Велоалеята - недомислица, или поредното "усвояване"?

Всичко свързано с град Стара Загора.
Аватар
Roshavv
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Re: Велоалеята - недомислица, или поредното "усвояване"?

Мнение от Roshavv »

muhogon написа:
Roshavv написа:
lepsah написа:А колко колчета са им наслагали, не е истина....
През метър, са сложени. Колко ли пари са "усвоени" само от тях?
Щото не знаеш на кой е фирмата която ги изработва тия ...колчета...

Що да не ги знаем, знаменитият холдинг Загора, на н.в. Ирина Динева, а по-конкретно - Прогрес! Ама що ли се учудваме, кой е очаквал нещо друго?

За търг за изпълнител някой да е чул? Поне с тия пари да бяха направили нещо смислено... Толкова Ъбсурди само в бг има.... В белите страни има закони че и се и спазват....има забрани за паркиране ама и има и къде да паркираш....преди да се забрани да се паркира пред детска градина примерно е добре да се предложи алтернатива....да се мисли.... тук контрола се извършва с колчета,гърбици,дупки,шахти...само се забранява и се търси врътка да се усвои някой леф а кфо що.... да се спасява потребителя дет' се вика :cheers:
Аватар
bsbs
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от bsbs »

Roshavv написа: За търг за изпълнител някой да е чул? Поне с тия пари да бяха направили нещо смислено... Толкова Ъбсурди само в бг има.... В белите страни има закони че и се и спазват....има забрани за паркиране ама и има и къде да паркираш....преди да се забрани да се паркира пред детска градина примерно е добре да се предложи алтернатива....да се мисли.... тук контрола се извършва с колчета,гърбици,дупки,шахти...само се забранява и се търси врътка да се усвои някой леф а кфо що.... да се спасява потребителя дет' се вика :cheers:
Няма начин да е нямало търг.Това че има хора които не знаем за такъв не означава,че е нямало.За паркирането изобщо няма смисъл да говорим.Споменавайки "белите държави" даваш ли си сметка ,че никъде не разрешено да се паркира около училища и дет.градини.А ако има "контрол" съмнявам се някой да спре около уч.заведения,тротоари и тем подобни.
Ние сме малък но особено прост народ.Всичко правим на обратно-колите са по тротоарите ,пешеходците по пътното платно.....за тва няма смисъл както казах да спорим.Ако има някой който има идеи как да разреши проблемите......да се кандидатира за общ.съветник. :grin2:
Изображение
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
Аватар
Roshavv
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Roshavv »

bsbs написа:
Roshavv написа: За търг за изпълнител някой да е чул? Поне с тия пари да бяха направили нещо смислено... Толкова Ъбсурди само в бг има.... В белите страни има закони че и се и спазват....има забрани за паркиране ама и има и къде да паркираш....преди да се забрани да се паркира пред детска градина примерно е добре да се предложи алтернатива....да се мисли.... тук контрола се извършва с колчета,гърбици,дупки,шахти...само се забранява и се търси врътка да се усвои някой леф а кфо що.... да се спасява потребителя дет' се вика :cheers:
Няма начин да е нямало търг.Това че има хора които не знаем за такъв не означава,че е нямало.За паркирането изобщо няма смисъл да говорим.Споменавайки "белите държави" даваш ли си сметка ,че никъде не разрешено да се паркира около училища и дет.градини.А ако има "контрол" съмнявам се някой да спре около уч.заведения,тротоари и тем подобни.
Ние сме малък но особено прост народ.Всичко правим на обратно-колите са по тротоарите ,пешеходците по пътното платно.....за тва няма смисъл както казах да спорим.Ако има някой който има идеи как да разреши проблемите......да се кандидатира за общ.съветник. :grin2:
Не паркират там щото ИМА къде да паркират. Колчетата са нормални според теб???
Докато има хора като теб да приемат Ъбсурдите за нормални ще е така бг-то.....Идеи имам много ,но ще се въздържа от предложението за кандидатиране.... Виж с твоето мислене съм сигурен,че ти ще се впишеш идеално в картинката... :cheers:
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от muhogon »

"Белите" държави, отдавна вече не са толкова бели, че все да изпадаме в комплекси заради тях! Колите паркират навсякъде, просто защото няма място, къде да спират хората? По дърветата ли да ги накачулват? Нещата са такива, защото планировката е правена по време, когато, никой не е и предполагал, че ще има такъв наплив на коли! Така е по всички градове, не сме изключение!
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
Аватар
bsbs
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от bsbs »

Roshavv написа: Не паркират там щото ИМА къде да паркират. Колчетата са нормални според теб???
Докато има хора като теб да приемат Ъбсурдите за нормални ще е така бг-то.....Идеи имам много ,но ще се въздържа от предложението за кандидатиране.... Виж с твоето мислене съм сигурен,че ти ще се впишеш идеално в картинката... :cheers:
И като си толкова отворен,дай пример...или си чувал,че имат къде да паркират.Колчетата дали са нормални за мен няма значение.Както споменах абсурд е колите да са по тротоарите,а пешеходците по пътното платно Колчета вериги и други ъбсурди са за да пазят теб,децата ти когато ползват тротоарите.Идеи може да имаш хиляди,но ще си останат само в главата ти .За мен не се кахъри. :cheers:
muhogon написа:"Белите" държави, отдавна вече не са толкова бели, че все да изпадаме в комплекси заради тях! Колите паркират навсякъде, просто защото няма място, къде да спират хората? По дърветата ли да ги накачулват? Нещата са такива, защото планировката е правена по време, когато, никой не е и предполагал, че ще има такъв наплив на коли! Така е по всички градове, не сме изключение!
Като не са толкова "бели" ще си позволиш ли да шофираш против правилата в страната им?Ще караш ли по велоалея?
Нямало места за паркиране....има ама не са БЕЗПЛАТНИ......наистина безсмислен се заформя....Вие продължавайте :cheers:
Не забравяйте какво казват мъдрите хора.....малък ,но особено прост народ.
Изображение
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от muhogon »

Като не са толкова "бели" ще си позволиш ли да шофираш против правилата в страната им?Ще караш ли по велоалея?
Нямало места за паркиране....има ама не са БЕЗПЛАТНИ......наистина безсмислен се заформя....Вие продължавайте :cheers:
Не забравяйте какво казват мъдрите хора.....малък ,но особено прост народ.

Първо трябва да отида там, пък тогава ще я мисля за паркирането, да караме поред! Но, идеята ми беше в друго - нека не се опитваме все да подражаваме сляпо някому, в повечето случаи ставаме жалки! И как да карам по велоалея, ако си забелязал, са доста теснички за коли?

Колкото до паркирането, знаех си, че някой ще го каже - ...не са безплатни! А защо трябва пък да са платени? Или пък отдадени на концесии, да пълнят джоба на някой частник, вероятно от "правилните" хора? Все пак, улиците на града са публична общинска собственост, тоест, на всички нас, откъде накъде, някой общинар, кмет, или какъвто и да е там, ще се изживява, сякаш центъра на града му е наследство от дядо му? Нали плащаме данък на общината за колите, за какво се разходва той, за бонуси на общинските клечки ли? Всъщност, за какво отиват и таксите от паркирането? Да е платено, добре, ама при минимална заплата на страната от няма и 400 лв, да събираш по левче на час за паркинг, си е кожодерство! И за какво се събират таксите, да не би да има подсигурени паркинги? Или просто се ползват улиците? Че то лесно така - слагат ти табела, и почваш да кихаш, никакви усилия за повече! Що не направят поне някой паркинг, колко години вече събират такси? Да, ама не, затова и хората спират, където намерят, друг е въпроса, че градът не е пригоден за това!
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
Аватар
Roshavv
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Roshavv »

muhogon написа:"Белите" държави, отдавна вече не са толкова бели, че все да изпадаме в комплекси заради тях! Колите паркират навсякъде, просто защото няма място, къде да спират хората? По дърветата ли да ги накачулват? Нещата са такива, защото планировката е правена по време, когато, никой не е и предполагал, че ще има такъв наплив на коли! Така е по всички градове, не сме изключение!
Да де.... нещо можеше да се направи по въпроса... паркинги например.... така няма да са необходими и колчета,мантинели.... Очевадно е колко много мпс-та са вече.... не става само да им се събират данъци и такси.... :cheers:
Аватар
vkv
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от vkv »

Roshavv написа:
Да де.... нещо можеше да се направи по въпроса... паркинги например.... така няма да са необходими и колчета,мантинели.... Очевадно е колко много мпс-та са вече.... не става само да им се събират данъци и такси.... :cheers:
Кажете примерно къде в центъра може да се направи паркинг било то платен или безплатен?Или да ползваме дворовете на училищата.Аз също мисля ,че колчета мантинели и т.н. са някакво решение да запазят пешеходците от водачи които не спазват закони и наредби.
Винаги търсим вината в другите.Добри или лоши ,законите и наредбите трябва да се спазват.Говорих с човек от "белите "страни защо при тях правилата се спазват.Това което отговори беше: спазвайки правилата всичко е по- лесно и ние сами си избрахме да живеем по този начин.Има контрол между нас.Намесят ли се контролните органи.....и за нас е скъпо.
Изображение
Грехота е дека при жива жена мъжо да работи.
Аватар
Roshavv
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Roshavv »

vkv написа:
Roshavv написа:
Кажете примерно къде в центъра може да се направи паркинг било то платен или безплатен?Или да ползваме дворовете на училищата.Аз също мисля ,че колчета мантинели и т.н. са някакво решение да запазят пешеходците от водачи които не спазват закони и наредби.
Винаги търсим вината в другите.Добри или лоши ,законите и наредбите трябва да се спазват.Говорих с човек от "белите "страни защо при тях правилата се спазват.Това което отговори беше: спазвайки правилата всичко е по- лесно и ние сами си избрахме да живеем по този начин.Има контрол между нас.Намесят ли се контролните органи.....и за нас е скъпо.

Верно си представяш паркинг като плаца на мерто в центъра... е няма как да стане , НО има и друг вид пагкинг..подземен,надземен..на 3-4 етажа под и над земята.... аре да погледнем малко по далеч от носа си ...а?
Плашещо е мисленето ви....а жалкото е че повечето мислят така като вас и се успокояват с подобен вид "решение" на подобни проблеми.
Сега кажи,че ти харесват огромния брой гърбици? За да не се кара бързо давай да нахвърляме бордюри... Що заради някакви темерути които ръчкат от пряка до пряка ще ми нарушават комфорта на шофиране? Няколко камери ще вършат много по добра работа.... Онова лайно изсрано горе на кръговото до стадиона харесва ли ти? Гърбица в кръгово??? Луда работа... Аман от тия тоталитарни похвати ...
Толкова сме свикнали с Ъбсурдите ,че на повечето не им прави впечатление ....
Аватар
vkv
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от vkv »

Roshavv написа:
Верно си представяш паркинг като плаца на мерто в центъра... е няма как да стане , НО има и друг вид пагкинг..подземен,надземен..на 3-4 етажа под и над земята.... аре да погледнем малко по далеч от носа си ...а?
Плашещо е мисленето ви....а жалкото е че повечето мислят така като вас и се успокояват с подобен вид "решение" на подобни проблеми.
Сега кажи,че ти харесват огромния брой гърбици? За да не се кара бързо давай да нахвърляме бордюри... Що заради някакви темерути които ръчкат от пряка до пряка ще ми нарушават комфорта на шофиране? Няколко камери ще вършат много по добра работа.... Онова лайно изсрано горе на кръговото до стадиона харесва ли ти? Гърбица в кръгово??? Луда работа... Аман от тия тоталитарни похвати ...
Като начало да ти кажа,че не поствам с цел кавга.
Знам много добре какви паркинги има .....След като виждаш по-далеч от носа си просто посочи място в центъра за построяването или обособяване на паркинг било то платен или не.....демек общински.За гърбиците съм изказал мнението си във форума.Накратко около училища ,детски градини болници,съм твърдо ДА .Огледай колко некролога има на деца на споменатите места.Изумен съм,че заради комфорта ТИ на шофиране трябва да страдат други от недобросъвестни водачи.
Да спомена и какво абсурд в случая.....абсурд е да се бориш с тези неуредици с тези методи,абсурд е колите да са по тротоарите а пешеходците по платното,абсурд е пешеходци по велоалеите,а велосипедистите по пешеходната зона.Тези абсурди според мен са заради манталитета ни,неспазването на законите и наредбите,безразличието ни към това...както сам споменаваш....и т.н.
Аз спирам до тук.....ти си правия :cheers:
Изображение
Грехота е дека при жива жена мъжо да работи.
Аватар
Roshavv
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Roshavv »

vkv написа:
Roshavv написа:
Като начало да ти кажа,че не поствам с цел кавга.
Знам много добре какви паркинги има .....След като виждаш по-далеч от носа си просто посочи място в центъра за построяването или обособяване на паркинг било то платен или не.....демек общински.За гърбиците съм изказал мнението си във форума.Накратко около училища ,детски градини болници,съм твърдо ДА .Огледай колко некролога има на деца на споменатите места.Изумен съм,че заради комфорта ТИ на шофиране трябва да страдат други от недобросъвестни водачи.
Да спомена и какво абсурд в случая.....абсурд е да се бориш с тези неуредици с тези методи,абсурд е колите да са по тротоарите а пешеходците по платното,абсурд е пешеходци по велоалеите,а велосипедистите по пешеходната зона.Тези абсурди според мен са заради манталитета ни,неспазването на законите и наредбите,безразличието ни към това...както сам споменаваш....и т.н.
Аз спирам до тук.....ти си правия :cheers:
Места за паркинг бол..само мерак да има....ама не им оттърва... повече леф влиза така ... по оферта е 60лв+ с паячето отколкото 2лв на час :mrgreen:
Колко училища има от АПК-то посока юг че изсраха 10 гърбици? Що? Да не се кара бързо? Бай Ганя така няма се научи... докато не се бръкне в джобчето за глобичка,както каза манГалитета е такъв България...само рейсъри с 30г курници....
Не се ли предполага че като се плаща по 300-400лв данък на година тряа тая община да мисли малко и за шоферчетата??? Не е това начина за контрол на пътя май.. все едно като има темерути по пътя всеки път като те спира КАТ да ти мята лента с шипове на гумите за по сигурно че ще спреш...
И аз спирам..може откараме така доста..ама няма смисъл... наздраве :cheers: и се оглеждайте като пресичате дали с кола или пеша все тая,че все по тегаво става от ден на ден....
Salamura
Потребител
Потребител

Мнение от Salamura »

Много тъпо се е получило от Лидъл посока парк/комплекс Загорка - развалили са тротоара за пешеходците и на 2/3-ти от него са изградили велоалея! Голяма простотия - хората са принудени да крачат по велоалеята, малкото останали плочки от тротоара са натрошени и аз не бих минал пеш по тях!
А и тия колчета, с които опасаха града - на много места високи бордюри и пак опасани с колове! Бройка гонят май - престараха се! Няма вече БТР-и да газят бордюрите - какво вардят аджаба???!
Публикувай отговор