Една молба към всички пешеходци

Всичко свързано с град Стара Загора.
Публикувай отговор
plamen389
Новак
Новак

Една молба към всички пешеходци

Мнение от plamen389 »

Моля ви от всички колоездачи в града - НЕ ХОДЕТЕ ПО ВЕЛОАЛЕИТЕ
Сега разбирам че на някои хора дирниците са прекалино големи и тежки да изкачът половин метър наклонче както е на тротоара на цар Симеон (някои части) или 1 метър по-навътре до алеята за пешеходци на улица Иван Вазов ама айде стига. Единственият път в който можах да измина разстоянието от общината до градинката на пето без да спирам или заобикалям някой беше в 2 през нощта :/
Най ми беше забавно когато една лелка застанала там ми викна - абе момче гредай каква алея има тука ти караш на улицата - спрях, погледнах я с поглед кой можа да те роди толкова проста и същевременно с такова самочувствие и си продължих.
Моля отново всичи които прочетат това - споделете го и с по-възрастните си роднини и приятели - да не получавам отново сопнати отговори като ние знаем че трябва там да вървим и си продължат - разберете ме - не ми е хубаво всеки път да казвам такива нещо както на тази бабка че тя и цялата и групичка да се изнесе през тревата и баира до тротоара - и на мен са ми грозни :|
Сега знам че ще получа хейт с тези думи но имам само едно нещо да кажа на тези мили хора - поставете се на наше място и ще ме/ни разберете.
Аватар
stivans
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Една молба към всички пешеходци

Мнение от stivans »

Вече има тема по въпроса.Публикувай си молбата и там.Дано те чуят.
viewtopic.php?f=36&t=44385&sid=379e0535 ... 5#p6717858
Стара Загора
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Nirvana »

plamen389 написа:Моля ви от всички колоездачи в града - НЕ ХОДЕТЕ ПО ВЕЛОАЛЕИТЕ
Сега разбирам че на някои хора дирниците са прекалино големи и тежки да изкачът половин метър наклонче както е на тротоара на цар Симеон (някои части) или 1 метър по-навътре до алеята за пешеходци на улица Иван Вазов ама айде стига. Единственият път в който можах да измина разстоянието от общината до градинката на пето без да спирам или заобикалям някой беше в 2 през нощта :/
Най ми беше забавно когато една лелка застанала там ми викна - абе момче гредай каква алея има тука ти караш на улицата - спрях, погледнах я с поглед кой можа да те роди толкова проста и същевременно с такова самочувствие и си продължих.
Моля отново всичи които прочетат това - споделете го и с по-възрастните си роднини и приятели - да не получавам отново сопнати отговори като ние знаем че трябва там да вървим и си продължат - разберете ме - не ми е хубаво всеки път да казвам такива нещо както на тази бабка че тя и цялата и групичка да се изнесе през тревата и баира до тротоара - и на мен са ми грозни :|
Сега знам че ще получа хейт с тези думи но имам само едно нещо да кажа на тези мили хора - поставете се на наше място и ще ме/ни разберете.
Пич, прав си!
Пешеходци, нямат място на велоалеята на центъра, но това трудно би станало имайки предвид разположението на всички лафки дето продават хот-дог, сладолед, кафенета и т.н. Все някой ще ти изкочи и ще му минеш отгоре. Последните няколко дни прекарвам повече време по централната улица и на мен ми прави впечатление, че велосипедистите дрънчат с тия звънчета, ама никой не помръдва от алеята. Това вече е грешно и не го разбирам. Вървят като коне с капаци половината град. Имам чувството, че над нас пръскат с халюциногенни отрови и населението изтъпява (синдромът Овца - силно открояващ се при жените, но не прескача и мъжко).
Специално за централната велоалея съм съгласен, но не и за останалата част от града, където и родители с колички и инвалиди могат да ги ползват.

Пс: Пич, прави поне опити да слагаш пунктуационни знаци. Не знаем къде си поемаш въздух и докато четях се притесних дали не си колабирал... :haha:
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Ae, момчета, не разбрахте ли че в БГ всичко е проформа. Има хора си ходят по велоалеите и въобще не са чували защо аджеба е боядисан тоо гладък асфалт в червено да го ева. А и велосипедистите няма да проумеят, че като има направени алеи да си ги ползват до дупка , а не да ми сноват в краката...щото вече ще удрям. :chaingun:
П.С . И не ми карайте велосипеди и по тротоара, ако сте по -големи от 14г(по закон), че ще ми ядете голата опашка!!! :spank:
Popopopopo
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от muhogon »

Още преди няколко месеца писах за тая велоалея, че е пълна недомислица, но сега разбрах и друго - никой от тия "проектанти", архитекти и тям подобна паплач, занимаваща се с тоя проект, изобщо не му е дремело, дали това недоразумение, ще обслужва някого, или не! Трябвало е да стане, само защото, някои хора /нашите, разбира се/, трябва усвоят едни пари, както и, да се покаже предизборен ентусиазъм!

Никой от тия "умни" глави, не може да ми обясни, що е то, смесена алея, за велосипеди и пешеходци? Защо се вложи толкова в труд и материали, за да си остане положението същото? Говоря за отсечката на Хан Аспарух?
Второто, защо тая алея, минава в непосредствена близост до преместваеми търговски обекти в центъра? И щом като алеята е вече факт, защо не се преместят тия обекти по-навътре, има място? Чакат някъде да се бухнат здраво пешеходец и велосипедист, което е само въпрос на време, та да се предприеме нещо?
И третото, така и не разбрах логиката, след като алеята върви през цялата пешеходна зона в платното на улицата, какво наложи, в отсечката от Руски, до М. Кусев, покрай градската градина, тя да е качена на тротоара?!? За да може да мине в непосредствена близост до заведението на централния РЕП ли? И да видят велосипедистите, пътьом, без да слизат от колелетата, какво се предлага там?

Лудостите са просто изумяващи, и не се учудвайте, че хората още не са свикнали, да не ходят върху такава алея! Защото и тук има парадокс - на Хан Аспарух са длъжни да вървят по алеята, поради липса на алтернатива, но на центъра това им е забранено! Иде реч, за едно и също съоръжение, с една цел, навсякъде! Това е, все едно, шофьорите да спазват знака стоп в центъра на града, но да го пренебрегват напълно, в покрайнините му!
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
Аватар
Nirvana
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Nirvana »

muhogon,
вземи пиши на кмета във фейса. Аз вече на 2 пъти имам успех оттам. Писах му за сигнали свързани с градската мобилност и поддръжка и двата пъти си изпълни обещанията до часове буквално.
В случая, няма да постигнеш особен ефект, защото говорим за голям и изпълнен проект, но поне може да го поставиш на достояние на читателите на страницата му, които се очаква да го изберат отново.
Всичко е направено само, за да се усвояват едни пари от ЕС и да си "набере" нови гласоподаватели. Добър кмет е, но както всички, има трески за дялане.
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Голяма част от велоалеите са направени, защото към европроектите, по които кандидатстваме, за да бъдат отпуснати парите има закачено условие да се изградят n километра велоалеи. Нужни или не, трябвало е да се построят, за да може да се реиализира цялостния проект.
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от muhogon »

Nirvana написа:muhogon,
вземи пиши на кмета във фейса. Аз вече на 2 пъти имам успех оттам. Писах му за сигнали свързани с градската мобилност и поддръжка и двата пъти си изпълни обещанията до часове буквално.
В случая, няма да постигнеш особен ефект, защото говорим за голям и изпълнен проект, но поне може да го поставиш на достояние на читателите на страницата му, които се очаква да го изберат отново.
Всичко е направено само, за да се усвояват едни пари от ЕС и да си "набере" нови гласоподаватели. Добър кмет е, но както всички, има трески за дялане.
Не знам, дали ще се получи нещо, имам крайно негативно отношение към хора като него, още повече пък, креатури на ББ. В тази връзка, искам да споделя един наскорошен мой случай, с човек от друга държавна служба - МВР.
Май месец, отидох да сменям шофьорската си книжка, изтичаше срока и. С всички документи, платени обирджийски такси, отидох на гишето в първо РУП. Прие ги жената там, дотук добре, накрая обаче, не забрави да звънне и в КАТ, да ме провери за неплатени глоби! Разбира се, като всеки нормален шофьор, и при мен нелипсват такива! Нищо не казах, ще ги плащам, щом трябва.
След няколко дни, отивам до КАТ, да изчистя тия глоби, касаеше се, за две по 20 лв, и двете за страшното престъпление - невключени дневни светлини. На гишето само ме питаха, откога са тия фишове, и като разбраха, че са от поне година, директно ме засилиха към НАП! Доядя ме, че даже не си дадоха труд да проверят в регистрите си, но пак не казах нищо. На следния ден, отидох в НАП, там ми ги разпечатаха, платих ги на банковото им гише, и си тръгнах. Тук ще вметна само, че е много по-изгодно глоби да се плащат там, отколкото в КАТ, първо, че ги плащаш много по-късно, второто, няма банкови такси за превода, плащаш само чистата сума на глобата!
На датата за получаване, реших и аз да направя така, че на тия оядени задници от паспортното, да усетят зор, няма само за мен да е! Тарикатката зад гишето, първо ми унищожи старата книжка, даде ми новата, и тогава се сети да пита и проверява за глобите! Казах и, че съм ги платил, което си беше и самата истина, и тя поиска квитанцията! Отвърнах и, че не я нося, ако държи да направи справка в НАП! И тук уцелих болното място - пряк достъп до архивите на НАП нямат, а плащането все още не е отразено в КАТ! Видях я,че се шашна, не можеше вече да върне старата книжка, и да стопира новата, и казах,че на следващия ден ще занеса квитанцията, при все, че не съм длъжен! Тогава, изотвътре в стаята, като черна станция, се обади една млада, дребна, черновата полицайка, неква новобранка, дето все в управлението дреме, та тя се обърна към служителката, и и каза, буквално, да не ми вярва, че ще я излъжа, нищо няма да занеса, и прочие! Тогава ми кипна, някаква вчерашна недоноска да ме нарича едва ли не лъжец и измамник, и то, без изобщо да ме познава, и и зададох директния въпрос - дали тя е готова да заложи униформата си, че утре няма да донеса квитанцията? Тоест, да подаде рапорт за напускане, ако не е права? Видях я, как видимо се стресна, горката, явно е свикнала да има работа само с овчедушни хора, които се стряскат и респектират от униформата и! Но млъкна, и така завърши и това ми посещение в паспортното!
На следващия ден, верен на обещанието си, отидох и занесох скъпоценната квитанцийка! Но и там пак излезе ново двайсе! Оказа се, че в НАП съм платил една от глобите, които вече са снети от отчет, тоест, или е с изтекла давност(което е по-вероятното), или пък, е била вече платена от мен, но поради липсата на комуникация, все пак се е озовала в НАП! А в същото време, не съм платил друга,по-скорошна, която обаче, все още не е заведена в агенцията, при все, че също е от година и кусур! Даже тази,която съм платил, е 30 лв, а не съм платил за 20лв, от което пак излиза,че аз съм набутаният! Но служителката се хвана като пиявица за тая глоба, даже ми предложи да я платя на място, да не съм ходел до КАТ! Категорично отказах, питах, дали в такъв случай, ще ми върнат неправомерно взетите 30лв? Тя ми вика, аз пари не връщам, да, казах, вярно е, тука сте научени само да вземате, пък даже и по съмнителен начин! Въобще, заформихме хубава дискусийка, безплатно шоу за неколцина чакащи там! Изчерпвайки аргументите си,накрая ме заплаши, че при ще ми отнемат книжката, на което отвърнах, че не тя ми я е давала,работа ми я отнеме, и че когато съм я вземал, книжки не се даваха и продаваха, под път и над път, и т.н.
Та идеята ми е, описвайки тоя случай, да кажа, че в днешно време, нищо не е, както трябва да бъде, и че, ако тоя наш кмет, сам не е видял и разбрал това, което виждат и хилядите хора, значи, не е за това място! Ако аз ще съм тоя, дето ще му отваря очите за велоалеята, пишете я бегала тая работа!
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
Публикувай отговор