Джип блъсна и уби 4-годишно дете на пътя в Стара Загора,

Всичко свързано с град Стара Загора.
evrorom
Новак
Новак

Re: Джип блъсна и уби 4-годишно дете на пътя в Стара Загора,

Мнение от evrorom »

bsbs написа: Плащайки данъци не ти позволява да не спазваш законите и наредбите.Това,че нямаш време...си е твой проблем,но да страдат невинни заради това.....редно ли е според теб?
Дървеняк, философствай някъде другаде.
Ти ако искаш ходи пеш, само не давай наклон на *** на другите.

А и темата е за трагетията, не да ти четем комунистическите възгледи.
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

ФЕРАРИСТ написа:Загражденията там в никакъв случай не са решение, дори бих казал че категорично не трябва да ги има......
Просто вместо куките да стоят на разни ненужни места и да правят гуша, трябва да стоят точно на места който са опасни......
Макар че то тва вече си е и до манталитет.......
System_error написа:За това половината пешеходна трябваше да стане паркинг, както е и маркирана в момента, ограден от всички страни.,
Сигурен си че това е удачно? - да е оградено от всички страни?????
Говоря за ограждане на половината платно северно на самото училище. Точно там, където е маркирано като паркинг. Слагат се едни решетки и хем остава място за пешеходци (нищо че там хора вече няма), хем ще си имаме паркинг. И удобно и пари аз общината и на никой не пречи. Такива паркинги съм виждал в Пловдив и са перфектни. Така ще се избегне бутането на всякви идиоти в малките улички и реши един важен проблем.
Аватар
bsbs
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от bsbs »

evrorom написа:
bsbs написа: Плащайки данъци не ти позволява да не спазваш законите и наредбите.Това,че нямаш време...си е твой проблем,но да страдат невинни заради това.....редно ли е според теб?
Дървеняк, философствай някъде другаде.
Ти ако искаш ходи пеш, само не давай наклон на *** на другите.

А и темата е за трагетията, не да ти четем комунистическите възгледи.
"evrorom" не виждам с какво съм засегнал някого в темата....особено теб,че да ме обиждаш.Трябваше днес да си на мястото на трагедията за да разбереш "философията"ми.Трябваше да чуеш децата какво скандираха.Не се ли срамуваш , да политизираш такава трагедия?
Темата ....знам за какво е......аз я пуснах.За възгледите ми си далеч от истината.Виновника за трагедията също е мислел по този начин.....всичко е разрешено.
Много е лесно да обидиш някого....даже и да не го познаваш.
Спи спокойно и се моли да няма такива трагични новини.
Искрени съболезнования за Паoло.RIP
Изображение
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
abc
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от abc »

paco написа:
bsbs написа:какво пречи да вземеш дето си от ясла,детска градина или у-ще без кола,без да пречиш на другите .Какво пречи да спазваме закона и наредбите?
ами пречи ми имам кола, плащам данъци, нямам време искам да живея нормално държавата да помисли за мен че не живея в 19 век а в 21 където живота е динамичен и е нормално едно сем.. да има по 2 коли
И после ревете, че ви били ниски заплатите.
Това, като редовния номер с просеща циганка, пуфтяща цигари.

Относно Васил Левски, почти сигурно ще го заградят здраво от всички страни и повече кола няма да прехвръкне покрай училището.
Районът пък точно около Васил Левски е доста добре осигурен транспортно, така че децата трябва да се придвижват с градски транспорт, а не родителите им да се бутат с коли в пешеходен район и да стават такива зулуми.
Аватар
Princo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Princo »

Целият град да заградим с бариери ? Или най-добре въобще без коли ? Тогава ще се избием направо с ръце от омраза ... Разберете,че общината не е виновна.Не може да ни зачислят на всеки по един общински съветник,че да ни казва кое е правилно и кое е грешно.Виновен е абсолютно шофъора,защото е дал газ дори при такава маневра,поне така ми каза майка ми,която в този момент е минавала от там,донякъде за мен са виновни и родителите,защото там се знае,че тая маневра се прави от всеки 2-ри.Всеки който има дете знае,че понякога се откъсват и хукват на нейде.Не можеш да го държиш постоянно до теб.И не ми обеснявайте за културата на шофъорите,защото минавам до Венецията всеки ден с колата и въпреки,че направиха тротоара там с колчета,пешеходците ходят като богове по пътя и най-вече майки с колички.5 пъти се провиквам ИМА ТРОТОАР,не да се заяждам,а да не ги цапне някой,отсреща отговора е идиот ... И в този случай ли е виновна общината ? Старозагорци имаме някакъв лош навик изграден,да си ходим по пътните платна вместо тротоарите.Като ми идват гости от други градове са ми го споделяли.Вие вика си ходите като царе тука по пътя.Нелепа история просто и миг невнимание.Каквото и да напишем няма да върнем детенцето,колкото и да драскаме по форумите и фб,колкото и да обвиняваме еди кой си.Справедливо наказание за шофъора и това е ...
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ... :)
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Princo написа:Целият град да заградим с бариери ? Или най-добре въобще без коли ? Тогава ще се избием направо с ръце от омраза ... Разберете,че общината не е виновна.Не може да ни зачислят на всеки по един общински съветник,че да ни казва кое е правилно и кое е грешно.Виновен е абсолютно шофъора,защото е дал газ дори при такава маневра,поне така ми каза майка ми,която в този момент е минавала от там,донякъде за мен са виновни и родителите,защото там се знае,че тая маневра се прави от всеки 2-ри.Всеки който има дете знае,че понякога се откъсват и хукват на нейде.Не можеш да го държиш постоянно до теб.И не ми обеснявайте за културата на шофъорите,защото минавам до Венецията всеки ден с колата и въпреки,че направиха тротоара там с колчета,пешеходците ходят като богове по пътя и най-вече майки с колички.5 пъти се провиквам ИМА ТРОТОАР,не да се заяждам,а да не ги цапне някой,отсреща отговора е идиот ... И в този случай ли е виновна общината ? Старозагорци имаме някакъв лош навик изграден,да си ходим по пътните платна вместо тротоарите.Като ми идват гости от други градове са ми го споделяли.Вие вика си ходите като царе тука по пътя.Нелепа история просто и миг невнимание.Каквото и да напишем няма да върнем детенцето,колкото и да драскаме по форумите и фб,колкото и да обвиняваме еди кой си.Справедливо наказание за шофъора и това е ...
Съгласен съм с теб. Многото гърбици си свършиха работата и научиха шофьорите да дават предимство на пешеходците. Те обаче за жалост свикнаха, че ги пазят и започнаха да неглижират бдителността си и да ходят като свещени крави по шосетата. (Това естествено не оправдава идиотите, които не внимават в тесни улички пълни с деца и маневрират в пешеходната зона. ЛИНЧ за тях!) Относно ходенето с градски транспорт - напълно несъгласен. Аз живея в малкия Железник и въпреки това не съм ползвал градски транспорт от 10-на години. Когато ми се е налагало съм слизал и съм се връщал пеша до града. Мен самия ме е гнус да се наблъскам в нашите автобуси, камо ли да кача някое от децата в тях в пиков час. Още повече пък малки деца, да се блъскат между смърдящи бабета и несъобразителни възрастни. НЕ! Мерси. Имам си кола, ще си ги водя и взимам с колата, докато не станат достатъчно големи да си ходят сами с колелета (както аз навремето)!!! Разстоянията са големи, транспорта ни не ме кефи и моя избор е такъв. Ако някой живее в центъра и всичко му е на 50 метра, предполагам няма да разбере остротата ми.
abc
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от abc »

Да, пешеходците също са за бой нерядко. Особено, като изскачат рязко по улиците, без да се оглеждат.
Но това се отнася за хора над 18 години. За непълнолетни, нерде пък за 4-годишно дете, това абсолютно не важи и те са с предимство отвсякъде при всяка ситуация. Трябва да се кара бавно и да се оглеждаш внимателно, иначе забрави.

Относно траспортът в Стара Загора - автобусите може да не са нови, но със сигурност са чисти. Не виждам проблем с тях.
Тролеите, особено пък новите, са още по-добре.
Васил Левски е на такова място, че оттам минават сигурно 30 линии на градския транспорт, едва ли има по-добре транспортно осигурено училище в целия град.
+това децата са само половината ден в училище. Едва ли за всеки родител е удобно да излиза по обед да го води/взема от училище.
Така, че по-добре да свикват от малки да се прибират сами.

И, разбира се, че разстоянията в града са големи. Затова и предлагам да се движат с градския транспорт, а не да ходят пеша.
Още повече пък, качвайки се от крайни квартали, почти винаги можеш да седнеш, така че колко е претъпкан рейсът/тролеят не те грее кой знае колко.
Има си и специални карти за учениците и студентите, така че не е и скъпо, да не кажа, че и е евтин транспортът.
Най-добре е да се придвижват с колело, както е масово в Германия и други страни от западна Европа, но не знам доколко е безопасно това, особено пък за деца-ученици, предвид, че велоалеите не са много, като бройка.
Аватар
ФЕРАРИСТ
Начинаещ
Начинаещ
Обратна връзка:

Мнение от ФЕРАРИСТ »

Неска случайно при нас мина некъв дето живеел в блока над магазините отсреща и коментираме случая......и той пищи че навсякъде трябвало да сложат колчета и да не може кола да припари в пешеходната.......питам го ако пламне апартамента под неговия и пожарната не може да влезе щото някой като него е дал тоя акъл той дали ще е доволен......ми линейка ако трябва да влезе.......клепа и гледа мъдро.......ми да оставели едно място откъдето да се минавало........и кво.....ако народа е прост и от там ще минава......
Просто тоя с жипа си е виновен сам, с такива като него оправията е трудна....
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

abc написа: Така, че по-добре да свикват от малки да се прибират сами.
A какво казва закона за оставянето на деца под 12 години без надзор??? А?

От друга страна, с каква смелост да си оставя детето, което ще е първокласник наесен да се разхожда само по улиците?

На приказки е лесно. Още повече, когато полемиката е на чужд гръб
ФЕРАРИСТ написа:Неска случайно при нас мина некъв дето живеел в блока над магазините отсреща и коментираме случая......и той пищи че навсякъде трябвало да сложат колчета и да не може кола да припари в пешеходната.......питам го ако пламне апартамента под неговия и пожарната не може да влезе щото някой като него е дал тоя акъл той дали ще е доволен......ми линейка ако трябва да влезе.......клепа и гледа мъдро.......ми да оставели едно място откъдето да се минавало........и кво.....ако народа е прост и от там ще минава......
Просто тоя с жипа си е виновен сам, с такива като него оправията е трудна....
За това е по-добре да са с кашпи като сега, за да могат за 2 секунди да се преместят.
abc
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от abc »

Ами за тази цел има баби. :)
Аз още на 6 години бях обиколил целия град и то с тролеите. Така, че на 7 вече трябва да хуква из България. :grin2:
Между 1-ви и 4-ти клас пък съм пътувал поне 100 пъти с влак, в повечето от случаи сам.

Една моя съседка пък бягала, като ученичка, в чужбина, и то десетки пъти. :grin2:
Нищо не ѝ е станало - има риск, разбира, се но притеснението на родителите е десетки пъти по-голямо от някаква 1%-вероятна реална опасност.
Както пък в случая - детето е било пред тях и пак не са го спасили.
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Едно време беше друго. Сега рискуваш както здравето на детето, така и проблеми със социалните.

Бабите и двете работят. Някой друга мъдра идея? Явно нямаш деца, щом разсъждаваш за тях толкова повърхностно.

PS: Имам приятел, който заедно с жена си е от Свищовско. На него кви баби да му измислим?
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Лоша трагедия, няма място за коли в пешеходна зона. Щом като хората не се научават и решават "Ей тука ща мина на бързо", тогава съм ЗА поставянето на ограничения.
"There is no 'patch' for stupidity."
abc
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от abc »

Чак пък едно време, хич не е далечно минало - говоря за 90-те и 2000-години.
Честно казано не разбирам родители, които държат децата си под подхуплак, пък като станат на 20 години ги поизхвърлят в чужбина, доста често и завинаги.
Ако едно дете има желание от малко да опознава света, не виждам причина да му се пречи.
За едно дете е важно само да се учи, пък каква му е дисциплината е маловажно.
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

abc написа:Чак пък едно време, хич не е далечно минало - говоря за 90-те и 2000-години.
Честно казано не разбирам родители, които държат децата си под подхуплак, пък като станат на 20 години ги поизхвърлят в чужбина, доста често и завинаги.
Ако едно дете има желание от малко да опознава света, не виждам причина да му се пречи.
За едно дете е важно само да се учи, пък каква му е дисциплината е маловажно.
Опознаването на света и развитието няма ама нииищо общо. Сам виждаш колко арогантно е станало обществото ни. С каква смелост ще пуснеш малко дете да щъка само из град пълен с темерути. Пак да напомня - не говоря за деца над 12 години, а за първокласници!!! Напомням също и за закона и социалните, които незнайно защо пропускаш във всеки мой пост.
За какъв похлупак и ограничение ми говориш за деца, които още не могат да четат и смятат !?!?!
Аватар
bsbs
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от bsbs »

Изображение
Цървула си е цървул.Кой попита тоя цървул какво прави до кашпите при знак спирането и паркирането забранено?
Прав е System_error....обществото ни, не само е арогантно,но и деградирало от всякъде.
Изображение
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
Публикувай отговор