EVN простотии....
- Nirvana
- Старо куче медалист

EVN простотии....
Преди празниците 26.2.2015 получих протокол от EVN за извършена смяна на електромера на 2.2.2015 (между другото ми го сменят за 2-3 път за 2 години не знам защо). В случая не е проблем, че я получавам със закъснение, а че са написали, че майка ми е присъствала (а тя жената междувременно се е телепортирала от работа до дома ми) и са се подписали на мястото на клиента. Според протокола е извършена смяна на електромер на дома ми, чиято партида все още се води на името на майка ми. Отделно има някакъв свидетел дето не го знаем там ли е бил изобщо!
Заглеждали ли сте се в протоколите си? Аз съм на път да заведа дело за фалшифициране на подпис и въвеждане на непотвърдени данни на електромер от техен служител. Явно става въпрос за злоупотреба и грешна практика на служителите на EVN, но се надявам да докарам нещата докрай и да разбера кой им дава право да записват каквито си искат показатели от стария и новия електромер, без да има поне познато лице от блока ми, което да е свидетел.
Заглеждали ли сте се в протоколите си? Аз съм на път да заведа дело за фалшифициране на подпис и въвеждане на непотвърдени данни на електромер от техен служител. Явно става въпрос за злоупотреба и грешна практика на служителите на EVN, но се надявам да докарам нещата докрай и да разбера кой им дава право да записват каквито си искат показатели от стария и новия електромер, без да има поне познато лице от блока ми, което да е свидетел.
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
- sawo
- Site Admin

- Обратна връзка:
Re: EVN простотии....
Сменят ги, за да се избегнат злоупотреби, но реално масово се краде ток именно заради съдействието на техните служители. На някои хора, които са си платили им се дават вече модифицирани електромери, а старите се преправят до стандартния си вид преди да се изпратят до лабораторията за изследване.
Намерете свидетели, че жената е била на друго място в указания час и директно дело.
Намерете свидетели, че жената е била на друго място в указания час и директно дело.
-
nike718
- Старо куче медалист

Еми, дерзай!
След като имаш доказателства, че майка Ви е била на работа и няма как да се е подписала в протокола, какъв е проблема за едно дело.
След като имаш доказателства, че майка Ви е била на работа и няма как да се е подписала в протокола, какъв е проблема за едно дело.
- Nirvana
- Старо куче медалист

Ами майка ми е учителка в детска градина и определено си е била на работа. Ще им изчакам отговора до 48 часа и ще видя какво ще сътворя!
В случая проблемите са:
- фалшифициран подпис (доказуемо)
- неприсъствало лице на място е посочено като присъствало (доказуемо)
- получавам протокола с над 20 дни закъснение (доказуемо, защото пуснах моментално сигнал на горещия номер)
- показателите стар-нов електромер не се знае дали не са различни от реалните (недоказуемо вече)
НЕ МИСЛЯ, ЧЕ Е МАЛКО ЗА ДЕЛО!
В случая проблемите са:
- получавам протокола с над 20 дни закъснение (доказуемо, защото пуснах моментално сигнал на горещия номер)
- показателите стар-нов електромер не се знае дали не са различни от реалните (недоказуемо вече)
Последно промяна от Nirvana на Сря Мар 04, 2015 14:19 pm, променено общо 1 път.
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
- sawo
- Site Admin

- Обратна връзка:
Каквото и да отговорят, това си е измама и освен ако не предложат някакъв вид компенсация, което едва ли ще стане, решението е само едно...
И аз съм в подобна ситуация като твоята - мисля да съдя НАП, които ме заплашват със запор на имуществото заради задължение, което е погасено преди почти 5 години. При това нито се извиняват предварително, в случай, че са допуснали грешка, което явно става често, нито изобщо предоставят информация как да постъпиш, ако имаш документ, че даденото задължение е погасено. Вместо да направят справки по банковите си сметки, аз трябва да си губя времето и парите, за да правя техните справки вместо тях, след което да им ги нося на крак. В крайна сметка кой за кого работи в тази държава?
Изглежда институциите правят каквото си искат, а частните (вече) компании са наследили техния манталитет на работа.
И аз съм в подобна ситуация като твоята - мисля да съдя НАП, които ме заплашват със запор на имуществото заради задължение, което е погасено преди почти 5 години. При това нито се извиняват предварително, в случай, че са допуснали грешка, което явно става често, нито изобщо предоставят информация как да постъпиш, ако имаш документ, че даденото задължение е погасено. Вместо да направят справки по банковите си сметки, аз трябва да си губя времето и парите, за да правя техните справки вместо тях, след което да им ги нося на крак. В крайна сметка кой за кого работи в тази държава?
Изглежда институциите правят каквото си искат, а частните (вече) компании са наследили техния манталитет на работа.
- didka
- Старо куче медалист

Виж колко киловата имаш начислени за февруари месец и ако е в границите на нормалното за сезона не се занимавай с глупости. Ама всеки си шета на акъла де... Техниците няма да спечелят абсолютно нищо с някакво надписване на електроенергия, дори могат да си докарат главоболия от такива като тебе, по-спокойно, няма никаква драма, нямат интерес да го правят. А замислял ли се е някой колко време щеотнеме подмяната на електромерите на един блок, ако започнат да издирват хората кой си е в къщи и на кой кога му е удобно да го притесняват...
Dog drags - no tracks...
- sawo
- Site Admin

- Обратна връзка:
Това си е техен проблем - никой няма право да се подписва вместо тебе. Нека си обновят телефоните на клиентите и да натоварят call center-a си да уговаря посещение в удобно за клиента време, ако не успеят да го открият на адреса повече от 2 пъти например.
- admin
- Site Admin

- Обратна връзка:
Те залепят на входа един чаршав в който пише кога ще бъде направена замяната. С това свалят отговорността от себе си, ако си искал да присъстващ си щял да намериш вариант.
"There is no 'patch' for stupidity."
- The enD
- Старо куче медалист

Това не им дава право да фалшифицират подпис.
- Nirvana
- Старо куче медалист

admin, в последно време на входа е имало само от ВИК обявление, че ще има спиране на водата в определени часове, но никой не може да ми докаже, че някога е имало и от EVN лист.admin написа:Те залепят на входа един чаршав в който пише кога ще бъде направена замяната. С това свалят отговорността от себе си, ако си искал да присъстващ си щял да намериш вариант.
- muhogon
- Старо куче медалист

Първо на прокурор, това е от негова компетентност! След резултата от проверката, при която не очаквам да бъдат открити нарушения, освен ако не попаднеш на честен магистрат и съвестен следовател, решавай какво ще правиш!Nirvana написа:Ами майка ми е учителка в детска градина и определено си е била на работа. Ще им изчакам отговора до 48 часа и ще видя какво ще сътворя!
В случая проблемите са:
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
-
Salamura
- Потребител

Пуснали са ми писмо в пощата от ЕВН че ще ми сменят електромера на 10.03. и да присъствам. Какви са аджаба тия нови електромери пък сега - сегашният унгарски е на около 2 години. При всяка смяна на електромера (точно 4) токът в кW/сметката в лв. ми се вдига за постоянно с 20% - надали е от точността!
-
DIMCHO
- Начинаещ

- Обратна връзка:
С дистанционно - отчитане,спиране и пускане.Salamura написа: Какви са аджаба тия нови електромери пък сега
Сателитна телевизия и интернет
042/680815,088/8-45-76-90,089/7-90-46-76
042/680815,088/8-45-76-90,089/7-90-46-76
- admin
- Site Admin

- Обратна връзка:
Имат дистанционно отчитане и мониторинг които се извършва с ключ. Обикновено заключват един квартал тъй като по някога сървърите им са в трафопостовете, когато приключат със смяната. Ако си викнал авер да ти пипне електромера преди да пуснат защитата минават след 10 дена и сменят отново всички електромери. И тези електромери се манипулират, но съм чувал че е малко по скъпо.
"There is no 'patch' for stupidity."
- The enD
- Старо куче медалист

Току що ми смениха електромера. Даже не си направиха зора да звъннат и да излезна. В единият момент спира тока, в следващият чувам как се тропа таблото. Отварят, сменят и бягат.