеностите - хомопаради, трети пол, първи и втори "родител", това ли искаме? Знаеш ли колко хора са извън "борда" на здравното и социалното осигуряване? И тия мулти национални компании са толкова "публични", колкото ЦРУ или КГБ навремето! Набутани в некви офшорки, дето никой не знае истинския притежател на акциите!

А иначе, за да приключа темата за Крим - Русия направи най-простото и логично нещо, върна си територия, която беше преотстъпена по кефа на един бивш вожд, без да е скрепено с международно подписан договор. Тъй че, няма защо американци и други западни третополовци да реват на умряло, тя не е нападнала никого извън границите си! За разлика от британците, които от векове държат Северна Ирландия, без да е тяхна, или пък САЩ - да върнат Калифорния и Ню Мексико на законния им собственик - Мексико!
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
abc
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от abc »

Вземи посети сайта на Франкфурската фондова борса, Токийската фондова борса, Лондонската борса, Ню-Йорската фондова борса, НАСДАГ и обърни внимание какъв огромен % от всекидневните продукти, които ползваш, са произведени/търгувани именно от компании, листвани на тези 5 най-големи в света фондови борси.

През офшорки минават обаче доста от руските компании, включая Лукойл.

Свободата през социализма, за която опяваш, е свободата на посредствения живот.
По-добре да живееш на по-високо ниво, макар и малко по-несигурно, за да имаш стимул да се развиваш.

Толерантността ще дойде и в България, ако щеш и силово. Стига вече с този посредствен балкански манталитет, налагат от столетия от тесногръдие и религиозни догми, и довършен от комунизма.
В Бостън, например, глобавят родителите с по 1000 долара, отказващи да дават децата си в училищните часове по толерантност.
След определено критично количество 'ожилени' родители, отказите са заклонили към 0. :lol:
Такива училищни програми и такива солени глоби разбира се са крайно нужни и по нашите географски ширини.
Да видим дали на бай ти Ганьо нетолерантността му е по-ценна от кесията.

Ясно е, че чугунените глави на хора на средна и напреднала възраст трудно ще се поддадат на превъзпание.
Но, поне младите поколения да придобият един нормален манталитет.
Последно промяна от abc на Пет Мар 28, 2014 19:38 pm, променено общо 1 път.
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

:cheers: Мнооооого добре го каза. Евала. Заставам зад всяка една дума, точка и запетайка! :cheers:
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от muhogon »

Има си хас, да не застанеш зад собствените си писаници, той стилът ти те издава!

А иначе, големи логики вадиш, направо от магическия ръкав...Той социализма бил лош, ама видиш ли, тия щели да ни наложат еди-кое си, силово! Е па, къде е тогава голямата им разлика, на социализма, и неолиберастията? Че при първото те биеха безплатно, пък сега хем ще те бият, хем ще си плащаш даже, това ли е? На туй ли му викаш свобода, да ти налагат силово, да бъдеш "толерантен", към извратенящината? Ако ти си им поклонник, на гореизброените извратености, то си е твой проблем, явно, сам ставаш извратеняк, току-виж, утре и в преброяването се пишеш от "третия" пол! Пиши се, твоя си работа, но не проповядвай по тоя начин! И нищо и никой не може да наложи насила на хората да станат "толерантни" към извратеностите!
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

http://www.ndt1.com/article.php/20140325204049133
Ето интересен материал събран от различни места за политиката на Путин :) Може и да изглежда като пропаганда и в известна степен да е, но цифрите в началото са проверими факти.
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

muhogon написа:Има си хас, да не застанеш зад собствените си писаници, той стилът ти те издава!

А иначе, големи логики вадиш, направо от магическия ръкав...Той социализма бил лош, ама видиш ли, тия щели да ни наложат еди-кое си, силово! Е па, къде е тогава голямата им разлика, на социализма, и неолиберастията? Че при първото те биеха безплатно, пък сега хем ще те бият, хем ще си плащаш даже, това ли е? На туй ли му викаш свобода, да ти налагат силово, да бъдеш "толерантен", към извратенящината? Ако ти си им поклонник, на гореизброените извратености, то си е твой проблем, явно, сам ставаш извратеняк, току-виж, утре и в преброяването се пишеш от "третия" пол! Пиши се, твоя си работа, но не проповядвай по тоя начин! И нищо и никой не може да наложи насила на хората да станат "толерантни" към извратеностите!
Заради ей такива гъзове като теб и didka бях се зарекал да не пиша повече в тоя форум, ма нейсе. През деня "здрасти" не ми казваш като те поздравя, ама тук си много приказлив... Как така реши, че пиша и сам си отговарям :lol:

Не мисля да влизам в спор с теб по която и да е тема. Ти си човек, който не се концентрира върху аргументите, а точно по тролски търсиш дума или трошица, по която да се захванеш и да отклониш всичко в друга посока. Мерси. Тоя филм вече съм го играл. Още помня как ме изкара пиян шофьор, който гази малки деца. :mafia: С темерути не ми се занимава.
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от muhogon »

Заради ей такива гъзове като теб и didka бях се зарекал да не пиша повече в тоя форум, ма нейсе. През деня "здрасти" не ми казваш като те поздравя, ама тук си много приказлив... Как така реши, че пиша и сам си отговарям :lol:

Не мисля да влизам в спор с теб по която и да е тема. Ти си човек, който не се концентрира върху аргументите, а точно по тролски търсиш дума или трошица, по която да се захванеш и да отклониш всичко в друга посока. Мерси. Тоя филм вече съм го играл. Още помня как ме изкара пиян шофьор, който гази малки деца. :mafia: С темерути не ми се занимава.
Значи, решил си да спреш да пишеш, и за всеки случай, се пускаш под други никове, и си пускаш автопоздравления, тъй ли стана :D ? Е какво пък, харесва ми, че пробваш нови методи, ама нещо не можеш да избягаш от себе си, както ти казах, по стила, и още някои неща те разпознавам! Кои, няма да кажа, трябва да мога и за в бъдеще да те разконспирирам :mafia:

А иначе, най-вероятно не съм те чул, когато си поздравявал, не съм от тия, дето ще извръщат глава, независимо какво е било преди. Който ме познава, знае, че не съм злопаметен, и гледам да става весело, когато, и както може! А и, как няма да поздравявам несбъднатия си бивш "шеф", кой съм аз :mrgreen: Колкото до оная случка с пешеходната пътека, не мисля, че съм казал за пиянство, може да съм предположил, но това е друго! Ама като ще си припомняме греховете, май ти беше тоя, дето отиде да докладваш за фигурите, при все, че нямаше нищо вярно, и че изобщо не ти влизаше в работата, нали? Или това за тебе е висша форма на колегиалност?
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Tочно аз бях за фигурите, много добре си разбрал, но пък и аз само предположих. Нищо конкретно не съм казвал. Бъди щастлив, че с малко се размина и то благодарение на мен, щото и аз не съм злопаметен. Не съм от поколението, което е свикнало да гледа как всеки краде и си трае и отива на работа за да изкара нещо странично. Точно заради ей тва поколение с изкривен манталитет не можем да издрапаме от блатото.
Тва с поздравяването е ежедневно, ама явно не ти отърва да ме чуеш. Ходиш като призрак покрай мен и се изнизваш като пръдня... Дръж се мъжката, че от понеделник съм целодневно при теб :haha: Както винаги се оказвам прав в предричанията си. Що не слушаш кво ти пее радиото :mafia: Ако спреш с простотиите и аз ще обърна тона (както знаеш, бързо ми минава и лошо не пазя)...

PS: Все пак не съм аз този, който беше гонен 10 пъти от тоя форум, чак в блогове писа да оплюва него, потребителите и екипа му и пак в него си наврян. Даже ме мислеше за един човек с админа по едно време, сякаш. Може да питаш някой от модераторите за никовете и IP-тата ми, да разбереш, че не си отговарям сам. И сам знаеш че не си прав, ама много обичаш да дразниш. В кръвта ти е. Дръж се малко подобаващо на възрастта ти. Отдавна не си на 14. Вярно е, че имаш голям (даже огромен) напредък в държанието си и начина на водене на спор, ама пак отиваш да се изтърваш на моменти. Дано не се върнеш към старото си амплоа, че за вълка и кожата, нали знаеш...

Ако не беше самогъзието на няколко редовно пишещи тук, в тая тема би се получил добър спор, че има много за казване ама нейсе...
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от muhogon »

System_error написа:Tочно аз бях за фигурите, много добре си разбрал, но пък и аз само предположих. Нищо конкретно не съм казвал. Бъди щастлив, че с малко се размина и то благодарение на мен, щото и аз не съм злопаметен. Не съм от поколението, което е свикнало да гледа как всеки краде и си трае и отива на работа за да изкара нещо странично. Точно заради ей тва поколение с изкривен манталитет не можем да издрапаме от блатото.
Тва с поздравяването е ежедневно, ама явно не ти отърва да ме чуеш. Ходиш като призрак покрай мен и се изнизваш като пръдня... Дръж се мъжката, че от понеделник съм целодневно при теб :haha: Както винаги се оказвам прав в предричанията си. Що не слушаш кво ти пее радиото :mafia: Ако спреш с простотиите и аз ще обърна тона (както знаеш, бързо ми минава и лошо не пазя)...

PS: Все пак не съм аз този, който беше гонен 10 пъти от тоя форум, чак в блогове писа да оплюва него, потребителите и екипа му и пак в него си наврян. Даже ме мислеше за един човек с админа по едно време, сякаш. Може да питаш някой от модераторите за никовете и IP-тата ми, да разбереш, че не си отговарям сам. И сам знаеш че не си прав, ама много обичаш да дразниш. В кръвта ти е. Дръж се малко подобаващо на възрастта ти. Отдавна не си на 14. Вярно е, че имаш голям (даже огромен) напредък в държанието си и начина на водене на спор, ама пак отиваш да се изтърваш на моменти. Дано не се върнеш към старото си амплоа, че за вълка и кожата, нали знаеш...

Ако не беше самогъзието на няколко редовно пишещи тук, в тая тема би се получил добър спор, че има много за казване ама нейсе...
Е, то не беше нужно да съм Шерлок Холмс, за да се досетя, кой ме топи. Ама ако беше си дал зор да поразпиташ, щеше да разбереш, че никога не съм крил тия фигури, дори напротив, всички хора в склада имат вече от тях, или съм им взел пари, това ли каза тогава? Както сам каза, от различни поколения сме, и за мен не всичко е печалба, даже навремето имаше човек, който ми казваше - ако знаеш колко частпроми съм направил, и ако ми ги плащаха, да съм забогатял...Е, и аз съм направил много услуги, и както виждаш, не съм милионер! Също така, ако се беше замислил малко, как бих могъл да тръгна да ги правя нелегално, 10 души накръст сме, всеки те вижда във всеки един момент, какво правиш! А как бих вземал материала, да го крада от склада ли? Че то за една окомплектовка ми е нужно поне 2 метра фи 30, и половин метър фи 40, как ще стане това? Според мен, постъпката ти може да се характеризира по само един начин, както се казваше навремето - доносничене! Защото си го направил съвсем умишлено, с цел да ми навредиш, и то за какво - щото сме се карали във форум в интернет?! Прекалено пренасяш виртуалния в реалния живот, без да усещаш, че се прекрачва граница, която не бива да бъде прекрачвана! И вярвай ми, нямаше с какво да се разминавам, ако смяташ, че всеки разсъждава като тебе, дълбоко грешиш! Причината, за да не издрапваме, не е в манталитет като моя, а в такъв като твоя, нагаждане, липса на всякаква солидарност и самоопределение! Тогава разбрах, че ти не си виновен, просто дотам ти стига акъла!

За другите ти никове, не се прави на абдал, много добре знам, че имаш достъп до нета и от други места, та да пробутваш че са различни айпита!

Е, щом от понеделник си при мен, няма лошо, само не знам, къде е това, в София ли? :D Заповядай, даже ще те препоръчам горещо, обещавам, ама да знаеш, че там са бамбашка хора, такива номера няма да минават!

И си прав за едно, вече не съм на 14, на 15 съм, скоро ги направих :haha:

И накрая, един личен въпрос, можеш да не отговаряш, ако не искаш! Като закрихте старата фирма, ми казаха, че сте се подписали, че тя няма задължения към вас, при все, че не всичко е било платено, така ли е? Две години по-късно, всичко оттогава изчистено ли е?
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Да бе, за тва ли обявата беше: Продавам неръждаеми фигури за шах :lol: :lol: Как ги продаваш без пари бе, пич? :haha:

PS: Нищо не съм подписвал, ама не знам теб кво те касае тва? Ако знаеше как се обявява несъстоятелност, щеше да знаеш кво се подписва и кво не. И въпреки тва, след фалита на "оня" човек, е продължавал да ми дава пари и все още твърди че смята да ми се разплати (ти за жалост няма да попаднеш в ситуация, в която си важен за някой и той се опитва да запази доверието ти :haha: )

Естествено, че ще те изтропам на шефа. Крадеш ръката, от която излиза моята заплата. За къв се мислиш? Аз не спа и се убивам от работа, за да просперира фирмата и да има работа и заплати, а на теб не само че не ти дреме на оная работа, ами и крадеш, бе пич. Морал от крадец и тарикат не ща!
Публикувай отговор