За или против 30 км/ч. в града?

Всичко свързано с град Стара Загора.
nenoneno
Потребител
Потребител

Re: За или против 30 км/ч. в града?

Мнение от nenoneno »

Глупости са това... 30 км/ч, беззакония и тук-там заяждания с различно мислещите. Все след като стане нещо неприятно и изникват такива теми. Не преди. И все с някоя друга държава да се сравняваме. Ми те цъфтят и връзват сигурно в Германията.
Всеки ден съм на пътя и всеки ден е едно и също - сутрин от светофара на Била на руския пазар до ДНА е такава борба да минеш дето никъде я няма. Спят и карат, спят и ходят, речеш на някой да дадеш път - той възможно най-бавно и нагло ходи, другия мигачи не ползва, третия свири та се къса да му дадат път да се нареди най-отпред на червен светофар... мога цял ден да изброявам какво се случва в ТОЗИ град.
И сега дай да тръгнем с 30км/ч , че да се оправим... ако не стане - почваме да ги бутаме, вместо да ги караме.
Точността гарантира единствено, че ще направиш грешката си навреме.
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
emilio24
Потребител
Потребител

Мнение от emilio24 »

Колко от вас бяха на протеста за не правилно паркираните мпс-а в града?
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

30 км/ч е само за жилищните квартали, които в Стара Загора нямаме т.е. не са така обособени като жилишни райони. За разлика от Зора и Железник ама в Зора да караш с повече от 30 км/ч рискуваш на втората дупка да чакаш пътна помощ. За протеста аз не ходих, тъй като бях извън града, но ми се искаше да отида. С това ограничение няма да опрвим манталитета на хората и да ги накараме да мислят повече, а не да бъдът all inclusive туристи, а и пешеходците са си за глобички, няма какво да се лъжем.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
ФЕРАРИСТ
Начинаещ
Начинаещ
Обратна връзка:

Мнение от ФЕРАРИСТ »

30 е повече от глупаво, още по глупаво е да се въвеждат закони и правила който никой няма да си дава зор да спазва - така се създава навика че е пълно със правила дето може и да се подминат и вече става система.....
Скороста не е проблема.....
nenoneno
Потребител
Потребител

Мнение от nenoneno »

Има и една друга подробност - повечето от пишещите тука се познаваме, смея да твърдя все хора които и живеят и карат разумно. Няма как мнението на малкото пишещи тук да се сложи под знаменател "всички жители на Стара Загора", пък и не виждам някой с нещо да е виновен или да е допринесъл да се случват инциденти по пътищата в града.
Това , че имаме различни мнения не ни прави задължително нарушители или привърженици на пътните произшествия.
Лично аз нямам нищо напротив от време на време да се появява някой Дон Кихот да бори мелниците, ама не и да ме изкарва виновен защото аз не мисля като него.
Точността гарантира единствено, че ще направиш грешката си навреме.
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от muhogon »

На практика, в централните части на града, и да искаш, не можеш да караш с повече от 30, освен посреднощ, тъй че, за мен това ограничение е популизъм!
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
Аватар
stivans
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от stivans »

Нови правила и закони трябва да се въвеждат ,когато старите не вършат работа.При условие,че не сме видели ефективноста на старите правила(понеже те не се спазват),защо трябва да се въвеждат нови,който също няма да се спазват.Основните проблеми в България не идват от законите ,а от тяхното прилагане.Например пътен знак с който никой не се съобразява.Ако сложим 10 знака един върху друг,ефекта ще е същия,но ще сме похарчили 10 пъти повече средства за тоя дето духа.Промяната на закон който така или иначе не се спазва,си е чиста загуба на време и пари.Първо нека всички започнат да спазват съществуващите правила,и ако няма ефект тогава да ги променяме.
Стара Загора
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Няма ли контрол, файда никва. А, някой германец посмее да наруши закона. Няма да е само манталитета му това което ще го спре, ами и знанието, че веднага ще бъде хванат и глобен яката. Няма ли контрол, файда от закони. Живеем в анархия.
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от muhogon »

Живеем в анархия.
По-вярното е - живеем в Еврогейски съюз.
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

muhogon написа:
Живеем в анархия.
По-вярното е - живеем в Еврогейски съюз.
Ахахахах. Де да беше съвсем вярно. При европейците никой не може и да си помисли да прави глупости. Тук обаче имаме насадена неприязън към закони и правила. Големия брат 120 години, преди тва 500 от южните съседи и те така. Ако бяхме като евро-гейовете, нямаше да сме такива лайна в лайна....
Аватар
deja-vu
Потребител
Потребител

Мнение от deja-vu »

Трагедията е, че в България живеем Българи, и за нас законите са по-скоро предизвикателство, отколкото ограничение.
Ако Германия беше спечелила войната, Хитлер да беше прочистил нацията (на изборите не гласувах) и да се бяхме научили като тях а си пазим ценностите, традициите, да сме националисти и да милеем за ближния, нямаше да сме затънали ТОЛКОВА! Безхаберието и тарикатлъка ни дърпат надолу в тези времена.
Mobile: 0886922229
-=deja-vu=-
Аватар
Roshavv
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Roshavv »

emilio24 написа:А ти Princo вместо да казваш кое е глупост и кое не ,кажи какво и как правиш с беззаконието ?
Едва ли е негова работа да прави каквото и да било с беззаконието. :heat: Има институции които трябва те да правят нещо..... а това че не правят нищо не означава всеки да започва да въдворява ред.Не че и това няма да стане... и през това ще минем.... а след 50-тина годинки може малко да сме по човечни по улиците, но трябва едно две поколения да си идат....

а това 30км/ч е по скоро за кварталите,то там и без това не може кой знае колко бързо.... :cheers:
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от System_error »

Лошото е, че има някви пичлемета, които се опитват и хич не им щрака какво могат да направят.
Аватар
Princo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Princo »

emilio24 написа:А ти Princo вместо да казваш кое е глупост и кое не ,кажи какво и как правиш с беззаконието ?
Когато нещо ме засяга пряко,мисля че имам парвото да кажа дали е глупаво или не.Конкретно ограничаването на скоростта ме засяга доста ! Да намалим скоростта,искам да ми обясниш,конкретно с този случай каква е връзката със скоростта ?!
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ... :)
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Привет на всички от слънчевото черноморие. Последните ми впечатления от беззаконието са следните: Пътувам към Бургас от Равда и пътя широк хубав ,но са решили да сложат някви ограничения 50-60 и аз си ги спазвам, но едно бяло Х5 ме изпреварва яко и отпрашва, викам си " Е аз да не съм будала" и си го настигам и си карам след него. Еми до Бургас не спази нито едно ограничение...а аз защо да ги спазвам. Та такива ми ти работи в родната татковина. Като си карате е естествено да гледате как се държат и другите участници, а е нормално и да подражавате на успелите в живота ..за да успеете и вие. Няма да гледам какво правят някакви скъсаняци с жигулки и опелчета, а ще гледам намазаните возила. Това е моето верую, останалото си е ваше виждане.
Popopopopo
Публикувай отговор