Изобщо не е логично, ама явно си от друга планета, или умишлено се правиш на улав! Високата осигуровка води до висока пенсия, не "високата" заплата, двете, почти винаги, са нещо различно!Който взима висока заплата, после ще взима и висока пенсия. Съвсем логично е.
Да, и това го има, но тука и такава сглобителница няма даже, провалът с елмобилите го показа ясно! Но пък, по-горе го обсъдихме, че Либхер, все пак, имат и доста подизпълнители, какви подизпълнители има Загорка, да ги сравняваш двете? Изобщо, да сравняваш бира с хладилници, е доста тъпо, вЕрвай ми!Немците от Либхер ми кажи какво ноухау оставиха в пловдивска област или са просто една сглобителница, ползваща обезценения труд на хората от селата в пловдивска област?
Няма нищо уникално, там, където бях, имаше хора от цялата страна, смяташ ли, че ще се хванат, ако не си заслужава? А иначе, може да се взема по-висока заплата и в "по-бедния" град, лично съм го виждал, казвал съм го и преди, че повече зависи от мястото и работата, отколкото от града! Само за сведение, имах оферта от фирма в бранша оттам, за 1200 лв заплащане, в изпитателния срок! Апропо, как разбра, че там са по-бедни, и то с 30%, а не с 29, или 31%?Казах ти, че твоят случай няма как да е уникален и затова трябва да се гледа средната заплата в двата града.
А и далеч не вярвам, че в 30% по-беден град е възможно да се взима по-висока заплата за идентична позиция в който и да е сектор.

Ти можеш да напишеш всичко, затова докато не покажеш фишове от заетостта ти в Пловдив и сегашната в Стара Загора не вярвам на ушите си!
Ако щеш ми вярвай, не те калесвам! Фишове имам, и мога да покажа, но не виждам защо, аз съм бил там, не ти, и е все едно, на кой орган ще си повярваш!
Подобно е положението и според Агенцията по заетостта, само дето там обявите в двата града/региона са почти наравно, въпреки разликата в населението, т.е. в Стара Загора има повече работа.
За тая Агенция, имам свое мнение, и то е, че тя наистина е по "заетостта", но за своите кадри и персонал, по-точно, имитиране на дейност, гръмко наричана заетост! Там по-скоро, няма да ти намерят работа, за да оправдаят съществуването си, и големия административен персонал, издържащ се от държавния бюджет! Така че, просто не ми ги цитирай, като "авторитети"!
Те това е, двама кмета, от една и съща мафиотска партия, ама единия добър, а другия лош, това ли ми казваш? С единия ще има изоставане, пък с другия ще хвърчим, в космоса! Такава глупост не бях чувал скоро! А нашия, кой го избра, циганите от Лозенец и близките села, нали? Срещу съответното заплащане, нема лабаво!Покажи ми голямата им разлика, една поне?За пловдивския кмет пловдичани казаха "Не", но Столипиново, Аджисан, Арман и Шекер махала казаха "Да" и съответно Пловдив ще продължи да изостава от града на липите.