Да бъдем по-толерантни зад волана

Всичко свързано с град Стара Загора.
Публикувай отговор
emilio24
Потребител
Потребител

Да бъдем по-толерантни зад волана

Мнение от emilio24 »

Качвайки се в колите си забравяме ,че,когато слезем от тях ние ставаме пешеходци,като всички останали.На скоро видях,как един не млад шофьор едва не премина през краката на пресичаща пешеходка при все,че тя си беше баш на пешеходна пътека и то от типа на онова животно от Африка,а нашия човек с колата правеше и завой което още веднъж само по себе си го задължаваше да спре и т.н.Уви това не се случи.Какво да говорим,когато излезем неволно на пътя ,понеже пак ние,баш шофьорите сме забравили да им оставим метър и половина път върху тротоара и как същите тези шофьори после роптаят,че сме ходили по улицата ,а не ....?!Е нека не бъдем лекетата ,който по-голяма част от нас са,когато забравят ,че спирането пред пешеходна пътека може да става на не по-малко на 5 метра пред нея,камо ли върху нея и ,когато следващият път сме без колите си могъщи и си проправяме път през барикади от коли и играейки на криеница зад поредния спрял неправилно си спомним ,кой сме . :!:
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Re: Да бъдем по-толерантни зад волана

Мнение от admin »

+1
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Така е, ама все повече вземам да се обезверявам, че тоя народ може да си промени манталитета.
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

Не знам до толерантност ли е, до култура и елементарно възпитание, или си е най-вече и до интелект...знае ли човек, може и да е комбинация от всичко. И още нещо. :mrgreen:

Какво ми прави впечатление на мен, когато се движа по пътищата и улиците на милата родина:
С автомобил-да, има много неориентирани както пешеходци тъй и водачи на МПС. Аз да карам зад някой, който коректно ще си подаде светлинен сигнал, че ще завива-е това е вече рядкост, нали. Педалчета в лъскави колици, но им се свидят стотинките за "ламБичката на мигача", или пък от тежкарлък-но стои говедото на светофара, светва зелено, тръгва да завива и със завиването включва и мигача. Е, мерси!

Пешеходци, които вървят по платното, но не защото няма място от паркирали коли по тротоарите, ами така, за сянчица, примерно-масово!

Извод за мен съм си направил, и професора много добре е обобщил впрочем, СПАЗВАМ ПРАВИЛАТА и винаги внимавам за тъпаците на пътя. Щото иначе каква ползата да си говорим само, ако и ние като тъпаци се държим.
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Не знам защо забелязваш само "педалчетата в лъскави колици". Процента от тях и от тези с бараки на 300 години е един и същ, когато стане въпрос за идиотско каране и безхаберие. Аз на такива им свиря яката и ги нареждам до девето коляно. Хич не ми пука в трошка за 300 лева ли е или в лимузина за 300 000.
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

Наблюдават се всякакви катили, естествено, но споменувам мамините момченца именно щот са най-нагли. Нали, купили му колица, купили му и книжчица и то тръгнало с една кифла-чалгаджийка и "глей ся колко съм печен"...
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
emilio24
Потребител
Потребител

Мнение от emilio24 »

Ето , че не мина много време и живота отново взе своя дан.Ако и сега след смърта на това дете не се замислим и си кажем: За къде бързаме,то друг път едва ли ще е нужно.
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Koфти батки, мноо кофти. Тръгнах за морето, но още ми държи влага културата на немците, датчаните, норвежците и австрийците. Тука наще батки не дават мигачи изобщо...само гледам едно Порше кайен ме изпреварва и дава мигач, викам си къв е тоо луд батка с жип, а той бил руснак...хехе стана ми смешно, наще с кайените не дават мигачи, а даже 50% от возилата по магистралата не си бяха пуснали светлините. :heat:
Изобщо няма да се оправим, такава ни е културата, а който я има като гледа другите какво правят и той става такъв гьон.
А как се изрязват беемветата с големите ауспухи по главната на Слънчев Бряг направо все едно сме на пистата за драг.
Айде скъпи съфорумци, не се надявайте на културизация , гледайте си здравето и не обръщайте внимание на лъскавите возила.
Слагайте коланите , пускайте светлините и не карайте след употреба на алкохол.
Popopopopo
emilio24
Потребител
Потребител

Мнение от emilio24 »

Булгарина се мисли за тарикат но е тарикат на дребно.С тези си навици и привички сме за НИКЪДЕ.Ситуация:кръстовище две изчакващи коли зелен сигнал на светофара,единият с намерение да завие на дясно,другия срещу него на ляво-святка зеленото и двете коли потеглят завивайки но този завиващ на ляво с мръсна газ сече пътя на другия при все,че зад дясно завиващия няма нито една кола.За каква култура говорим тогава и продължава кретайки едва едва след това?!Това е,тарикати на дребно.Друга ситуация,подготвям се да завия на ляво,съответно се престроявам в средата на платното готвейки се да завия но в този момент майка с количка(бебешка , не пазарска) пресича пред мен,пропускам я но от дясно на мен умньо минава без дори да намали и за малко да стане белята.Викам му,къде бе тарикат,той гледа умно....?!На всички тарикати ,който се мислите за такива де,карайки с коланче през рамо но не давайки мигачи,ще ви кажа,извадете си и крушките на стоповете и прочее и бъдете истински тежкари,а не половини.
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Всичко зависи от контрола на пътя. И на западняците им се кара бързо, но като знаят колко е глобата и се съобразяват.
Popopopopo
emilio24
Потребител
Потребител

Мнение от emilio24 »

Контрол,контрол ама къде го?Вчера за първи път видях масов контрол но не и на неправилно спиране,паркиране,пресичане и още куп други неща.В статистиката на КАТ глоби за паркиране,изпреварване и прочее на пръсти се броят.
Аватар
fantamaniaka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от fantamaniaka »

Много е лошо да караш кола която струва повече от самия теб!
Това ми е мнението за половината от колегите шофиори по пътя.
Mind ever die.They just get faster
Email: fantamaniaka@gmail.com
LZ1GAD
Изображение
Аватар
Roshavv
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Roshavv »

fantamaniaka написа:Много е лошо да караш кола която струва повече от самия теб!
Това ми е мнението за половината от колегите шофиори по пътя.
Затова ли взе Шкодилака? Добър пример....:))))) базикам се знаеш ;)
Стойноста на автомобила няма нищо общо с наличноста в главата на шофьора.....а има и друго....повече от половината шофират и през деня пияни и насмъркани.... преди поне само вечер се появяваха...
Публикувай отговор